Dodaj do ulubionych

Czy ktoś tutaj zna się na cb radiach itp?

12.09.10, 10:25
Bo chcę kupić staremu na urodziny bo chodzi i zazdrości kolegom.
I teraz : pojecia nie mam co i jak.
Doradzcie mi,może macie jakąś wiedzę na ten temat.

Z tego co przeczytałam to antena musi byc midland 145, cb radia alan i president są ok.
Tak?
Obserwuj wątek
    • bswm Re: Czy ktoś tutaj zna się na cb radiach itp? 12.09.10, 10:32
      Najlepsza firma to president, ale też i droga dość.
      Radio polecam: uniden 520 - odpowiednik presidenta.
      Antena to najlepiej magnesówka i nie za długa, żeby nie trzeba było jej co chwilę ściągać - wjazd do garażu, centrum handlowe, itp...
      Polecam Ci president missouri - allegro.pl/antena-cb-president-missouri-oslona-gumowa-i1210063550.html
      Krótka, ale b. dobra smile
      • 18_lipcowa1 Re: Czy ktoś tutaj zna się na cb radiach itp? 12.09.10, 11:10

ee to znaczy antene osobno sie kupuje?
        • bswm Re: Czy ktoś tutaj zna się na cb radiach itp? 12.09.10, 11:39
          Tak, antenę osobno.
          • 18_lipcowa1 bswm 12.09.10, 13:34
            ale w niektorych jest razem
            to co wtedy? taka w zestawie jest zła?
            • bswm Re: bswm 12.09.10, 14:13
              Nie powiem Ci czy zestawy są ok, moi wszyscy znajomi kupowali oddzielnie, zależy pewnie od ceny zestawu, czasem słyszę jak chłopaki na CB się nabijają - "kupił zestaw z biedronki" i teraz pyta 5 razy, bo nie słyszy"... wink
    • mamakarolla Re: Czy ktoś tutaj zna się na cb radiach itp? 12.09.10, 12:37
      Zgadzam się z bswm, że najlepiej magnetyczna antena i krótka.

Mój mąż ma radio midland i nie narzeka, nie pamiętam teraz jakiej firmy ma antenę, ale mogę zapytać.
    • madlam Re: Czy ktoś tutaj zna się na cb radiach itp? 12.09.10, 13:25
      A ja zaproponuję zapytać "starego" co by chciał! Kazdy ma swoje preferencje i mozesz kupic sprzęt na który bedzie kręcił nosem.
      Pozdrawiam
      MadLam
    • circa.about Re: Czy ktoś tutaj zna się na cb radiach itp? 12.09.10, 14:43
      My mamy President Johnny II i jesteśmy zadowoleni. Kupowałam na Allegro w zestawie z anteną 145cm za około 500zł. Z tym że po jakimś czasie ukradli nam antenę i teraz mamy nową, około 100cm i nie widzę zadnej różnicy.
      W tej chwili widzę, że na Allegro sprzedają następcę naszego, czyli President Johnny III .
      • edor67 Re: Czy ktoś tutaj zna się na cb radiach itp? 12.09.10, 16:39
        Też mamy presidenta johnny II i krótką antenkę. Ja w takich sytuacjach, gdy nie za bardzo się znam, proszę męża o wybór i płacę, jeśli to na prezent
    • fajka7 Re: Czy ktoś tutaj zna się na cb radiach itp? 12.09.10, 18:49
      Również oddaję głos na Johny II.
      A nie możesz mu po wręczeniu prezentu zaoferować, że antene wybierze sobie sam?
      Faceci mają często z góry określone jedyne słuszne preferencje w sprawach technicznych nawet jeśli się nimi nie dzielą na codzień i może być tak, że mąż Twój ma dokładnie określoną koncepcję wymarzonego radia, a w szczególnosci jaką by chciał antenę i gdzie NAJLEPIEJ będzie zamocowana wink
      Gupio brzmi, ale wiesz, to tak jak z kosmetykami..
      • doral2 Re: Czy ktoś tutaj zna się na cb radiach itp? 12.09.10, 20:00
        mam president harry III i krótką, ale grubą antenę.
        generalnie - nie kupuj badziewiastego cb po dwie stówki, bo będzie trzeszczeć i tylko będziecie się wkurwiać. antena poniżej stówki to samo.
        najlepiej podjechać do jakiegoś punktu co sprzedaje i montuje cb i ci doradzą.
        ale pod adnym pozorem nie kupuj taniego badziewia.
        dobry zestaw, z którgo będziecie zadowoleni to wydatek rzędu 500-600 zeta z anteną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka