bernimy 25.01.10, 14:42 tak???? Z powodu choroby?! No oczywiście przykro mi, żeś chora etc. ale weź sie do roboty i zrób te horoskopy, bo ja jestem, któraś w kolejności a coś ostatnio nie dajesz. A chyba chcesz sprawdzić, czy się sprawdzają, co??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_vinca Re: KOTECZKO, pisałaś coś, że sie nudzisz 25.01.10, 15:01 Ja tez, ja tez , ja tez chce!!!! <prosi> Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: KOTECZKO, pisałaś coś, że sie nudzisz 25.01.10, 15:10 bernimy - jasne Ja opstatnio mialam taki natlok pracy ze nie wyrobilabym z tymi horoskopami ale dzis nie ma problemu juz ide i pisze Odpowiedz Link
bernimy Re: KOTECZKO, pisałaś coś, że sie nudzisz 25.01.10, 15:19 Ja wiem, że Ty zapracowana na zabój, więc nie odzywałam się, ale jak wyczułam sytuację, że sie lenisz, to nie odpuściłam P.S. Pij mleko z miodem i czosnkiem, jak nie wyleczy to przynajmniej wzmocni Ci organizm. Babcia Bernimy Odpowiedz Link
cudko1 Re: KOTECZKO, pisałaś coś, że sie nudzisz 25.01.10, 15:22 kotka z uwagi na mego dpoła to ja tez poproszę bardzo bardzo ładnie, może jakies optymistyczne wieści mi przepowiesz?? co Ty na to?? niecierpliwie czekam na wiadomość Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: KOTECZKO, pisałaś coś, że sie nudzisz 25.01.10, 15:29 cudko - ja mam na skrzynce okolo 15 (!!!)horoskopow do zrobienia - a zajmuje to sporo czasu - wyszukanie powiazan miedzy planetami i znakami to raz a potem jeszcze interpretacja tego a na koniec napisania (dzis moze zdaze zrobic ze 2 horoskopy - nie wiecej ) Wiec na razie mowie pas - bo to przyrastalo szybciej niz ja jestem w stanie sie obrobic. Nie mowie nie ale nie teraz bo sie po prostu nie wygrzebie spod sterty Dam znac jak zrobie wszystko co obiecalam i bedziesz wtedy pierwsza ps. perlowy_dzemiku! wiem ze bylas jedna z pierwszych osob ktore sie zglosily ale pamietam ze podalas dane w jakims watku a nie mi na skrzynce - prosba wyslij mi maila bo ja tamtego watku znalesc nie moge ! Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Horoskop dla Bern :) 25.01.10, 19:14 Słonce w Skorpionie na temat charakterystyki “skorpiona” nie bede sie bardzo rozpisywac bo mniej wiecej kazdy wie jaki Skorpion fajny jest [ sama jestem Skorpionem to wiem ] Czesto Skorpiony z takim układem innych planet odczuwaja potrzebę przemiany istniejącego stanu rzeczy – nawet jesli ten stan jest dobry takie wciaz poczucie "dobrze tam gdzie nas nie ma" i chec zmiany I tu taka mala uwaga ze moze nalezy pewne swoje dzialania przemyslec I zweryfikowac - zeby czasem nie za bardzo szlec . Charakterystyczne jest angażowanie całej swojej energii w rózne rzeczy I cele jakie sobie postawisz. Teoretycznie doprowadzasz każdą sprawę do celu jaki sobie obmysliłas , bez względu na wysiłek. Czami tez bez wzgledu na “ ofiary” Posiadasz ogromny dar obserwacji, intuicyjnie I perfekcyjnie wyczuwasz fałsz. Jak typowy skorpion chcesz poznać sedno sprawy, dotrzec do podstaw a takze ujawnienia wszystkich tajemnic- co niestety czasem spotyka sie z duzym oporem innych ludzi (zwł. Jesli ich tajemnic dociekasz hehehe ). Charakterystyczna jest potrzeba zachowania kontroli nad sytuacją – za wszelka cene. Czasami to wiąże się z narzucaniem ludziom swojej woli Nawet jak nie masz racji to …..masz rację Mozliwe ze jestes dosyc