Dodaj do ulubionych

Expresowy przelew bankowy- pomocy (pilne! :()

27.08.10, 18:24
Czy istnieje (chyba tak ale prosilabym o ew. szczególy) taka usługa np. bankowa ze mozna przelac błyskawicznie pieniadze na czyjs rachunek bankowy??
Np. ja w Warszawie a ktos w Krakowie - i na zasadzie ze ja w tej Warszawie wpłacam do banku (do "okienka") a ta osoba w Krakowie ma te pieniadze natychmiast (no ok - po paru-parunastu minutach wink) na koncie osoba która pilnie potrzebuje kasy niestety nie ma konta w tym samym banku co ja a sytuacja gardłowa!!!

Prosze o info gdzie mozna cos takiego załatwic (czy np. w banku PKO SA tez??) sprawa mega pilna!
dzieki z góry !smile
Obserwuj wątek
    • ez-aw Re: Expresowy przelew bankowy- pomocy (pilne! :() 27.08.10, 18:28
      Nie wiem, czy jest taka opcja.

Ale możesz poszukać znajomego tutaj, który ma konto w tym samym banku co ta
      osoba z Krakowa. Ty dajesz znajomemu pieniądze do ręki, lub przelewasz na jego
      konto. A on przelewa tą kwotę tej osobie z Krakowa.
      • aguacate Re: Expresowy przelew bankowy- pomocy (pilne! :() 27.08.10, 18:32
        Wydaje mi sie, ze taka opcja istnieje w Western Union i tego typu
        firmach.
      • bswm Re: Expresowy przelew bankowy- pomocy (pilne! :() 27.08.10, 18:33
        ez-aw napisała:

> Nie wiem, czy jest taka opcja.
        >
        > Ale możesz poszukać znajomego tutaj, który ma konto w tym samym banku co ta
        > osoba z Krakowa. Ty dajesz znajomemu pieniądze do ręki, lub przelewasz na jego
        > konto. A on przelewa tą kwotę tej osobie z Krakowa.

No właśnie, to chyba najszybciej w taki sposób, wątpię, żeby było coś takiego o
        czym piszesz wyżej. Gdyby było, pewnie bym o tym słyszała...
    • gagunia Re: Expresowy przelew bankowy- pomocy (pilne! :() 27.08.10, 18:36
      Jak wpłacisz w tym samym banku co druga strona ma konto to będzie od razu. Ja
      tak zrobiłam, jak potrzebowałam, żeby brat 600km dalej coś mi kupił za grubsza
      kasę. Poszedł do bankomatu i wyjął kasę. A było to w sobotę.

A tutaj masz rozpiskę sesji eliksir na przyszłość:
      www.money.pl/banki/elixir/
      • jkk74 kotka... 27.08.10, 18:45
        zrób tak jak pisze gagunia... wyjmij ze swojego konta kasę i idź do oddziału
        banku znajomej, dokonaj wpłaty w okienku na jej konto a ona w krótkim czasie
        będzie miała to zaksięgowane i będzie mogła korzystać...
        • kotka.zielonooka Re: kotka... 27.08.10, 19:05
          Nikt ze znajomych nie ma konta w tym banku

Sprawdze Western union, dzieki ...
          • kotka.zielonooka Re: kotka... 27.08.10, 19:08
            Po za tym chodzi o troche wieksza kase - nie 100 zł a ok 1000 zł
            Pomijam kwestie znalezienia na cito osoby ktora ma ten sam bank, ale nie wiem
            czy przed pierwszym ten znaleziony ktos bedzie miał tak ponad 1000 zeta na
            koncie. Naweet jak mu dam do reki to jeszcze bedzie przeciesz musiał miec CO
            wysłać ze swojego uncertain - dlatego pytałam o taka usługe bankowa /firmę...
            • kotka.zielonooka Re: kotka... 27.08.10, 19:09
              Ok, nie załapałam ze piszecie o koncie tej osoby której chce przelac kase (to
              jest moj młodszy brat dlatego słowo "znajoma" mnie zbiło z pantałyku)
              Moze to jest jakis pomysł, mam zacmienie dzieki!
    • mearuless Re: Expresowy przelew bankowy- pomocy (pilne! :() 27.08.10, 19:21
      na poczcie jest taki przelew nazywa sie blyskawica.
      koszt przeslania ok 20 zeta.
      za 30 minut jest do odbioru na dowod odbiorcy i specjalny nr. ktory ty dostajesz
      przy nadaniu.
      w kazdej p[lacowce pocztowej w polsce.
      • kotka.zielonooka Re: Expresowy przelew bankowy- pomocy (pilne! :() 27.08.10, 20:04
        mea! dzieki! smile
      • dzidaa Re: Expresowy przelew bankowy- pomocy (pilne! :() 27.08.10, 21:39
        a jak nie odbierze wypłacający to wraca bodajże po 2 tyg do wpłacającego...
        • aguacate Re: Expresowy przelew bankowy- pomocy (pilne! :() 27.08.10, 23:14
          I co, udalo ci sie?
          • kotka.zielonooka Re: Expresowy przelew bankowy- pomocy (pilne! :() 27.08.10, 23:38
            Alarm został odwołany smile
            Chodziło o to ze dzis brat miał dostac z pewnej firmy przelew na konto i jutro z rana opłacić pewną wazna sprawę (wycieczke studencką) .

No i przelew nie przychodził - okazało sie ze ta firma zrobiła przelew ale dzis z rana i tez z innego banku niz ma brat , no a dzis jest piątek i jesli by nie przeszło dziś to dopiero w poniedziałek kiedy by było już po ptokach. Wiem ze ostatnie sesje bankowe sa ok 16.00 , o 17.00 jeszcze kasy nie było wyszło ze dupa zbita i kasa bedzie dopiero w poniedziałek. Własciwie juz wychodzilam z domu zeby leciec na poczte gdy okaząło sie ze nagle kasa sie pojawila na koncie (ok godz 18.30 smile) tak wiec chyba teraz 16.00 to nie jest ostatnia sesja w banku smile

Dziekuje za pomoc - zwłaszcza mea - teraz nie skozystałam ale dobrze wiedziec na przyszłośc smile
            • kotka.zielonooka Re: Expresowy przelew bankowy- pomocy (pilne! :() 27.08.10, 23:40
              * errata - ok 20.30 (nie 18.30) bo o 18.30 to własnie pisałam panikujac tu na
              forum smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka