annabetka 28.02.10, 01:06 Czat zepsułam,Lolinki impra mi po głowie chodzi-realnie wkurwa mam bo..... No i żeby zapomnieć wyżej wymienione problemy pytam co statystyczna Maglownica ma w garach/jutro będzie miała , Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bryanowa-1 Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 01:10 ana słodki ziemniak,kilka pokrojonych jak na frytki wrzucasz do miseczki i dodajesz bazylie suszona około łyżeczki,oregano tyle samo i zioła prowansalskie i oliwe z oliwek tak tyle o ile i jarzynki lub soli tez na oko i to przekładasz na blaszke i do piekarnika na około niecała godzine tak zeby sie przypiekły a nie spaliły.do tego szaszłyki z piersi z kurczaka cebuli i papryki czerwonej i do tego cacyki na serku chomogenizowanym naturalnym z sainsburys 0,1% tłuszczu +koperek swierzy.jedz az ci dupa peknie takie dobre Odpowiedz Link
czarna.porzeczka Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 01:24 Wymaglowalam zupe z kopru wloskiego z oliwkami i skorka cytrynowa ( pyszka!!!), kurczakowe miesko w marynacie sie kisi, wrzuce na patelnie na swiezo i do tego makaron z boczniakami i sosem z gorgonzolli. Jako surowka wystapia goscinnie pomidorki z cebulka. Odpowiedz Link
annabetka Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 03:28 To Porzeczka podobnie jak u mnie Tyle że ja dokładnie składników nie podam bo to mężowskie danie popisowe.Coś on tam dusi w sosie pomidorowym,zapieka z papryką pieczarką i cebulą......nie wiem nie znam się na tych jego fantazjach kulinarnych Ale!!!! Jutro/dzisiaj na śniadanie mam zaplanowane prawdziwe irish breakfast czyli: jajko sadzone,bekon smażony ,"sausage-sosicze" smażone w głębokim tłuszczu i uwaga uwaga! po 5 latach bytności na wyspie annabetka zadecydowała ,że W KOŃCU musi spróbować jak smakuje black pudding: do tego fasolka w pomidorowym sosie i tosty mocno przypieczone....i umieramy na wstępie dnia Odpowiedz Link
mamabasia Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 07:19 Rosół drobiowo wołowy i kotlety schabowe z ziemniakami i buraczkami na ciepło. Tak tradycyjnie. Odpowiedz Link
agik82 Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 07:38 u mnie gulasz, zimniory i ogór Odpowiedz Link
milva_barring Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 08:04 a u mnie puste gary, teściowa nas zaprosiła na obiad Odpowiedz Link
madziaaaa Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 08:08 zapiekanka makaronowa z kiełbaską, pieczarkami, serem pleśniowym i żółtym, sosem pomidorowym i sporą ilością czosnku. Odpowiedz Link
pabia_a Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 08:29 rosół, udka z kurczaka, ziemniaki pieczone, surówka z pekińskiej z sosem czosnkowym Odpowiedz Link
karra-mia Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 09:03 rosół drobiowo-wołowy, co sobie pykal na gazei 4 godziny rolady, kluski sląskie i kapusta - tradycyjny nasz obiad Odpowiedz Link
cura_domestica Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 09:42 dzisiaj pierwszy raz robię to : fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,66750904,66816245.html?v=2&wv.x=0 Annabetka , nie łam się czatem , ja spsułam w piątek Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 10:13 uu cura, ten schab wyglada zajebiscie Zdaj relacje czy tak samo smakuje U mnie dzis mieleńce z wczoraj + ziemniaki i ogor konserwowy. Odpowiedz Link
mona_mayfair Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 10:13 a tak w ogole, to chodzi za mna babka ziemniaczana o taka: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,80412321,80412321.html ale mi sie grzalka w piekarniku spalila Odpowiedz Link
cura_domestica Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 16:40 jutro zdam relacje bo dziś z uwagi na przedłużenie szpitalne nie mam czasu stać przy garach i na szybko wrzuciłam udka kurczaka na grilla i ziemniaczki . Odpowiedz Link
solejrolia Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 15:39 uwielbiam ten schab pod marchewką! już wiem, co jutro zrobie na obiad mniam Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 11:26 Karkówka z pieca, do tego ziemniaki i marchewka z groszkiem na pierwsze barszcz biały z grzankami, jajkiem i białą kiełbasa Odpowiedz Link
ez-aw Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 11:40 U mnie reszta zapiekanki, robionej na wczorajszą imprezę. Słusznie przewidywałam, ze nie będę mieć dziś weny do stania przy garach Odpowiedz Link
natiia7 Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 11:38 o w morde ale macie wyzere Ja mam dla młodej i starego krokiety z miesem i ( reszte ma kupic po pracy a ja ma sałatke z ogórka 2 pomidorów 1/6 kostki fety. czerwona papryka i dyuzo pietruszki bo na sniadanie zjadłam bułke buuuu o ja głubia mogłam poprzestac na serku Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 12:06 My dziś jemy to samo co karra-mia. Niedziela bez rolad to nie niedziela Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: ana 28.02.10, 15:24 black pudding jak nasza kaszanka smakuje ,nie jest złe tylko ,ze oni maja w takim sztucznym flaku i wyglada nie za apetycznie. Odpowiedz Link
pulcino3 Re: ana 28.02.10, 15:33 ja dziś wrzuciałam do pieca całego kurczaka, ( w nocy w lodówce się marynował w ziołach), dodałam póżniej paprykę , cebulę, jarzyny w słupki - to taka moja inwencjo-improwizacja, ziemniaki ugotowałam i było pjure z gałka muszkat. i zrobiłam mizerię, dlatego w całym domu panuje zapach pieczonego kurczaka i świeżych ogórków w mizerii. Odpowiedz Link
solejrolia Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 15:41 kurczak a la KFC (udał mi się pierwszorzędnie ) plus ziemniaczki plus surówka z kapusty na słodko-kwaśno. Odpowiedz Link
doral2 Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 15:48 nic. po wczorajszych imprezowych czipsach, dzisiaj muszę podietować.. Odpowiedz Link
aguacate Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 17:05 Jeszcze nie mam pomysla. Moze miecho z grila + tortille + jakis mega ostry sosik?? Odpowiedz Link
annabetka Re: Co jutro na obiad robicie?:)) 28.02.10, 23:46 A ja oznajmiam,że po:dwóch plastrach bekonu,jaka sadzonego,trzech sosiczy,dwóch kawałakch smażonych pomidorów,trzech plastrach black pudding do tego dwa tosty,zjedzone o godzinie 11.00 -stanowczo odmówiłam obiadu od tego śniadania nic więcej nie jadłam bo jeszcze czuję że mój żołądek zmaga się z tym tłuszczem Dzieć dostał pulpety,małż se tosty zrobił i tyle.....stwierdzam że takie śniadanie jest baaaardzo ekonomiczne Bry mój black pudding był super,zażerałam się jak dzika...tyle że za dużo ziela angielskiego w nim było i cały dzień mi się odbija tą mało ulubioną przyprawą Piersi będą jutro Odpowiedz Link