apodyktyczna Nie wiem kim jestes z zawodu ale pasowały by rózne profesje związane z głębokimi psychologicznymi kontaktami z ludźmi, odkrywaniu tajemnic, finansami, wręcz pracą dla „ludzi o mocnych nerwach” [detektyw? Technik sadowy? ] Bardzo charakterystyczna jest tez Twoja ogromna zdolność do regeneracji – nawet po jakis trudnych sytuacjach I chwilach w zyciu wstajesz i szybko sie otrzepujesz Ascendent -Bliżnieta. Tutaj troche zaczyna nam sie niezgadzac ta zawzietosc i chec doprowadzenia wszystkiego do celu za wszelka cene . Mozliwe ze masz wiele zapału (i dobrych checi) na poczatku zadania ale zdarza sie ze nie znajdujesz siły do ich zrealizowania i wyznaczonego celu nie konczysz (szybko znajdujac sobie inny któremu na poczatku znowu poswiecasz sie cała sobą) . Ciągle poszukujesz nowych wrażeń i nie potrafisz skupić się tylko na jednej rzeczy. Twoja natura jest dwoista, elastycznie dopasowuje się do sytuacji. Cechuje Cię duża ciekawość i żądza wiedzy. Ludzie odbierają Cię jako osobę żywą, towarzyską i ciekawą nowych znajomości.- to twoja "blziniacza " natura (kiedy właczy sie "skorpionia" moga cie postrzegac jako osobe b. tajmenicza, wrecz "grożną" ) Masz dużą potrzebę komunikowania się. Często też gestykulujesz i masz bogatą mimikę. W kontaktach osobistych ważna jest dla Ciebie wymiana myśli oraz komunikacja uczuć. Ciągłe gonienie za nowymi wrażeniami może doprowadzić Cię do częstych zmian pracy (lub tez czestym myslą zeby cos zmienic niekoniecznie robiac to w rzeczywistosci) . Ponieważ w Twoim horoskopie podkreślony jest Znak Bliźniąt,praca związanej z tym Znakiem Zodiaku moze byc w kierunku pracy dziennikarza, reportera lub … nauczyciela.? Z tym co wyzej czyli praca “o silnych nerwach” to mozliwe ze nauczyciel a z kolei ciagoty do rozwiazywania zagadek I tajemnic – mozliwe ze strzalem w dziesiatke byłby jakis dziennikarz na tropie sensacji i afer Mars w Bliznietach Masz zawsze silnie zaznaczone swoje zdanie i bardzo go bronisz. Masz zawsze błyskotliwe argumenty i kontr-rozmówcom trudno z Toba polemizowac. Spotkania z ludźmi, nowe idee i pomysły pobudzają Cię do działania. Potrafisz dostosować swoje działanie do okoliczności, lubisz zdobywać nowe umiejętności. Cechuje Cię szybkość, czujność, zręczność, chociaż również czasami pewna niedokładność w działaniu. Żyjesz zrywami, w pośpiechu i nieco nerwowo- czyli ten ascendent blizniaka sie tu ładnie polaczył z marcem w Bliznietach Masz łatwość w nawiązywaniu kontaktów. Otwarcie mówisz to co myślisz . Czasami byc moze zbyt otwarcie? Pociągają Cię mężczyźni inteligentni, błyskotliwi intelektualnie, towarzyscy, o zmiennym charakterze, przy których niczego nie będziesz pewna - rozciapciany "pantoflarz" z maslanymi oczami nie ma szans Koniunkcja Urana i Merkurego Lubisz niecodzienne sytuacje, oryginalne koncepce działania, ciesza cie błyskotliwe i niekonwencjonalne rozwiązania jakiegos problemu - czyli sie potwierdza . Jowisz w Baranie Wierzysz w siebie i swoje możliwości, masz wojowniczą i ognistą naturę. Jesteś osobą przedsiębiorczą, potrafisz energicznie pokierować projektami i ludźmi. Masz skłonność do udzielania bezinteresownej pomocy ludziom . Twój sposób bycia jest dynamiczny, energiczny i pewny siebie. Uważaj aby Twoje poczucie siły nie skłoniło Cię do podejmowania zbędnego ryzyka- bo masz ku temu ciagoty i