lady.godivia 17.01.10, 22:17 dziewczyny ide na bal przebierańców i nie mam pomysłu na przebranie, tak zeby było fajnie ale i niedrogo rzućcie jakiegoś pomysła Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bryanowa-1 Re: bal przebierańców 17.01.10, 23:48 moze byc zaba: -bluza zielona z kapturem zielone legginsy -zielone skarpetki -piłeczka ping-pongowa -czarny pisak na kaptur przykleić przecieta na pól piłeczke tak aby powstały oczy,pisakiem narysowac żrenice i mamy zabe zorro -kapelusz(lub kapelusz zrobiony z tekturki pomalowany na czarno) -opaska na oczy zrobiona z tegtóry pomalowanej na czarno -biała koszula -peleryna ze starej czarnej spódnicy przekrojonej na pół wzdłóz i przyszyta tasiemka co by mozna było peleryne ładnie zawiazac -szabelka z zabawkarskiego(wszystko po 5 zł?) rusałka wianek zrobiony z tekturki poowijany krepa kolorowa,do tego kwiatki z krepy przymocowane zszywaczem i luźno puszczone z wianka kilka cienkich ,kolorowych paseczków krepy -sukienka,najlepiej długa do kostek,jakas ładna kolorowa nie czarna,moze byc letnia krasnal -białe rajstopy -czerwone spodenki -czerwona bluzeczka -czerwona czapeczka- na policzkach szminka zrobic takie kółka cyganka -spódniczka długa do kostek jakas w kwiatki czy wzory jakies -bluzka z cekinami lub jakas z brokatem -korale chustka na głowe -talia kart wrózka -zrobic z tektórki taka czapke jak na urodziny w zestawach sa tylko z o wiele wiekszym szpicem,pomalowac na błekitno lub rózowo,puscic ze szpica kilka cienkich ,dłu,białych pasków krepy. -sukienka w kolorze szapki -rózdzka(to chyba tez w sklepie wszystko za 5 zł)moze byc z tektórki wycieta z gwiazda na końcu i obkrecona folia aluminiowa pirat -spodnie 3/4 -koszula(kolor obojetny -chusta na głowe -kamizelka -sakiewka materiałowa na sznurku przy pasku -opaska na jedno oko -dorysowac kredka do oczu na przykład,wąsa Odpowiedz Link
lady.godivia Re: bal przebierańców 18.01.10, 21:46 wow jestem pod wrażeniem cos sobie pewnie wybiorę znalazłam dawno nienoszona i zapomnianą małą czarną, albo bedzie kelnerka albo pokojówka albo myszka miki kolezanka ma mi przynieść uszy Odpowiedz Link
cielecinka Re: bal przebierańców 18.01.10, 00:23 lady jak chcesz to ja Ci z chęcią pożyczę zestaw na robola - mechanika Mam fantastyczne kombinezony robocze, (nowe nie używanewsadzisz sobie klucz francuski w kieszeń, dorzucę Ci peltory (słuchawki). najfajniejsze jest to ze pod taki kombinezon możesz wskoczyć w kieckę i jak Ci się znudzi bycie mechanikiem to wyskakujesz w sexi kiecce i bawisz się dalej Odpowiedz Link
minerallna Re: bal przebierańców 18.01.10, 00:43 A może w sexi- rzymiankę? Z fajnego materiału można zrobić strój, wcale nie trzeba dużo szyć. Ładnie upiąć i stanika nie zakładać Z braku pomysłu, może jakaś wypożyczalnia. Przy teatrach są takie. Odpowiedz Link
totorotot Re: bal przebierańców 18.01.10, 09:17 tia, i caly czas ktos 'przez pomylke' bedzie jej nadeptywal na szate w celu uzyskania wiadomego efektu )) Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: bal przebierańców 18.01.10, 09:30 bryanowa ale masz przypływ kreatywnosci Podziwiam lady.godivia ja sie przebrałam kiedyś za diablice. Stórj był i tani i efektowny. Czerwona sukienka obcisła z lajkry ( miałam juz na stanie), czerwone rajstopy, czxerwone lakierkowe szpile na 13 cm obcasie, peleryna do ziemi z kapturem gigantem zrobiona z prześcieradła satynowego ( takiego z gumką- gumke wyprułam, rozprasowałam marszczenie i zszyłam jedna czesc robiac trojkat- kaptur. w miejscu szyji doszyłam gumke a nawierz tasme do wiazania. do tego mejkap i opaska z rogami za 6 zł i plastikowe widły za 2 zł farm3.static.flickr.com/2044/2253079078_e91429443f.jpg kaptura akurat nie widac. Wisiał smętnie z tyłu. jesli nie chcesz sama robić stroju, to albo wypozyczalnia, albo zakup, albo pobiegaj po ciuchlandach. Czesto mają rozne takie przebrania. Odpowiedz Link
nutka07 Re: bal przebierańców 18.01.10, 23:05 Madame super! Fajna khmm.. z Ciebie Obok to siostra? Odpowiedz Link
lolinka2 Re: bal przebierańców 18.01.10, 11:46 rok temu u dziecka na balu byłam kotem w butach. przebranie powstało w 5 min. Efekt: nie poznała mnie własna córka, ani jej wychowawczyni czapka z daszkiem w kratkę, na niej zamocowane uszy z samoprzylepnego papieru czarnego, dwa trójkąty złączone w okolicy jednego z wierzchołków, podstawy przeciwległe przyklejone do czapki, ciemne wielkie okulary na pół twarzy, kredką do oczu namalowany nosek i wąsy, czarne wąskie jeansy, czarny golf, kozaki (im wyższa cholewa tym lepiej, obowiązkowo na jeansy, a nie pod), ogon z czarnego szalika (może jeszcze byc z czarnych rajstop skręconych w biczyk) i gotowe Odpowiedz Link
lolinka2 Re: bal przebierańców 18.01.10, 11:47 ajjj, i koniecznie rękawiczki czarne na łapki Odpowiedz Link
tysia77 Re: bal przebierańców 18.01.10, 12:10 Znajomi wypożyczyli z wypozyczalni.Nie widziałam ich w przebraniach,ale była zadowolona z wyboru. Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: bal przebierańców 18.01.10, 13:04 ej no laski tak se przypomniałam zdjecie z przedszkola moje eh ehhe jak dzieciaki byłu poprzebierane he heh i napisałam Odpowiedz Link