aga9001 11.01.10, 20:26 Znaczy z okolic koło Stolycy Bo temat mam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amoreska Re: Która jest z Marek, Ząbków itp. 11.01.10, 20:28 Ja nie jestem. Ale temat możesz zapodać Odpowiedz Link
aga9001 Re: Która jest z Marek, Ząbków itp. 11.01.10, 20:32 No Ty mi juz DOral powiedziałas, że nie znasz żadnej niańki Odpowiedz Link
bernimy Re: Która jest z Marek, Ząbków itp. 11.01.10, 21:45 Mam tam kumpla, ale On na niańkę nijak nie nada sie Odpowiedz Link
attiya Re: Która jest z Marek, Ząbków itp. 11.01.10, 21:51 no ja jestem z tej wsi ząbki Odpowiedz Link
loolipop Re: Która jest z Marek, Ząbków itp. 11.01.10, 22:04 ostatni zaczełam mysleć o założeniu takiego woncika (-: tak z ciekawości a nie z interesu. NO WIEC JA JESTEM! Odpowiedz Link
attiya Re: z Ząbek nie Ząbków :) 12.01.10, 08:23 o nieprawda w Zielonce jest o niebo lepiej i ładniej niż w tym chamowie Odpowiedz Link
bernimy Attiya 12.01.10, 08:35 A co takiego złego jest w tych Ząbkach, ze aż tak źle? Ja mam tam koleżankę, ale byłam tam tylko raz, na Jej ślubie no to bez przesady... Odpowiedz Link
attiya Bernimy 12.01.10, 09:46 haha już raz kiedyś pisałam ci wiesz, jak się jest gdzieś przejazdem to w sumie może na pierwszy rzut oka nie jest tak źle ja mam porównanie z rodzinnym B-stokiem - 24 lata mieszkania tam, trochę z W-wą no i te nieszczęsne Ząbki, do których już jako dziecko przyjeżdżałam - do rodziny. Sory ale nawet teraz gdy się burmistrz zmienił to mentalność ludzi nie za bardzo. Jedna czy dwie nowe drogi to nie wszystko. Wyrzucanie śmieci przed domy, wieczny bałagan przed domami - niektóre bałagany jeszcze ja pamiętam jako kilkuletnie dziecko - mogę zaprezentować jak ktoś chętny - to niedaleko mnie. Wieczne nieoczyszczanie w terminie szamb - śmierdzi, że szok, podłączanie się na lewo do kanalizacji - robota laików i ścieki wydostają się na zewnątrz - szok. Poza tym brak koszy, syf na pseudo stacji, parkowanie na ulicy, albo na całych chodnikach - wiem - wszędzie to robią ale to tu się rzuca ponad miarę w oczy. W sklepach do dziś panie rodem z PRL-u potrafią na moje dzień dobry odpowiedzieć"czego". Ha ha - kilka lat temu namiętnie odtwarzałam znajomym takie nagrania. Mało tego kilka koleżanek oprowadzałam po tych sklepach aby na własne oczy usłyszały i zobaczyły. Wylewanie resztek z kuchni - przy ulicy gdzie mieszkam robią tak minimum trzy osoby - w tym moja teściowa. Straszenie Strażą Miejską nic nie daje. Moja teściowa haha dla odmiany straszy mnie Policją jakbym ową Straż sprowadziła. Likwidowanie koszy przy ulicach a w te które zostały lokatorzy namiętnie wyrzucają ogromniaste torby ze śmieciami. Nic nie dają pouczenia Straży bo oni śmieci - tłumaczenie jednego z nich u siebie na wsi wyrzucają do lasu i nikt im tam nic całe życie nie robił. Jedzie pług, zgarnia śnieg z ulicy a mieszkańcy namiętnie ten śnieg z powrotem na ulicę wyrzucają. Długo pisać można o tej wsi.... Jak tylko dożyję emerytury to na kolanach wracam do Białego. Odpowiedz Link
bernimy Re: Bernimy 12.01.10, 13:38 Ja Cię pamiętam, że Ty z Ząbek, ale takiego opisu nie pamiętam No to się nie dziwię. W sumie to znam klimat podobnego miasteczka, choć może nie aż takich zachowań. Ale np. wyrzucanie śmieci do lasu to jak najbardziej W zasadzie nie mam więcej pytań Uciekaj...... Odpowiedz Link
attiya Re: Bernimy 12.01.10, 14:54 no w podząbkowskich lasach to też śmieci są - a czemu by nie....w końcu za darmo się wyrzuca je nie wspomnę o czymś co ząbkowianie parkiem nazywają -tzn 4 krzewy nieprzycinane od 20 lat i 10 drzewek - podjazdy w parku służą jedynie temu, żeby sobei samemu zrobić krzywdę albo rozpierniczyć wózek na razie niestety nie grozi mi "ucieczka" z ząbek....szkoda Odpowiedz Link
aga9001 Re: Która jest z Marek, Ząbków itp. 12.01.10, 08:50 Wiem , że Ząbek Ale Ząbków fajniej brzmi Odpowiedz Link
attiya Re: Która jest z Marek, Ząbków itp. 12.01.10, 09:48 haha ja też tak mówię namiętnie też często mówię, że Ząbki to wieś - śmieszy mnie oburzenie co niektórych, że "Ząbki to miasto całą gębą" Odpowiedz Link
mamaivcia Re: Która jest z Marek, Ząbków itp. 12.01.10, 16:18 o rany ! to ja tam czasem bywam u rodziny małża ... ale chyba w jakiejś innej części, bo tego o czym piszesz nie widziałam, no i owa rodzina, też o takim hardcorze nic nie wspominała Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Która jest z Marek, Ząbków itp. 12.01.10, 17:25 mamaivcia napisała: > > no i owa rodzina, też o takim hardcorze nic nie wspominała a może ta rodzina jest z tych co tak robi, więc i chwalić się nie ma czym Odpowiedz Link
mamaivcia Re: Która jest z Marek, Ząbków itp. 12.01.10, 17:45 to bardzo zacni ludzie, nie jakieś buroki a i kosz na śmiecie mają ;P w ogóle podwórko wygląda na ogarnięte Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Która jest z Marek, Ząbków itp. 12.01.10, 23:41 jakich "Zabków"?!?!?! Ząbek kurna!!! ps. nie jestem ale znam dobrze kogos kto jest a co? Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Która jest z Marek, Ząbków itp. 12.01.10, 23:42 juz doczytalam ze o nianke chodzi niestety w tym temacie nie pomoge, przykro mi Odpowiedz Link