czasami mozesz się zbytnio narażać lub podejmowac zbyt nieprzemyslane decyzje pod wpływem impulsu! Twój entuzjazm, radość życia i pewność siebie wzbudza zaufanie innych i pobudza ich do działania. No chyba że cie zirytuja wtedy bezlitości “przejedziesz” sie po nich zostawiajać tylko okruszki 9czyli sie "skorpionik" właczy ) Masz b. duże zasoby energii psychicznej, bogactwo pomysłów, pewność siebie, forsowanie własnego zdania, Niestety czasem to także brak obiektywizmu, popędliwość, przecenianie własnych możliwości, hołdowanie zasadzie „cel uświęca środki”, pochopne osądzanie ludzi – zwróc uwage czy czasem tak się własnie nie dzieje Ogolnie Twoj charakter okreslilabym jako Skorpionio-Blizniaczo_Lwi (taki plutoniczno/marsowo-słoneczno- merkurowy) - czyli piorunujaca mieszanka Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Horoskop dla Bern :) 25.01.10, 19:17 C.D ... Ksiezyc w Koziorozcu W pewnych sytuacjach perfekcyjnie kotrolujesz sytuacje - włacza sie troche ten "skorpion" pod reke z chłodnym i "powsciagliwym" koziorozcem .Jesli trzeba reagujesz rozważnie, z dużą dozą samokontroli i stanowczości, czasem z założenia krytycznie i negatywnie. Utrzymujesz opanowaną twarz, prezentujesz chłód. Jestes jak wytrawny gracz w pokera który czeka na pierwszy bład przeciwnika - ale to tylko w wyjatkowych sytuacjach! Merkury w Skorpionie Lubisz rozwiązywać zagadki, zawsze znajdziesz sedno problemu – czyli pieknie łaczy sie to ze Słoncem w skorpionie !. Masz przenikliwy umysł i dążysz do ostatecznego poznania. Niełatwo zmieniasz zdanie, zwykle upierasz się przy swoim stanowisku- co podbija to co pisałam wczesniej. Ogólnie uparciuch z Cebie straszny Masz silne poczucie niezależności. Nie lubisz kiedy ktoś wtrąca się w Twoje sprawy i potrafisz ostro odprawić natręta. Lubisz nieformalne, a często nawet tajemnicze układy z ludźmi. Jesteś osobą godną zaufania, potrafisz zachować dyskrecję i milczenie, oczekujesz tego samego od innych.Gdybys zyła w innych czasach byłabys z pewnoscia w jakiejs tajemnej organizacji masońskiej , klanie etc Potrafisz być genialnym słuchaczem i przeniknąć duszę swojego rozmówcy. Perfekcyjnie wyczuwasz nastroje innej osoby – czasem nawet bardziej nizby ona chciala. Ludzie sa zdumieni jak czesto celnie potrafisz zgadnać co ich gryzie i jakie maja nastroje. Jednak czasem mogą odbierać to co mówisz z przykrością, zranieni ironią, szorstkością lub zbyt krytycznym komentarzem – chco ty tak naprawde nie mialas zamiaru ich zranic – po rpostu czesto masz taki sposób dzialania. Denerwuja cie osoby rozmemłane, takie “ciepłe kluchy” , np. W kólko skarżace sie na rózne swoje niepowodzenia i nic nie robiace ze swoim zyciem. Masz wtedy ochote mocno nimi potrzasnac I powiedzec “coś do słuchu” Kwadratura Saturna i Urana sugeruje ze b yc moze w pewnych momentach zycia pojawiały sie problemy z uporządkowaniem spraw osobistych i zawodowych, rozterki związane z wyborem pomiędzy radykalnym, lub zachowawczym sposobem działania. Ale to tutaj tak bardzo delikatnie zaznaczam – za malo wiem by sie dalej w to wgłebiac. Raczej w kontekscie zawodowym niz prywatnym Trygon Jowisza i Neptuna Uczucie podążania we właściwym kierunku, dobre wykorzystanie intuicji, pozytywne doznania psychiczne. - czyli to co wczesniej sie potwierdza – masz ogromna intuicje I wiesz co chcesz . I do czego dązysz Ufff powiem tak - widze niepokojaco duzo cech podobnych do mojego charakteru Odpowiedz Link
