lelieb 16.03.10, 12:30 Czy dziecko 21 miesięczne nie jest za małe na wyprawę do zoo? Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
opium74 Re: Pytanie o ZOO? 16.03.10, 12:33 mój był w ZOO już w wieku kilku miesięcy a to dlatego że ZOO mamy pod nosem i spacer po nim traktujemy tak samo jak spacer po parku a nie jako wyprawę. 21 miesięcy to prawie 2 latek i myslę że będzie miał frajdę Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Pytanie o ZOO? 16.03.10, 12:33 ja ze starszą chodziłam co roku na dzień dziecka odkąd miała niecały rok. Pierwsze wyjście średnio ją interesowało, ale następne jak najbardziej tak. Odpowiedz Link
bernimy Re: Pytanie o ZOO? 16.03.10, 12:35 Naszą pierwszy raz zbaraliśmy kiedy miała z 7-8 m-cy i już wtedy się ostro przyglądała niektórym zwierzątkom Zdecydowanie w wieku 21 m-cy to już zna wszystkie zwierzątka a teraz to wszystko obejrzy na żywo Polecam wyprawę. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Pytanie o ZOO? 16.03.10, 12:40 dlaczego mam dziwne przeczucie, że ten wątek trafi na główną i zlecą się jak sępy jakieś oszołomy, które będą nam wmawiać, że zoo jest złe bo tam trzymają zwierzęta w klatkach itp Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Pytanie o ZOO? 16.03.10, 12:49 moninia2000 napisała: > No, a nie jest tak? Tak, trzymają zwierzęta w klatkach. Ale wkurza mnie to, że pytanie jest o to czy prawie 2-latkowi spodoba się w zoo, a za chwilę wątek przeradza się w megakłótnię i krytykę oraz we wpędzanie w poczucie winy... Odpowiedz Link
funkcjonariusz_angua Re: Pytanie o ZOO? 16.03.10, 12:38 Pamiętam, że jak mój brat miał ok.1,5 roku, to miał głęboko w dupie zwierzątka i jedyne, co go interesowało w ZOO, to wentylatory w klatkach. Myślę, że to zalezy od dziecka. Jedno będzie patrzeć z zachwytem na zebry, a drugie na wentylatory Odpowiedz Link
dlania Re: Pytanie o ZOO? 16.03.10, 12:53 No krzywda mu sie na pewno nie stanie \Natomiast z moich doświadczeń wynika, że nawet starsze dzieci nie sa w stanie skupić sie przez dłuzszy czas w tym miejscu - niespełna dwulatek pewnie po 10 zwierzatkach bedzie je miał gleboko w de, o wiele bardziej zainteresują go kamyki albo wszechobecne balony (tudzież wentylatory) No, może małpy jeszczez sie załapią laskawie na uwage, albo ryby, ale jakies tam antylopy to dziecko oleje. Niemniej jako spacer - super. Odpowiedz Link
bei Re: Pytanie o ZOO? 16.03.10, 12:58 chodziliśmy już z 10 -miesięczniakiem- zainteresowny był tylko ptakami, słonia nie zauważał 21 miesiecy- no pewnie, ze możesz isć z nim- tylko pogodę sobie wybierzcie ładną Odpowiedz Link
verdana Re: Pytanie o ZOO? 16.03.10, 14:27 Cos jest na rzeczy z tym sloniem - moja córka nie była w tym wieku w stanie dostrzec słonia.... Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Pytanie o ZOO? 16.03.10, 13:28 a niby dlaczego ma być za małe? ja z moim chodzę od kiedy miał jakieś 10 miesięcy chyba i już wtedy mu się podobało.... Odpowiedz Link
ania_silenter Re: Pytanie o ZOO? 16.03.10, 14:22 Moja Olka była w zoo w wieku 3,5 miesiąca (1,5 miesiąca kor.), kiedy ważyła ok. 2 kg. Była tego dnia chyba największą atrakcją bo większość przechodniów na nią patrzyła i wszyscy mówili:"O! Jaka mała dzidzia!". Widziała osła i powiedziała do niego "Ej!". Odpowiedz Link
karra-mia Re: Pytanie o ZOO? 16.03.10, 16:34 A czemu miałoby byc za małe? Mój syn chodzi z nami do ZOO od najmłodszych lat. Urodził się we wrześniu, pierwszy raz byliśmy w następnym roku na wiosnę i w lato. Potem za rok znów na wiosnę i w lato, za rok podobnie i w tym roku bedzie podobnie, z tym że w lato pójdzie z nami już nowy członek rodziny Mieszkam w Chorzowie, więc WPKiW jest wspaniałym miejscem do spacerów, a tam i ZOO i Wesołe Miasteczko i Planetarium i kupa innych atrakcji. Lelieb idźcie z córą, chociażby po to, zeby pokazać i zaobserwować, jak za kilka miesięcy bedzie reagowała na te same zwierzęta, co zacznie odkrywać na nowo. Odpowiedz Link
deela Re: Pytanie o ZOO? 16.03.10, 16:44 lodzi chodzili do zoo odkad miel kilka miesiecy w sumie to jest jedyna chyba rozrywka w tym miescie gdzie mozna isz niemowlakiem i starszym Odpowiedz Link
d_dora Re: Pytanie o ZOO? 16.03.10, 16:55 ja byłam z półtora letnią córką i nie podobało jej sie. jedyna atrakcja to kozy które można było głaskać bo chodziły na takim dziedzińcu gdzie dzieci mogły wchodzić i je dotknąć z bliska. poza tym oszalała jak zobaczyła...plac zabaw w zoo. a zważywszy że jechaliśmy tam jakieś 200km w upale to nie warto było. mój 2 letni chrzesniak tez nie był zachwycony... Odpowiedz Link