beata985 22.06.10, 12:49 dzisiaj u mnie truskawki truskawki z cukrem truskawki w galaretce i bitą śmietaną truskawkowy koktajl truskawkowo bananowy koktajl pychota nie wiem czy z rozpedu tych truskawek do mięsa nie wrzuciłam....??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exotique Re: Truskawkowy dzień 22.06.10, 14:00 JA CZEKAM az na polu obok wyrosna. selfservice tak zwany, samemu sie zbiera i wychodzi super tanio. no i mozna sobie wybrac takie a nie inne sztuki Odpowiedz Link
i_b13 Re: Truskawkowy dzień 22.06.10, 15:39 ja dziś zrobiłam knedle z truskawkami. Pierwszy raz w życiu robiłam i są pyszne Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Truskawkowy dzień 22.06.10, 15:47 a ja mam truskawy własnymi ręcami zbierane z działki mojej mamy. I zrobiłam dzić 3 słoiki dżemu. A resztę truskawek zamrożę. Ale planuję jeszcze zrobić placuszki z ricottą i truskawkami - dziś w tv widziałam w jakimś programie i baaardzo apetycznie to wyglądało Odpowiedz Link
doral2 Re: Truskawkowy dzień 22.06.10, 22:12 zapomniałaś o truskawkach z kartoflami i o truskawkówce, czyli nalewce z truskawek Odpowiedz Link
beata985 Re: Truskawkowy dzień 22.06.10, 23:05 doral2 napisała: > zapomniałaś o truskawkach z kartoflami > i o truskawkówce, czyli nalewce z truskawek tego nie znam.... ale był już makaron z truskawkami i kluski lane z truskawkami.... pierogów jeszcze nie było ale za dużo z tym pierzenia i obawaim się, że by mi nie wyszły.....chociażżż...jak by je pokroić na małe kawałeczki....??? Odpowiedz Link
kotka.zielonooka Re: Truskawkowy dzień 22.06.10, 23:12 A ja ... mam uczulenie od truskawek... Buuu Na nic nie jestem uczulona tylko na truskawki (czasem na świeże pomidory ) Dostaje wysypki głównie na zgieciach łokci - malenkie placki złożone z upiornie swedzacych mikrokrostek buuuuuu - KOTKA ZIELONOOKA Odpowiedz Link
zales239 Re: Truskawkowy dzień 23.06.10, 09:42 u nas dzisiaj makaron z truskawkami mniam,mlask... Odpowiedz Link
beata985 Re: Truskawkowy dzień 23.06.10, 09:46 kotka.zielonooka napisała: > A ja ... mam uczulenie od truskawek... Buuu moja mama tez tak ma ale tylko na początku sezonu, na słońce też i na kiwi ale i tak chyba wole zapach truskawek-coś w tym roku nie mogę trafić na smakowite a czuję je z daleka-wczoraj przez rynek przechodziłam, nigdy tam z truskawkami nie stali a tak zapachniało, że zaczęłam sie rozglądać.....no i bingo.. Odpowiedz Link