bernimy Re: Horoskop dla Bern :) 25.01.10, 22:07 Dziekuję! I gratuluję, masz zdolności kobieto! Prawie wszystko się zgadza, dokładnie czytałam o sobie. Drobne nieścisłości lub totalnie nie pasujące do mnie to to, że "za wszelką cenę" dążę do celu - niestety nie potrafię. Szybko oceniam sytuację/przeanalizuję za i przeciw i pasuję! Druga nie pasująca to "problemy z uporządkowaniem spraw osobistych" - albo zupełnie nie pasuje, albo jeśli to miało być przejściowe to się zgadza, bo były koszmarne problemy z posiadaniem potomstwa ale rozwiązane! Jutro dodam, co w 100% do mnie pasuje! Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Horoskop dla Bern :) 26.01.10, 13:09 bern - dzieki za "ustosunkowanie sie" ja tam potem pisałam ze ....Tutaj troche zaczyna nam sie niezgadzac ta zawzietosc i chec doprowadzenia wszystkiego do celu za wszelka cene.... bo mi własnie ten mocny znak Blizniaka bruzdził Co do "problemy z uporządkowaniem spraw ...." - to zaznaczyłam ze b. delikatnie tak bo za malo wiem i za malo umiem zeby to radyklanie interpretowac na tak czy nie. Odpowiedz Link
bernimy Re: Horoskop dla Bern :) 26.01.10, 14:50 Koteczko, ja nie żartuję, bardzo dużo się zgadza! Spokojnie możesz pomyśleć o czymś dodatkowym na przyszłość, bo obecnie to Ty nie masz zbyt dużo czasu Bardzo dużo się zgadza, pewnie z 90-95%, ale najlepsze jest to: 1. potrzebę przemiany istniejącego stanu rzeczy - wiecznie i dziękuję za sugestię, bo muszę przemyśleć 2. Posiadasz ogromny dar obserwacji, intuicyjnie I perfekcyjnie wyczuwasz fałsz - w 100% ja, mąż zawsze się ze mnie śmieje, że ja chwilę popatrzę i robię analizę danej osoby 3. Jak typowy skorpion chcesz poznać sedno sprawy, dotrzec do podstaw a takze ujawnienia wszystkich tajemnic - oj tak, to niestety obraca się przeciw mnie, ale jak widzę, że ktoś kłamie, nie odpuszczę!4. Nawet jak nie masz racji to …..masz rację - 5. Masz zawsze silnie zaznaczone swoje zdanie i bardzo go bronisz - zawzięcie, ale zaczęłam się uczyć zmieniac zdanie a przynajmniej tak ostro nie wyrażać! 6. Masz silne poczucie niezależności. Nie lubisz kiedy ktoś wtrąca się w Twoje sprawy i potrafisz ostro odprawić natręta. Bardzo silne! 7. Potrafisz być genialnym słuchaczem i przeniknąć duszę swojego rozmówcy. Perfekcyjnie wyczuwasz nastroje innej osoby – czasem nawet bardziej nizby ona chciala. - Nie wiem, ale faktycznie dużo osób potrafi się przede mną otworzyć tak, jak ja bym nigdy nie uczyniła. 8. Denerwuja cie osoby rozmemłane, takie “ciepłe kluchy” , np. W kólko skarżace sie na rózne swoje niepowodzenia i nic nie robiace ze swoim zyciem - Tak, wiecznego smęcenia i marudzenia nie rozumiem i źle toleruję! Odpowiedz Link
bernimy Re: Horoskop dla Bern :) 26.01.10, 14:53 Jedyne co zupełnie się nie zgadza, to sprawa wykształcenie/zawodu, ale to nie do końca był mój wybór w sensie, że wiele czynników wpłynęło na to, więc tego zupełnie nie biorę pod uwagę. Koteczko, naprawdę jestem pod wrażeniem. Wiesz jak się czyta same cechy przypisane do znaków zodiaków to w zasadzie każdym znaku coś znajdzie się dla siebie czy też we włąsnym znaku są cechy "od czapy", zupełnie do nas nie pasujące! A tu naprawdę ogromna większość się zgadza!!! jeszcze raz dziękuję za poświęcenie mi czasu. Mam nadzieję, że dziś już lepiej się czujesz? Odpowiedz Link
zales239 Re:KOTECZKO! 27.01.10, 14:01 Jako,że jeszcze jesteś do końca tygodnia na zwolnieniUto ja tam byłam trzecia czy czwarta w kolejce-od góryzerknij na wątuś i jak masz jeszcze siły to zrób dla mnie. OBIECAŁAS Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re:KOTECZKO! 27.01.10, 15:50 mama_vinca - ale ja cie nie mam na skrzynce - wysylalas cos? [bo moze niechcacy skasowalam] jesli wtedy co dziewczyny sie zglaszaly (to chyba tak z mniesiac temu bylo jakos?) to sie przypomnij Odpowiedz Link
cudko1 kotka :) 27.01.10, 14:33 ooo to jednym słowem jestes rozrywana nie ma problemu żadnego przecie ja wszystko rozumiem , jak kiedyś będzie wolniejsza to daj mi znać czy cus, Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: kotka :) 27.01.10, 15:57 cudko - zobacze czy reszta emagielek sobie o mnie przypomni (i da w łeb ze tak dlugo to trwa) wysli na @ - zobacze jak sie obrobie aha cudko !- ja nie stawiam horoskopu na zasadzie "co mnie czeka", "co mam robić" itp za malo umiem zeby sie w takie rzeczy bawic! ja - jak widzisz po wpisach - bardziej bawie sie w interpretacje charakteru i osobowosci danej osoby - jako kontre do głupawych "horoskopów" z gazety - typu " urodzilas sie w pod znakiem raka - jestes rodzinna, płaczesz na filmach i kazdy ci włazi na głowe" tylko tyle Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: kotka :) 27.01.10, 21:59 Kosmogram dla zales juz mam Aspekty wypisane tylko musze to teraz ładnie pozbierac do kupy opisac - nie wiem czy dam rade dzisiaj bo chyba mam lekki stan podgoraczkowy Ale jak nie dam rady dzis to na 100% jutro opis wrzuce Na razie tylko sam kosmogram Fajne rzeczy jakie widze to : koniuncja słonca i neptuna (w skorpionie!!!) koniuncja urana i plutona (!!!) koniunkcja saturna i ksiezyca (w baranie!) mars w koziorozcu wenus w wadze co ciekawe zadnych planet na osiach - czyli nie ma na ascendencie, descendencie , MC i IC no zobaczymy jak to sie zinterpretuje Odpowiedz Link
karra-mia Re: KOTECZKO, pisałaś coś, że sie nudzisz 27.01.10, 22:03 Koteczko ja jako ta reszta magielek ciągle pamiętam Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: KOTECZKO, pisałaś coś, że sie nudzisz 27.01.10, 22:11 bedziesz nastepna - tez postaram sie jutro! Odpowiedz Link
exotique Re: KOTECZKO, pisałaś coś, że sie nudzisz 27.01.10, 23:36 i ja tez, ja tez :d ale nie chcialam sie na chama upominac, boo czasami bywam mila i symoatyczna Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: KOTECZKO, pisałaś coś, że sie nudzisz 28.01.10, 15:16 Horoskopus dla zales U lalala … ale kosmogram mi się trafił! No zobaczymy jak to będzie z interpretacja bo jest dosyć „siarczysty” ale trudny jednoczesnie do interpretacji. Dlaczego? A bo sam układ planet i ich wzajemne relacje bardzo wyrazne i konkretne ale same planety nie są ustytuowane na 4 głównych osiach jakimi są : ascendent, descendent, medium coeli i immum coeli – a tu glównie szuka się planet „charakterystycznych” dla naszej osobowosci) Tak więc może być tak ze totalnie przestrzele – bo muszę dosyć wyraznie pisac a może się okazac ze jednak ten horoskop jest zbyt trudny jak na moje umiejstnosci No ale zobaczymy – lubię wyzwania Słońce w Skorpionie - nie bedę się powtarzac bo tu poczatek będzie podobny jak u Bern. Wiadomo – Skorpion uparty, tajemniczy, drążący wszystko „do kości” i rozkladajacy na czynniki pierwsze. U Ciebie (wynika to z ukladu reszty planet) wyjatkowo mocno może być zaznaczony ten pierwiastek „magnetyzmu” i seksualności . nie wiem jak wyglądasz – ale nawet jeśli nie masz twarzy jak gwaizda filmowa i figury modelki – ogromnie oddziałowywujesz na ludzi – czy to fizycznie czy intelektualnie A zwłaszcza mężczyzn . Mogą się oni tez troche ciebie bać - w tym Twojej ogromnej inteligencji i jakiegoś takiego „majestatu”. Mogącię uważac za dumna i nieprztystępna (i z „cietym „ jezykiem) i obawiac się twojej siły (ale tak naprawdę aż przebierają nogami ) Neptun w Skorpionie Intuicja jeszcze silniej niż zaznaczona niż u bern! Ten Neptun to patron wszystkich spraw zwiazanych z przeczuciami, intuicja (czasami parapsychologią, telepatią ). Być może w ogóle w to nie wierzysz – całkiem możliwe ze tak jest bo silny charakter skorpioniczny kazde silnie „stac obiema nogami” na ziemi i nie bawić się w „głupstwa” jakimi są przeczucia – ale jednoczesnie masz ogromną intuicję i bardzo silnie odbierasz wszelkie sygnały. Czy nie masz czasem tak ze np. silnie pali cię ucho a potem okazuje że ktos o Tobie silnie myslał ( rozmawiał o tobie z kimś , czasami „obgadywał”?). Starasz się wybierać zwykle „racjonalną” droge – czy to w wyborach waznych zyciowych czy tez drobiazgach ale czasam nawet nie uświadamiając sobie robisz to pod wpływem intuicji i przeczucia. I zazwyczaj w 100% są to wybory dobre. Podbija to jeszcze koniunkcja Słonca i Neptura (koniuncja = ze obie planety są bardzo blisko siebie praktycznie w tym samym połozeniu i to ze ta koniuncja nastepuje w znaku Skorpiona Mars w Koziorozcu Swiadczy o ogromnym uporze , walce o swoje – ale nie walce brutalnej i spektakularnej ale stopniowym dochodzeniu do celu. Ale jak sobie ten cel obierzesz – nie ma siły – dopniesz tego. Być mzoe zajmie ci to więcej czasu – ale cel zostanie osiagniety. Ja to widze troche tak – ze jak walczysz to to nie jest wybuch wulkanu który zniszczy wszytko wokół i nastapuje pandemonium , ale bardziej jak lodowiec – powoli ale nieubłaganie . Mars w Koziorożcu: Bronisz swoich racji konsekwentnie, popierając to logicznymi argumentami i autorytetem prawa lub obyczajów. Przeprowadzając przedsięwzięcie chłodno je planujesz i kalkulujesz. Cele, które cierpliwie realizujesz są ambitne i długofalowe. Służą poprawie Twojej pozycji społecznej i majątkowej. Jeśli widzisz przyszłe korzyści, potrafisz zdobyć się na wytrwałość i samodyscyplinę. Dla drugiej osoby potrafisz zrobić bardzo dużo, jeśli istnieje szansa, że ona Cię doceni. Z trudem znosisz odrzucenie i boisz się ośmieszenia. . Praca zawodowa jest dla Ciebie bardzo ważna, cechuje Cię ogromna ambicja. Masz wrodzony talent do obejmowania stanowisk kierowniczych. Masz silną osobowość, jesteś ambitna i kompetentna. Pociągają Cię mężczyźni poważni, zachowujący dystans, trudni do przeniknięcia. Ascendent w Wodniku Jeszcze raz podbita zostaje ogromna intuicja jaka zapowiadał silny znak Neptuna . Pociąga Cię to, co nowe, niekonwencjonalne, rewolucyjne. Saturn i Koziorozec mogą to hamowac ale być może czasem …zdarzało sie tak ze ktos odbierał cie jako sobą trochę “narwaną” i majacą niezwykłe pomysły ?. Czy czasem nie masz zachcianek które są trudne do spełnienia?. Jestem ciekawa jak to jest Saturn w Baranie Upór , upór i jeszcze raz upór Spokojnie i bez krzyków (wrecz nietypowo jak przy silnym znaku Barana ) - zawsze stawiasz na swoim. Wszyscy wokół mogą latac, machac rekami, rwac włsoy z głowy – nie ma siły zeby cie przekonali do czegoś czego nie chcesz, nie lubisz uważasz ze nie jest dobre. . Cechuje Cię duża ambicja i skłonność do polegania wyłącznie na sobie.Nie ogladasz sie na innych . Masz silną wolę, życie traktujesz poważnie, czasem nawet zbyt surowo. Nie wiem czy masz dzieci - ale jesli tak - wzbudzasz w nich wielki autorytet (prawdiopodobnie wiekszy niz twoj mąż - chyba ze macie podobne osobowosci i kosmogramy ) Pracujesz w skupieniu, wytrwale. Twoim atutem jest trzeźwa rzeczowość. Posiadasz talent organizacyjny i perfekcjonizm Księżyc w Baranie Podbija to co napisałam wyzej ale bardziej „uwypukla” tego barana Przepełnia Cię żywiołowa energia i entuzjazm, ktorą być może sama czasem delikatnie stonujesz i nie pokazujesz innym [ włacza się Saturn, panna i Koziorozec ] Gdybys nie była silnym skorpionem powiedzialabym ze zzybko puszczasz w niepamięć frustracje i krzywdy., ale ponieważ skorpion jest to mysle ze dosyć szybko wybaczasz /przebaczasz innym ale bardzo długo pamietasz o tym co zrobili Twoje działanie i decyzje są odważne, ale silny saturn nie pozwala pospiesznie działać a raczej robisz cala strategie dzialani i przygotowywujesz się do zadan ….Zazwyczaj skutecznie Nie tolerujesz mieszania się innych osób do Twoich spraw. Jowisz w Pannie W oczach innych ludzi wydajesz się osoba bardzo pewna siebie, uporzadkowaną , piekielnie zorganizowaną logistycznie Starasz się rozwijać i doskonalić poprzez pracę, wytrwały rozwój osobisty, pomoc innym ludziom. Cechuje Cię realizm, sumienność, skromność, szlachetność. Wyznacznikiem sukcesu życiowego jest dla Ciebie status społeczny lub wykonywany zawód. Masz zmysł praktyczny, interesuje Cię wszystko, co służy ogólnemu dobru. Potrafisz wytrwale, w skupieniu dążyć do uwieńczenia dzieła. Potrafisz współczuć ludziom i masz dla nich dobre serce, prawdopodobnie często spontanicznie im pomagasz. Wenus w Wadze Podbija seksapil Skorpiona ale nadaje mu taki bardziej łagodny a mniej „femme fatale” styl cdn... Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: KOTECZKO, pisałaś coś, że sie nudzisz 28.01.10, 15:17 CD dla zales Koniunkcja Uran i Pluton O! I tu mamy baaardzo ciekawą sytuację! Generalni i Uran i Pluton nadaja zyciu i osobowosci człowieka pewien gwałtowny rys .Skłonność do podejmowania nagłych i kategorycznych decyzji, wywrócenie starego układu do góry nogami. Dużo rewolucji i przewrotów władzy działo się własnie gdy na niebie nastepowaly silne wpływy zwłaszcza Urana To troche zaprzecza temu co napisałam wyzej – tej „sile spokoju” jak cie cechuje, wyznaczaniu sobie kierunków i dązenie do celu oraz perfekcjonizm. Jednoczesnie w kosmogramie wystepuje jeszcze jedne ciekawy tranzyt mianowicie Koniunkcja Saturn-Księżyc – co może oznaczac jakieś tarcia, przełomy w zyciu – cos zupelnie szalonego. Tu niestety moja znajomosc astrologi mówi „ pas „ nie jestem w stanie tego zinterpretowac – natomiast spytam czy kiedys gdzies w Twoim zyciu nie nastapil wielki przełom? Wywrócenie zycia do góry nogami – czy zrobiłas coś czego nikt się nie spodziewał? Jestem b. ciekawa No i kończąc : Jest tu