dragica 20.09.10, 22:59 Linkuje z Malego dziecka,tam nie odpowiada nikt,a nie chce spamowac.Moze wy,madre kobiety,znacie odpowiedz: forum.gazeta.pl/forum/w,566,116696626,116696626,Dwulatka_z_niania_poranna_histeria_.htmlPomagajcie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna_sla Re: Problem-opiekunka i histeria Mlodej 20.09.10, 23:17 nie spodziewaj się, że dziecko z uśmiechem Cię pożegna. Dopiero zaczęłaś się z nią rozstawać. Źle zrobiłaś, że wcześniej jej nie przygotowywałaś na rozłąkę. Trzeba było co jakiś czas babci na 2 dni podrzucić, do cioci, koleżanki. Dziecko byłoby już nieco przyzwyczajone, że mama jedzie, ale wraca. Poza tym, moje chłopaki mają 4 lata i zaczęli chodzić do przedszkola. Pierwszego dnia pięknie poszli, od drugiego dnia zaczęła się tragedia, płacz, zawodzenie, histeria, ja muszę szybko uciekać po oddaniu ich paniom, bo nie dają rady ich utrzymać. U Krzyśka trwało to półtora tygodnia, Bartek płacze dalej, ale on miał przerwę tygodniową bo był chory.. Wszystko zależy od dziecka. Mam podopiecznego, który przez 4 m-ce płakał non stop. Teraz płacze tylko przy rozstaniu a potem jest super. Inna podopieczna nie płakała prawie przez 2 tygodnie (dwulatka). A potem wszystko już ją drażniło, histeria zaczęła się pogłębiać i stwierdziłam, że ona nie nadaje się na opiekę grupową, zaproponowałam mamie niech poszuka niani indywidualnej. Mieli z nią coraz większe cyrki w domu, a wcześniej przez miesiąc była z babcią zanim przyszła do mnie i wszystko było ok. Tu u mnie w max stadium płakała nawet jak ją któreś inne dziecko dotknęło i domagała się wyłącznie siedzenia mi albo mojemu mężowi na kolanach co nie było możliwe aż tak często. Odpowiedz Link
dragica Re: Problem-opiekunka i histeria Mlodej 20.09.10, 23:23 Babcia,ciocie i inne historie-nie ma mozliwosci i nie bylo.Zostawala u sasiadki nawet 4 godziny,sasiadka ma corke i z nia sie bawila.Na 2 dni nie odwazylabym sie jej zostawic. Odpowiedz Link
nerri Re: Problem-opiekunka i histeria Mlodej 20.09.10, 23:42 Jeżeli niania jest dobra i wie co robi to mała pewnie szybko sie uspokaja. Nie dziw się...mała nie wie czy Ty do niej wrócisz czy nie...wg niej po prostu ją zostawiasz.Z jakąś obcą babą I tak naprawde możesz tylko przeczekać Niedługo będzie z uśmiechem robiła Ci <papa> Odpowiedz Link
prigi Re: Problem-opiekunka i histeria Mlodej 21.09.10, 09:23 pewnie trudno w to uwierzyć, ale to minie moja panna od 5 m-ca przebywała u babć i wiedziała, że zawsze po nią przyjadę. gdy to było nie możliwe z jakiegoś powodu, była o tym uprzedzana kilka dni wcześniej. i wszystko ok. a mimo tego czasami zalewała się łzami, gdy nie znalazła mnie w łóżku po przebudzeniu lub wyła przy drzwiach, gdy wychodziłam do pracy. czasami tak jest i nic na to nie jesteśmy w stanie poradzić. Odpowiedz Link