doral2 18.05.10, 19:58 ciekawam waszych. bo mój to tak standardowo i nudnie, szatkuję, gotuję w małej ilości wody, sól, pieprz, ocet, dużo kopru i zasmażka. i do tego młode kartofle, których jeść nie mogę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
migotka-2 Re: sposoby na młodą kapustę 18.05.10, 20:02 Pozdro dla męża!!! Ja tak samo. A jak się przeje to z pomidorami. Odpowiedz Link
karra-mia Re: sposoby na młodą kapustę 18.05.10, 20:12 bigos jestpyszny z młodej kapusty Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: sposoby na młodą kapustę 18.05.10, 20:22 doral2 napisała: > ciekawam waszych. > > bo mój to tak standardowo i nudnie, szatkuję, gotuję w małej ilości wody, sól, > pieprz, ocet, dużo kopru i zasmażka. To jest najlepszy sposób na młodą kapustę Jedyny jaki mam i jaki znam Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: sposoby na młodą kapustę 18.05.10, 20:35 jak chcesz dobrą młodą kapustę to zaproś moją młodą. Ona na ostatnich zajęciach w szkole gotowania robiła właśnie młodą kapustę z młodymi ziemniakami i mięskiem Ależ to było pyszne. Mniam Odpowiedz Link
doral2 Re: sposoby na młodą kapustę 18.05.10, 20:51 aaa, już sobie przypomniałam, moja śp.Babcia gotowała kapustę młodą z kaszą perłową. też było zajebiste Odpowiedz Link
pulcino3 Re: sposoby na młodą kapustę 18.05.10, 21:28 OJEZU!!! aleś mi smaka na gołąbki mojej ciotki z młodej kapuchy z wołowina gotowaną zrobiła!! NIEGRZECZNA DZIEWCZYNKA!!! Odpowiedz Link
pulcino3 Re: sposoby na młodą kapustę 18.05.10, 22:42 szczerze, to ja je tylko jadłam, ale mówię wam niebo w gebie!!! Na moje delikatne podniebienie, to przepis musiałby być mniej więcej taki: Gotujesz mięso wołowe z przyprawami, ugotowane kroisz w drobną kostkę i mieszasz z ugotowanym ryżem, może jakaż cebula podsmażona do tego?, jak chcesz ale może i bez było;/ whatever, i doprawiasz. Taki farsz zawijasz w zblanszowane liście młodej kapusty i gotujesz w garnku jak zwykłe gołąbki, do zmięknięcia kapusty, czyli bez przesady Gołąbki były superextra delikatne w smaku, kompozycja obłędna. Ale moja ciotka wkładała zawsze serce do wszystkiego, w tym do gotowania, a gotowała głównie dietetycznie i zdrowo ze wzgl. na mojego wujka, diabetyka. Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: sposoby na młodą kapustę 19.05.10, 11:55 kroisz w koske? nie mielisz? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: sposoby na młodą kapustę 18.05.10, 22:19 brzmi cudownie.... pulcino...mozesz jakies szczegoly? Odpowiedz Link
pszczolaasia Re: sposoby na młodą kapustę 18.05.10, 22:08 ja po szatkowaniu jesze podsmazam. potem dolewam wody i dusze. Odpowiedz Link
kowalowa Re: sposoby na młodą kapustę 18.05.10, 22:11 ja dzisiaj robiłam, i czegoś mi brakowalojak się robi zasmażkę??? Odpowiedz Link
bei Re: sposoby na młodą kapustę 18.05.10, 22:29 ..z pieczarkami...i ze świeżymi sliwkami (teraz to z mrożonymi) Odpowiedz Link
doral2 Re: sposoby na młodą kapustę 19.05.10, 13:26 kowalowa napisała: > ja dzisiaj robiłam, i czegoś mi brakowalojak się robi zasmażkę???.." na patelni roztapiasz łyżkę smalcu, dodajesz łyżkę i ciut mąki i smażysz na złoto. ma być gęste. potem rozrabiasz z ZIMNĄ wodą, żeby rozrzedzić i wrzucasz do kapusty/sosu/czy czego tam i gotujesz mieszająć, aż się zasmażka rozpuści w potrawie. rozrabianie ciepłą wodą powoduje powstawanie parszywych grudek, które ci się w gotowanej potrawie za hińskiego boga nie rozgotują. do flaków zasmażkę robisz na maśle, technologia jak wyżej. na maśle jest delikatniejsza w smaku, ale efekt zagęszczania podobny. Odpowiedz Link
kowalowa Re: sposoby na młodą kapustę 19.05.10, 19:34 dzięki za instrukcje zasmażkowania Odpowiedz Link
doral2 Re: sposoby na młodą kapustę 19.05.10, 19:55 nie dziękuj, bo to kalorii ma w chusteczkę i do tego niezdrowe Odpowiedz Link
halkatia Re: sposoby na młodą kapustę 18.05.10, 22:52 Gołąbki z młodą kapustą i mięsem wolowym plus suszone grzyby...mniaaaaaaaaaaaaaaaaaaam Odpowiedz Link
pulcino3 Re: sposoby na młodą kapustę 18.05.10, 23:15 halkatia napisała: > Gołąbki z młodą kapustą i mięsem wolowym plus suszone grzyby...mniaaaaaaaaaaaaa > aaaaaam ciociu to ti? też na emaglu buszujesz Odpowiedz Link
truscaveczka Re: sposoby na młodą kapustę 19.05.10, 11:41 truspichci.blogspot.com/2010/05/podczos.html Odpowiedz Link
mama-tyma Re: sposoby na młodą kapustę 19.05.10, 21:06 moje ulubione: kapuśniak zabielany śmietaną (kapusta marchewki ziemniaki koperek), kapusta z wody z bułką tartą i masełkiem, kapusta surowa poszatkowana z tartą marchewką plus sok z cytryny i oliwa z oliwek Odpowiedz Link