bardzo ciekawym konglomeratem racjonalnosci (bo masz silnego Saturna oraz Jowisza w pannie ) uporu (Saturn w Baranie, Księżyc w Baranie) oraz mistyki i intuicji (Skorpion , koniuncja Słonca i Naptuna w tym znaku ) oraz ciagotom ku rozwalaniu utartych układów i schematów (koniuncja Urana i Plutona). Jest mi bardzo trudno stwierdzic która z tych cech jest jakąś dominujacą i czy w ogóle jakas wyjatkowo dominuje (być może w róznych okresach zycia rózne aspekty twojej osobowości bardziej wysuwały się na 1 miejsce ). Tajemnicza i skomplikowana „niejednolita „ i bardzo ciekawa osoba z Ciebie Odpowiedz Link
zales239 Re: KOTECZKO! 28.01.10, 16:17 Ło matko! jak to przeczytałam to aż mi ciary przeszły po kregosłupie Zgadza się wszystko,wiem o tych facetach,że działam hehe,ale się mnie boją,zrobiłam kiedyś coś co kompletnie wywróciło moje życie do góry nogami,ech,muszę jeszcze raz poczytać i się skupic. Napiszę jeszcze Bardzo,bardzo dziękuję. Odpowiedz Link
zales239 Re: KOTECZKO! 28.01.10, 16:43 Własciwie wszystko się zgadza Kota!!! rozbieram wszystko na czynniki pierwsze,drąże do kości,mam dużą intuicję,aż czasami sie tego sama boję,boję sie odrzucenia,osmieszenia,walczę powoli aż do skutku,jestem autorytetem szczególnie dla mojego najstarszego syna-rozumiemy się świetnie,jest moją drugą połówką,entuzjazm i ochota na zmiany siedza we mnie a ja muszę się kontrolować-nie wiem czemu tak jest ,chciałabym bardzo zmian a boję się i to mi bardzo przeszkadza. No i nie zapominam krzywd-niestety. Ludzie mnie lubią-nieskromnie to zabrzmi,ale zabiegają o znajomość ze mną. Och Kotka dzięki bardzo za usystematyzowanie wiedzy o mnie. Nie pracuję,jestem panią domu,ew,kurą domową już mi to uszami wychodzi,rwę się do ludzi i czekam,szukam pracy,nie będzie to kierownicze stanowisko,ale od czegoś trzeba zacząć.Myślę,że za póżno już na karierę. Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: KOTECZKO! 28.01.10, 17:00 zales - dzieki ze sie wypowiedzialas Co do kariery - to zauwaz co napisalam - ludzie z takim ukladem planet czesto dosyc pozno dochodza do celu. Ale prawie zawsze do niego dojda. Bardzo ale to bardzo mozliwe ze cie czeka calkiem ciekawa kariera ! i bardzo wazne stanowisko! Tyle tylko ze moze byc to pod koniec zycia zawodowego . Ale za to jakie piekne ukoronowanie pracy zawodowej! Stanowczo powinnas zaczac pracowac - jestes do tego stworzona - zarówno do kontaktów z ludzmi jak i by twoje ogromne ambicje - znalazly ujście Mysle ze w momencie kiedy juz zaczniesz pracowac - szybko zostaniesz doceniona Ten cholerny Saturn moze też ze czasami - mimo tego ze podswiadomie wiesz ze w czyms bylabys swietna i sie sprawdzial - Ciebie hamować i sprawiac ze zaczynasz troche watpic w swoje sily. Saturn już tak ma - ze czesto ogranicza (u wszystkich tak jest tylko czasem silniej czasem slabiej i w roznych dziedzinach zycia) , narzuca taka "smycz i kaganiec " i czasem sprawia ze watpimy w swoje sily. Jednoczensie silny saturn sprawia ze jestesmy odpowiedziali, systematyczni i mamy poczucie obowiazku Nie daj sie saturnowi w jego zlych wplywach ! i nie daj sobie wmowic ze czemus nie dasz rady, "nie osiagniesz" Kosmogram mowi ze jestes swietnym "materialem" na kogos kto osiagnie uzy sukces zawodowy a przedewszystkim ogromne poczucie spelnienia w pracy i satysfakcji zawodowej Odpowiedz Link