Dodaj do ulubionych

domek dla lalek

04.10.10, 23:12
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2453010,2,2,domek-dla-lalek.html
ZROBIŁAMsmile
Na urodziny brataniczki mego A- już odgaduję minkę cudnej czterolatkismile
Obserwuj wątek
    • ez-aw Re: domek dla lalek 04.10.10, 23:21
      Piękny. Świetny pomysł miałaś. Wykonanie też super smile
    • beata985 Re: domek dla lalek 04.10.10, 23:28
      mebelki tez robiłaś??????
      wow
      • clas_sic Re: domek dla lalek 04.10.10, 23:36
        FAJNY smile
        ale gdzie som schody?
    • annabetka Re: domek dla lalek 04.10.10, 23:38
      Nooooo piękna robotasmile Ale czegóż innego się spodziewać po zdjęciach Bei? Toż to talent manualny perfekcyjny! smile
      Świetny pomysł na prezent(mnie osobiście najbardziej zafascynowała ta miniaturowa glazura w łaziencebig_grin)
      • bei Re: domek dla lalek 04.10.10, 23:51
        W kuchni tez położyłam glazuręsmile- w łązience jest brokatowa fuga, w kuchni perłowa.
        Szyłam poscielsmile, zrobiłam "plazmę", tarasik z kwietnikami, wisza żyrandole, stoją lampy stołowe, wiszą obrazy....

meble są z drewnianych puzzli- pol nocy składania, lakierowałam dłuzej niz łóżko dla synasmile
    • prigi Re: domek dla lalek 05.10.10, 09:17
      odnoszę wrażenie, że na tym forum są osoby mające sadystyczną przyjemność z wprowadzania mnie w zażenowanie swoimi robótkami ręcznymisuspicious

oczywiście chwalę i pomysł i wykonanie, bo u mnie zarówno innowacji brak jak i talentu sad
      • bei Prigi... 05.10.10, 09:38
        Zdolnosci manualnych nie trzeba przy nim miec wcale- wystarczy tylko na pomysł wpasc.
        Meble tez byś złożyła, szafka jak szafka- zmieniłam jej tylko uchwyt na "kryształowy", powiesiłam chwost z kryształkami.
        Fototapety- wyciete ilustarcje z torebek prezentowych i przyklejone, płytki są kwadratowe- to nie problem takei ułożyć i przykleic. Prigi- gdybym ci podpowiedziała pomysły- to małym palcem u lewej nogi robisz ładniejszy (u mnei pierwsze koty za płotysmile
        • bei i dziekuje za miłe słowa 05.10.10, 09:40
          te robótki są dla mnie "terapią zajęciową"
          Gdy przychodzi jesien nic się nie chce robićsad- brakuje mi słonecznej energii.
          Zamiast zabrac sie za to, co powinnam, zaczynam działac tam, gdzie przynosi mi to przyjemnosć...
    • changeone Re: domek dla lalek 05.10.10, 09:25
      surprised O matko Bei, no wiedziałam, że masz wiele talentów, ale ten domek jest niesmowity! Gratuluję zdolnosci i chęci, naprawdę dziewczynka się ucieszy smile
      • roksanaa22 Re: domek dla lalek 05.10.10, 10:18
        Nienawidzę Cię big_grin
    • olinka20 Re: domek dla lalek 05.10.10, 10:21
      Bei mysle, ze owa 4 latka oniemieje z zachwytu.
      JA, taka stara, oniemiałam. Jestes niesamowicie uzdolniona!
    • karra-mia Re: domek dla lalek 05.10.10, 11:16
      o ja pierdzielę...
      ja tez chcę takibig_grin
      • cudko1 Re: domek dla lalek 05.10.10, 11:21
        a ja poproszę o WIECEJ zdjęć i z bliska

p;lissss

sliczny no sliczny smile
    • madame_zuzu Re: domek dla lalek 05.10.10, 11:33
      Odebralo mi mowę!. Bei zbiłabyś fortunę na samych patentach swoich pomysłow. Serio serio.
      Domek wspaniały! Zazdroszczę obdarowanej dziewczyncesmile
    • bei Re: domek dla lalek 05.10.10, 12:10
      jeszcze raz dziękuję za mile slowa- a cudkowi fotki wyslalam
      • tysia77 Re: domek dla lalek 05.10.10, 13:18
        Śliczny,gratuluję.Możesz wstawić fotki poszczególnych pomieszczeń?Bardzo chciałabym zobaczyć dokładniej.
        • grave_digger Re: domek dla lalek 05.10.10, 13:27
          super sprawa. gratuluje talentu.
          jednak oczami wyobraźni widzę jak 4-latka to sukcesywnie niszczy wink
          chyba, że się mylę...
        • marysienka44 Re: domek dla lalek 05.10.10, 13:30
          piękny jest ! Super Ci wyszedł ! Zdloniacho Ty, mi by cierpliwości zabrakło, tyle pracy...
          Pomysły ekstra, a pokaż pokoiki z bliska, nie bądź wredota tongue_out
        • bei Tysia i cudko macie fotki w mailu 05.10.10, 13:31
          • bei Grave:) 05.10.10, 13:32
            zrobiłam ten domek tak, ze po naturalnej fazie zniszczenia zostanie dziewczynce SZAFKAsmile
            • cudko1 więc tak 05.10.10, 13:39

na tym jednym małym zdjeciu to całe g...o widać tongue_out

dopiero obejrzenie tego cuda z bliska pokazuje OGROMNY TALENT, CIERPLIWOŚĆ I KUNSZT wykonawcysmile

kobieto z czego Ty robiłas te mebelki, jakie dokladne precyzjeyjne i czym?? wycinałaś je z drewna??
              a z czego są Kafelki??
              a aaaa ile Ci zajęło zrobienie tego cacka??

