bluemadlen-1 30.01.10, 10:15 do prania w pralce??? ja używam płynu bo często robię pranie 30 st. ale nie sądze by była różnica między proszkiem a żelem jeśli chodzi o dopieranie. To takie pytanko tak przy sobocie , bo właśnie piorę już 2 wsad. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniuta75 Re: żel czy proszek??? 30.01.10, 10:18 Żel!!! Precz z proszkami . Odkąd się przestawiłam mam spokój z zapchanym pojemnikiem (pralka ładowana od góry). Szkoda, że od początku nie byłam taka mądra, bo proszek nie dał się dokładnie wymyć z wszystkich miejsc . Odpowiedz Link
ez-aw Re: żel czy proszek??? 30.01.10, 10:21 Od jakiegoś czasu daje płyn. Mam pralkę ładowana od góry i czasem zostawały resztki proszku w pojemniku. Znudziło mi się szorowanie tego. A po praniu nie widzę różnicy, tzn jest tak samo czyste. Odpowiedz Link
joanna266 Re: żel czy proszek??? 30.01.10, 10:22 proszek .uzywam persil lub ariel.nie narzekam Odpowiedz Link
karra-mia Re: żel czy proszek??? 30.01.10, 10:25 płyn do prania od jakiegoś czasu go używam i jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link
edycja_kopiuj_wklej Re: żel czy proszek??? 30.01.10, 10:27 Na zmiane, zaleznosci od tego co piore. Przewaznie proszek do bialych, plyn do kolorowych. A przy okazji plyn do zmywarek jest do kitu Odpowiedz Link
madameblanka Re: żel czy proszek??? 30.01.10, 10:31 wg mnie płyn nie dopiera, nie jest że tak powiem w postaci proszku, czegoś co ściera /brud/. A na płynach zdaje sie jest napisanie "do delikatnego prania" - no to od razu wiadomo że skarpetek mojego dziecka nie upiore Odpowiedz Link
chmurka_257 Re: żel czy proszek??? 30.01.10, 12:27 ja używam żelów ,zazwyczaj Persil lub Ariel Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: żel czy proszek??? 30.01.10, 12:47 uzywam płunu do prania na Ariela i Skip na zmiane ( skip to taki grecki jakis specyfik, b.dobry) a co do dopieralnosci, to ubrania sa ladnie uprane. Odpowiedz Link
dorotamakota1 Re: żel czy proszek??? 30.01.10, 13:09 Proszek. Płyn mi nie dopierał tak dobrze. A zapychanie oznacza za dużo sypanego proszku. Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: żel czy proszek??? 30.01.10, 13:23 proszku uzywam jak musze wygotowac reczniki albo białe rzeczy a reszte piore w zelu Odpowiedz Link
nutka07 Re: żel czy proszek??? 30.01.10, 13:47 Ja widzialam roznice dlatego wrocilam do ariela w proszku. Odpowiedz Link