Do tej pory mialam słuzbowego Forda Focusa (nie polecam

) ale jak kiedys pisałam w firmie sie coraz bardziej "jebie", szefem został mega buc , a poniewaz ja charakterku milego nie mam - to pare razy sie scielismy - i wiem juz ze samochod słuzbowy zostanie mi prawdopodobnie odebrany .
No i kij go trącał
Ale chce sobie kupić moje własne autko- tyle tylko ze nie wiem jakie

Budzet 50-60 tys. Najchetniej nowy chyba ze znajde naprawde kogos poleconego kto bedzie sprzedawał w mire nowe (1-5 letnie) auto.
Jakie jest fajne? Bedzie mi słuzyc głównie do poruszania sie po miescie praca-dom, dom-sklep itp., no ale dobrze by bylo gdyby na wyjazd do np. wrocławia i poznania raz na pol roku - tez bylo ok.

Ma byc ładne (!) , funkcjonalne i po prostu "przyjazne"
Jestem zakochana w
Hondach (nowa Civic jest przepiekna

)- ale nie wiem czy mnie stac.
Podobaja mi sie bardzo nowe modele
Fiata (i podobno sa obecnie duzo lepsze i nie psujace sie jak to jeszcze drzewiej bywalo - w ogole zachwycam sie stylistyka aut włoskich - np.
alfa romeo - tylko jednak ciut sie boje czy nie zbyt awaryjne)
Francuskie auta - odpadaja (mam okropne doswiadczenia z
Citroenami i
Peugeotami, choc sa bardzo ładne

a
Reno mi sie zwyczajnie nie podoba).
Nie podobaja mi sie auta niemieckie

oprocz
BMW coupe i
Audi coupe

ale budzet mam za maly

, ale takie
Ople czy
VV - odpadaja ze zwgledów wizualnychi ohydnego plastikowego wnetrza jakie koncern proponuje nabywcom

) .
Nie jestem przekonana do "amerykanskich" czyli
Fordow (ohyda!!!:/) i
Dodge'ów przede wszystkim, a na Mini Morrisa mnie nie stac
Czyli dokladnie wiem czego NIE chce (to juz coś!!!

) za to nie do konca wiem co chce.
Francuzy i Niemieckie - odpadaja. Zostaja mi japonczyki (
Honda, Nissan, Mitsubishi) , koreanczyki ( chyba tylko
KIA) , włochy (
Fiat) i hiszpania czyli przesliczny
Seat
Jakie auta z tej puli wybrac? Te ktore mi sie bardzo podobaja z wygladu - czyli Europa ( Włochy i Hiszpania) - czyli Fiat i Seat - boje sie czy sa niezawodne i bezawaryjne...
Te ktore maja dobra opinie ze sie nie psuja - Toyota , KIA, Mitsh. , nissan - nie zabardzo pasuja mi pod wzgledem estetycznym

.
Własciwie jeden i drugi warunek - spełnia HONDA (dobry silnik, nie psujaca się i sliczna

) ale troche droga.
Moze cos polecicie ?