e.logan 15.08.10, 20:11 Z ilu letnim dzieckiem juz byscie sie napili piwa bezalkoholowego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edycja_kopiuj_wklej Re: bezalkoholowe 15.08.10, 20:12 Jakbym miala pic z dzieckiem, to przynajmniej 16 musialoby miec skonczone Odpowiedz Link
e.logan Re: bezalkoholowe 15.08.10, 20:16 Zaznaczam mowie o piwie bezalkoholowym i max 1.. Odpowiedz Link
exotique Re: bezalkoholowe 15.08.10, 20:51 Moja ma 19 mcy i jak zobaczy ze pije piwo bezalo to mi je po prostu kradnie. Odpowiedz Link
mearuless Re: bezalkoholowe 15.08.10, 21:00 moje 11 i 3 lata chetnie pija karmi bezalkoholowe. czasami starsza wypija cala puszke a mlodsza z pol szklanki ode mnie. nie zastanawialam sie czy to naganne czy je "rozpijam' po prostu im smakuje porownywaknie do coli i je chetnie pija. jak w doroslym zyciu zostana alkoholiczkami to walne w sciane baranka-jak nie zostana to znaczy ze im nie szkodzily browarki Odpowiedz Link
sebaga Re: bezalkoholowe 15.08.10, 22:57 Mea , ale po co? Co z tego , ze smakuje.. Ja bym nie dawala, no juz na pewno nie 3latce. Ja zaczelam pic alkohol kolo 18 roku i zdazylam nadrobic.. Na wszystko jest pora. Moja znajoma pozwalala 8 miesieczniakowi ssac butelke piwa, bo bylo ciszej. A moj maz mial pacjenta, ktora sprzedal mu świetny patent na usypianie niemowlaka, smoczek maczany w alkoholu albo prochach. A wczoraj maz byl na weselu, na ktorym mamusia 4 misieczniaka spila sie na maksa (dziecko karmione tylko piersia, przespalo cale wesele Odpowiedz Link
mearuless Re: bezalkoholowe 15.08.10, 23:05 tylko my nie celebrujemy tego. nie mowimy chodzcie dzieci sponiewieramy sie razem po prostu ja siedze sacze karmi podchodzi któraś pyta czy moze?-mozesz. albo jak nie ma wody, albo jakiegoś soku a jest karmi a starszej sie chce pic to bierze sobie to i wypija. ale nie nakreca sie ze to alkohol, nie udaje doroslej, nie wyobraza -po prostu z braku laku gasi pragnienie tym co jest a przy okazji bardzo jej smakuje.. a jeśli chodzi oi napoje wysokoprocentowe-to jestem całkowita przeciwniczka podawania ich nawet dzieciom "w podeszłym wieku" tz takim nawet 17-latkom. bo o ile karmi nie sieje spustoszenia w szarych komórkach o tyle zwykly alkohol to czyni.no i jest szansa ze dziecku się stan upojenia bardzo spodoba Odpowiedz Link
edycja_kopiuj_wklej Re: bezalkoholowe 15.08.10, 21:08 Ale zdajecie sobie sprawe, ze nawet bezalkoholowe t ma z pol procenta. A wiecie, ze kwasem chlebowym tez mozna sie upic? Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: bezalkoholowe 15.08.10, 21:30 Ja bym z 11-sto latką na pewno nie napiła się piwa. I nie ważne, że Karmi smakuje jej tak jak cola czy inny sprite. Wydaje mi się, że to takie mało "wychowawcze". Piwo to piwo i nie wykluczone, że dziecko pewnego razu stwierdzi, że skoro z mamą w domu pije piwo (nie ważne, że bezalkoholowe) to z kumplami też może. Myślę, że z 15-sto latką mogłabym spróbować. Ale ja mówię to z peespektywy tego, że ja mam dopiero 8-mio letnie dziecko i że sama nie piłam z rodzicami w tak młodym wieku. Nie wykluczam, że wraz z dorastaniem córki coś mi się pozmienia. Odpowiedz Link
jowita771 Re: bezalkoholowe 15.08.10, 21:39 Ja myślę tak, jak Asiaiwona. Ale moje dziecko nawet coli nie pije, tylko herbatę, miętę albo wodę i soki. Latem głównie wodę, i to niegazowaną wyłącznie. Odpowiedz Link