mogę zamówic podobny dl amojej młodej na 4 latka?? suspicious to jeszcze prawie dwa lata nie musiałabyś się śpieszyć tongue_out no bądz dobra ciocią nooooo tongue_out

i co Ci tak pięknie kwitnie między wrzosami?? smile to wiosenne zdjecia czy z teraz??
              • bei Re: więc tak 05.10.10, 13:45
                kwitną zimowity TERAZ- przez wiosnę, lato mają ładne zdrowe liście, usychają w lipcu i jesienią własnei etraz wychodzą same kwiaty

Mebelki- to drewniane puzzle- złożyłam i pomalowałam.
                Płytki to mozaika-glazura. Nakleiłam klejem montażowym, zafugowałam, później fugę polakierowałam na wypadek, gdyby gospodynie czymś popaćkała przy zabawie.
              • bei Cudku 05.10.10, 13:47
                Mogę zrobic- ale mogę tez Ci wszystko wytłumaczyc i jeszcze lepszy zrobiszsmile

A zdjęc dobrych nie mogłam zrobićsad- albo lampa niszczy efekt, albo rozmazuję obraz, ostatnio nie mam kondycji do dobrych ujęcsad
                • cudko1 Re: Cudku 05.10.10, 13:52
                  nad domkiem pomysle smile i może rzeczywiście zrobię taki kiedyś big_grin teraz to młoda za młoda i jak na razie takie zabawki jej nie interesią - woli samoloty, pociągi, samochody, traktory, autobusy, tongue_out

ale chce te ZIMOWITY NO !!! piękne som okrutnie (jak cały Twój ogród zresztą wink )
                  kiedy sie to to sadzi??

nigdy nie widziałam w żadnym sklepie - ale jak wiesz juz ja jestem taka noga do kwiatów ze makabra - jedyne co mi wychodzi to aksamitki i tulipany uncertain
                  • marysienka44 Re: Cudku 05.10.10, 14:38
                    Bei toż to cudo nad cudami !!! W życiu bym tego domku żadnemu dziecku nie pozwoliła dotknąć, bo ... one, te małe łapska, tego nie uszanują, nie docenią, nie zadbają... nie to co Ja big_grin Ja bym sobie te mebelki układała, przestawiała, sprzatała, i marzyła jak to super byłoby mieć 6 pokoi, wszystkie czyste, bez gratów, bez bzdetów, po prostu czysty dom, i do tego bardzo swojski. Więc pamiętaj, nie w te małe łapska, tylko do marysienki - będzie mu lepiej niż u mamy big_grinbig_grinbig_grin
                    Cudo, tyle powiem !!!
                    • iwoniaw Też pomyślałam, że rodzice dziewczynki 05.10.10, 16:46
                      mogą mieć syndrom rodziców chrześniaków Droselmeiera wink
    • moninia2000 Re: domek dla lalek 05.10.10, 15:43
      Kochana! Jestes niesamowita! Masz artystyczna, wrazliwa dusze, nie mow, ze to latwe hahaha, bo dla Ciebie pewnie tak (patrz dusza), ale dla mnie np, ktora ledwo guzik przyszyje...kosmossmile
      Przesliczny domek!
      • sewa.49 Re: domek dla lalek 05.10.10, 20:51
        Piekny ten domek. Zazdraszczam pomyslu i zdolnosci smile
    • bei zimowity 05.10.10, 16:03
      Powinnismy pakowac do ziemi w lipcu-sierpniu, ja swoje dostałam wiosną- i wiopsną sadziłam.
      Nie trzeba ich wyjmować z ziemi- sa bezproblemowesmilesmilesmile
      • bei oprocz zimowitów 05.10.10, 16:05
        polecam krokusy jesienne- wygladaja jak miniaturki zimowitów- tylko kwitna z liscmi, a zimowity kwitna takie nagie
        • cudko1 Re: oprocz zimowitów 05.10.10, 16:09
          piękne są smile

dzięki za info smile
          trza się będzie w przyszłym roku postrać, wbre czynionym próbom moja działka nadal wygląda bez sensu pod względem kwiatowym sad
    • estel7 Re: domek dla lalek 05.10.10, 22:47
      będziesz najlepszą ciocią smile
    • madame_zuzu Re: domek dla lalek 06.10.10, 09:28
      a czy ja mogłabym też dostać zdjęcie w zbliżeniu tych pokoików? Chciałabym pocieszyć oko tym kunsztem. I gdzie te ZIMOWITY?
      • bei Re: domek dla lalek 06.10.10, 09:58
        już wysyłam- nie chciałam wszystki mspamowac pocztysmilesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka