olinka20 23.03.10, 18:49 Ozywiscie przedświatecznego Bo ja tradycyjnie wybywam na czas Wielkanocy. Będę plaszczyc dupcię daleko, daleko wiec nie zamierzam mieszkania do błysku dorowadzać. Leń ze mnie, prawda ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mearuless Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 18:53 nie, ja nigdy nie mam takowego...no moze mam ale uaktywnia sie na dzien przed swietami a wtedy jest za pozno... Odpowiedz Link
cura_domestica Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 18:53 nie i dostać nie zamierzam , choć muszę przyznać , że w sobotę czeka mnie sprzątanie kościoła już teraz mnie krzyż boli Odpowiedz Link
exotique Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 18:55 nie. nie sprzatam z okazji swiat, sprzatam jak jest brudno. jeszcze mnie nie pojebalo by na mopie tanczyc dla samego tanca na mopie. wole w klubie podrygac. natomiast zamowilam se pania do doszorowania chalupy. Szczegolnie lazienki, moze i okna wpadna. zastanowie sie, bo okna kocham myc. ale tak gruntownie mi porobi, wiec potem tylko znow wystarczy co tydzien woda z octem Odpowiedz Link
arallia Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 18:56 Przedświątecznego to nie, bo też na święta wybywam. Robię za to od trzech dni (z przerwami oczywiście) porządki w 'archiwach'. A że muszę wszystko przejrzeć i przeczytać, np instrukcję użytkowania i obsługi gramofonu elektrycznego WGE-56/C, rok produkcji 1961 to i się schodzi jak przy pucowaniu chałupy na święta Odpowiedz Link
exotique Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 18:59 Arallia, wyraznie ci sie nudzi. wpadaj do mnie na winko Odpowiedz Link
arallia Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 19:08 exotique napisała: > Arallia, wyraznie ci sie nudzi. > wpadaj do mnie na winko Może jutro, bo dziś jeszcze przestudiować muszę instrukcję magnetofonu szpulowego Tonette, kuchenki gazowej dwupalnikowej, telewizora Granit i paru innych Ale wpadnę na pewno Odpowiedz Link
margotka28 Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 18:57 nie, sprzątmy z mężem i dziećmi na bieżąco , więc nie widzę potrzeby jakiegoś szczególnego sprzątania na święta. Może mnie ktoś oświeci, jakie specjalności sprzątaniowe uskutecznia i czeka cały rok na Wielkanoc? Odpowiedz Link
olinka20 Margotka 23.03.10, 19:04 Ja pamietam jak w wieku nastolatkowym byłam to moja matka szalała. Kazala mi sprzatac w moich papierzyskach, odkurzac ksiazki (w pokoju miałam tak na oko ponad 500..) szorować jakies zapomniane kąty do kotrych nikt nie zaglada, trzepanie ciuchów w szafach... No dziwne jak dla mnie czynnosci Odpowiedz Link
margotka28 Re: Margotka 23.03.10, 19:09 no to mów od razu: ja też pamiętam wywalanie różnych rzeczy, sprzątanie tam gdzie nikt nie zagląda i całą masę bzdur Całe szczęście, to nie jest dziedziczne. Odpowiedz Link
semida Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 18:59 Dostałam ale nie przez święta Prawdopodobnie pojadę do Rodziców. Dostałam pierdolca sprzątaniowego słonecznego. Słoneczko tak radośnie świeci że nie jestem w stanie usiedzieć w miejscu Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 19:00 Nie dostałam i nie mam zamiaru dostawać . Odpowiedz Link
grave_digger Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 19:02 ta, ale w granicach mojego lenistwa - wypindoliłam z szafy śmieci na 3 wory. czekam aż mi przyjdzie ochota wypindolić następne 3 Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 19:01 Tego co mnie właśnie ogarnia nie łączyłbym ze świętami. Pogoda iście wiosenna się zrobiła to i na odświerzenie mieszkanie pora. Oby tak słonecznie było do soboty, bo jak jutro będzie pochmurnie, to robotę rzucę w pieruny i przed kompem zasiędę A wtedy przed świętami do o (d)garnięcia mojej chałupy potrzebny będzie spych : Odpowiedz Link
gagunia Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 19:03 Nie, bo ja mam zawsze czysto w chałupie. Sprzątanie przedświąteczne nie różni się niczym od sobotniego. Odpowiedz Link
doral2 Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 19:10 świąteczne sprzątanie od nieświątecznego różni się tylko tym, że okna myję. ale mi się nie chce. więc nie wiem, czy umyję. niby wiosna, ale jakoś tak jeszcze za zimno na mycie okien.. w sumie każda wymówka jest dobra, by nie myć okien Odpowiedz Link
eyes69 Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 19:11 Nie dostalam i nie dostane. Odpowiedz Link
ez-aw Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 19:37 Ja też tradycyjnie wybywam, więc nie staram się za mocno Odpowiedz Link
bei Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 19:56 Eeeee, raz w miesiącu dopada mnie solidny (mycie okien), raz w tygodniu słaby...a jak pogoda pozwala robie wielkie manewry poza domem- garaz- prawie białe płytki, tarasy- płytki jak w garażu- juz je w lutym doszorowywałam i co?- znowu wygląd maja pozimowy. Tylko patzrc, jak będę dopieszczała wysokosc trawy, czystosć rabat (zielsko zaśmieca Mogę miec lenia, ale jak zaczynam pracować to SOLIDNIE Odpowiedz Link
beata985 Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 20:07 jasne, trwa już od jakichś 3 tygodni i powoli zbliżam się ku końcowi- mam nadzieję do świąt zdążyć. ale czy to pierdolec przedświąteczny???-poniekąd tak ale i tak po zimie należało już odgruzować nieco chałupkę a przez okna szczerze...widać nic nie było. teraz widzę słońce, świat na zewnątrz, umyłam balkon, na który w końcu mogłam wystawić 2 suszarki z praniem przez co w sypialni zrobiło się luźno i czysto itd itd Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: Dostałyście juz pierdolca sprzataniowego? 23.03.10, 20:13 Nie i nie zamierzam dostac takowego pierdolca. Nie zamierzam tez rzucac sie w wir gotowania. Odpowiedz Link