d_dora Re: Wykład prof.Miodka 07.03.10, 10:47 leję ze śmiechu.... rozwaliło mnie to o chodniku(ta cenzurowana wersja)... i wyobraziłam sobie jak mój ulubiony prezenter pogody na tvn mówi że "kurwa jesień idzie"..... Odpowiedz Link
dlania Re: Wykład prof.Miodka 07.03.10, 11:22 Świetne Na Un. Wrocławski mówiło sie, że jak zza drzwi jakieś sali slychac było "Kurwa!" to na 99% był wykład Miodka Nie dlatego, że on taki wulgarny, tylko że wykładał o rzeczywistych problemach jezykowych. U mnie zaś kiedys na korytarzu uczelni miał miejsce kłótnia śp. pani Profesor z profesorem, który usilował ją przekonac, że kurwa to dziś jedynie znak interpunkcyjny. CZcigodna Pani Profesor sie w którymś momencie (nomen omen) wkurwiła i na cały głos krzyknęła: "Kurwa!". Na korytarzu zapadła cisza, profesorek w szoku stoi, a pani profesor kończy: "No i co? Widział pan kiedys przecinek na początku zdania?" Odpowiedz Link
ez-aw Re: Wykład prof.Miodka 07.03.10, 11:42 >"No i co? Widział pan kiedyś > przecinek na początku zdania?" Piękne podsumowanie dyskusji Odpowiedz Link
kamakszi Muszę Was zmartwić 07.03.10, 16:27 To nie jest wykład prof. Miodka. Nigdy takowego nie udzielił. To tylko "Internet legend" - niestety . Odpowiedz Link
kamakszi Re: Muszę Was zmartwić 08.03.10, 08:53 A rozmawiałaś o tym z samym profesorem? Bo on chyba wie najlepiej Niezależnie od tego, skąd to masz - jest to "Internet legend". Odpowiedz Link