ib_k Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 11:22 kurz zostaje na śniegu Odpowiedz Link
hellious Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 11:26 Bo ja wiem... facet juz skonczyl i nie widac zeby jakis kurz tam zostal... Moze czysty ten dywan mial Odpowiedz Link
kama_msz Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 11:27 eh, hell, bo dywan się przy okazji uprał haha Odpowiedz Link
kama_msz Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 11:23 taki, że możesz rodzinie i znajomym powiedzieć, że na święta trzepałaś dywan hahahaha Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 11:27 Może zimny śnieg zabija te no roztocza . Odpowiedz Link
hellious Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 11:28 aniuta75 napisała: > Może zimny śnieg zabija te no roztocza . > > hehe, na te cholery to tylko domestos! Odpowiedz Link
tabakierka2 Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 11:37 hellious napisała: > > hehe, na te cholery to tylko domestos! matko, widzę, że domestos to maglowy sposób na wszystkie smutki Odpowiedz Link
beata985 Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 11:53 raz, że ten kurz zostaje w śniegu dwa, właśnie o tych roztoczach mi przyszło ale ci co trzepią raczej tej wiedzy nie mają;p-nie ma nic lepszego na roztocza jak właśnie wymrożenie. Muszę zaraz wszystką pościel na balkon wywalić., no i ten dywan wytrzepany na sniegu jest inny jakiś taki bardziej puszysty Odpowiedz Link
mamaivcia Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 12:56 no nie wiem ja np. płaszcze oddaję do pralni a teść wywiesza na mróz ;P dywan sobie mopem wyprałam i pikny jest Odpowiedz Link
jowita771 Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 13:59 Samo wymrożenie niewiele pomaga, jeśli chodzi o alergie. Alergia jest nie tyle na roztocza, co na ich odchody. Po wymrożeniu odchody zostają. Co do trzepania na śniegu, to kurz zostaje, jak dywan jest brudny, a przy samym trzepaniu nie fruwa tak. Ja zawsze wolałam trzepać na śniegu. Odpowiedz Link
beata985 Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 22:04 jowita771 napisał: > Samo wymrożenie niewiele pomaga, jeśli chodzi o alergie. Alergia jest nie tyle > na roztocza, co na ich odchody. Po wymrożeniu odchody zostają. ja tam nie wiem ale kiedyś taka jedna mundra alergolog powiedziała, że właśnie jak mamy pluszaki to co jakiś czas wrzucić je do zamrazalki, pościel zimą właśnie na mróz--ojjj jaka fajna taka przemrożona. aLergikom być może nie pomaga jak już są zaawansowqani ale roztoczom pewnie szkodzi > Co do trzepania na śniegu, to kurz zostaje, jak dywan jest brudny, a przy samym > trzepaniu nie fruwa tak. Ja zawsze wolałam trzepać na śniegu. Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 13:12 a my dywanow nie mamy, bo w lecie za gorąco na nie...ale zima ciągnie od podlogi ( mam takąz kawałkow marmuru wtopionego w cos- niewiem co to...a pokojach tylko drewno) musze kupic dywany jakies do domu, bo mlody nie toleruje zadnych kapci ani skarpet na stopach i lata na boso. Gil do pasa juz mu wisi., Moi rodzice trzepali( jak mieli) dywany na sniegu. BO wlasnie ten kurz nie latał, tylko zostawał, poza tym dywan byl jhakis taki bardziej puchaty i odswiezony ladnie. Nabierał zywszych kolorów ( przynajmniej tak mi mowiono) Odpowiedz Link
karra-mia Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 13:46 nie wiem, jaki jest cel, ale wiem, ze robi się tak od lat i jest to podobno najlepszy sposób na wytrzepanie dywanu Odpowiedz Link
truscaveczka Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 14:23 Bardzo lubię Dywan wychodzi nie tylko bezkurzowy ale i przyjemnie nastroszony Odpowiedz Link
cura_domestica Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 21:23 ja pierdzielę , normalnie nabrałam ochoty zaraz se pójdę dywan na śniegu wytrzepać Odpowiedz Link
gandzia4 Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 22:57 A ja to normalnie chyba jutro sobie dywan kupię żeby móc go na śniegu wytrzepać, bo u mnie łyse podłogi Co do roztoczy to powiem Wam drogie Panie, że tu chodzi o ukatrupienie tychże, mróz im szkodzi mocno i temperatury wysokie tyż, a mniej żywych roztoczy to mniej odchodów, mniej odchodów to mniej alergenu i mniejsze ryzyko, że mój syn dostanie kolejnego ataku astmy Dobra pomondrzyłam siem na forumie mogem iść spać, bo jutro trzeba rano wstac i wymrozić pościel z braku dywanu Odpowiedz Link
mathiola Trzepałam 18.12.09, 23:09 I polecam. Niesamowicie dobrze się czyści. Nie wiem czemu, co to za różnica. Z brudnego w czyste Odpowiedz Link
arallia Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 23:38 Cel jest jeden. Wytrzepanie dywanu Włochatą stroną w dół, coby kurz do góry nie leciał i w nozdrza nie wpadał. Tyklo śnieg zanieczyszczał. Zawsze to lepsze niż psie kupy I ponoć bardziej puchaty jest po trzepaniu na śniegu i lepiej odświeżony. Ja tak nigdy nie robiłam ale wiem, bo wiem Nie mam dywanów, bo bym sprawdziła Odpowiedz Link
esposa100 Re: Jaki jest cel trzepania dywanu na sniegu? 18.12.09, 23:55 no to ja jutro dymam z dywanikiem na podwórko, żeby sąsiedzi widzieli, że TEŻ robię świąteczne porządki, a co . Okien może nie umyję, ale dywaniki wytrzepane będą, włosiem w dół - zgodnie z trzepaczkową regułą! Odpowiedz Link