bei 04.10.10, 23:12 fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2453010,2,2,domek-dla-lalek.html ZROBIŁAM Na urodziny brataniczki mego A- już odgaduję minkę cudnej czterolatki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ez-aw Re: domek dla lalek 04.10.10, 23:21 Piękny. Świetny pomysł miałaś. Wykonanie też super Odpowiedz Link
annabetka Re: domek dla lalek 04.10.10, 23:38 Nooooo piękna robota Ale czegóż innego się spodziewać po zdjęciach Bei? Toż to talent manualny perfekcyjny! Świetny pomysł na prezent(mnie osobiście najbardziej zafascynowała ta miniaturowa glazura w łazience) Odpowiedz Link
bei Re: domek dla lalek 04.10.10, 23:51 W kuchni tez położyłam glazurę- w łązience jest brokatowa fuga, w kuchni perłowa. Szyłam posciel, zrobiłam "plazmę", tarasik z kwietnikami, wisza żyrandole, stoją lampy stołowe, wiszą obrazy.... meble są z drewnianych puzzli- pol nocy składania, lakierowałam dłuzej niz łóżko dla syna Odpowiedz Link
prigi Re: domek dla lalek 05.10.10, 09:17 odnoszę wrażenie, że na tym forum są osoby mające sadystyczną przyjemność z wprowadzania mnie w zażenowanie swoimi robótkami ręcznymi oczywiście chwalę i pomysł i wykonanie, bo u mnie zarówno innowacji brak jak i talentu Odpowiedz Link
bei Prigi... 05.10.10, 09:38 Zdolnosci manualnych nie trzeba przy nim miec wcale- wystarczy tylko na pomysł wpasc. Meble tez byś złożyła, szafka jak szafka- zmieniłam jej tylko uchwyt na "kryształowy", powiesiłam chwost z kryształkami. Fototapety- wyciete ilustarcje z torebek prezentowych i przyklejone, płytki są kwadratowe- to nie problem takei ułożyć i przykleic. Prigi- gdybym ci podpowiedziała pomysły- to małym palcem u lewej nogi robisz ładniejszy (u mnei pierwsze koty za płoty Odpowiedz Link
bei i dziekuje za miłe słowa 05.10.10, 09:40 te robótki są dla mnie "terapią zajęciową" Gdy przychodzi jesien nic się nie chce robić- brakuje mi słonecznej energii. Zamiast zabrac sie za to, co powinnam, zaczynam działac tam, gdzie przynosi mi to przyjemnosć... Odpowiedz Link
changeone Re: domek dla lalek 05.10.10, 09:25 O matko Bei, no wiedziałam, że masz wiele talentów, ale ten domek jest niesmowity! Gratuluję zdolnosci i chęci, naprawdę dziewczynka się ucieszy Odpowiedz Link
olinka20 Re: domek dla lalek 05.10.10, 10:21 Bei mysle, ze owa 4 latka oniemieje z zachwytu. JA, taka stara, oniemiałam. Jestes niesamowicie uzdolniona! Odpowiedz Link
cudko1 Re: domek dla lalek 05.10.10, 11:21 a ja poproszę o WIECEJ zdjęć i z bliska p;lissss sliczny no sliczny Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: domek dla lalek 05.10.10, 11:33 Odebralo mi mowę!. Bei zbiłabyś fortunę na samych patentach swoich pomysłow. Serio serio. Domek wspaniały! Zazdroszczę obdarowanej dziewczynce Odpowiedz Link
bei Re: domek dla lalek 05.10.10, 12:10 jeszcze raz dziękuję za mile slowa- a cudkowi fotki wyslalam Odpowiedz Link
tysia77 Re: domek dla lalek 05.10.10, 13:18 Śliczny,gratuluję.Możesz wstawić fotki poszczególnych pomieszczeń?Bardzo chciałabym zobaczyć dokładniej. Odpowiedz Link
grave_digger Re: domek dla lalek 05.10.10, 13:27 super sprawa. gratuluje talentu. jednak oczami wyobraźni widzę jak 4-latka to sukcesywnie niszczy chyba, że się mylę... Odpowiedz Link
marysienka44 Re: domek dla lalek 05.10.10, 13:30 piękny jest ! Super Ci wyszedł ! Zdloniacho Ty, mi by cierpliwości zabrakło, tyle pracy... Pomysły ekstra, a pokaż pokoiki z bliska, nie bądź wredota Odpowiedz Link
bei Grave:) 05.10.10, 13:32 zrobiłam ten domek tak, ze po naturalnej fazie zniszczenia zostanie dziewczynce SZAFKA Odpowiedz Link
cudko1 więc tak 05.10.10, 13:39 na tym jednym małym zdjeciu to całe g...o widać dopiero obejrzenie tego cuda z bliska pokazuje OGROMNY TALENT, CIERPLIWOŚĆ I KUNSZT wykonawcy kobieto z czego Ty robiłas te mebelki, jakie dokladne precyzjeyjne i czym?? wycinałaś je z drewna?? a z czego są Kafelki?? a aaaa ile Ci zajęło zrobienie tego cacka?? mogę zamówic podobny dl amojej młodej na 4 latka?? to jeszcze prawie dwa lata nie musiałabyś się śpieszyć no bądz dobra ciocią nooooo i co Ci tak pięknie kwitnie między wrzosami?? to wiosenne zdjecia czy z teraz?? Odpowiedz Link
bei Re: więc tak 05.10.10, 13:45 kwitną zimowity TERAZ- przez wiosnę, lato mają ładne zdrowe liście, usychają w lipcu i jesienią własnei etraz wychodzą same kwiaty Mebelki- to drewniane puzzle- złożyłam i pomalowałam. Płytki to mozaika-glazura. Nakleiłam klejem montażowym, zafugowałam, później fugę polakierowałam na wypadek, gdyby gospodynie czymś popaćkała przy zabawie. Odpowiedz Link
bei Cudku 05.10.10, 13:47 Mogę zrobic- ale mogę tez Ci wszystko wytłumaczyc i jeszcze lepszy zrobisz A zdjęc dobrych nie mogłam zrobić- albo lampa niszczy efekt, albo rozmazuję obraz, ostatnio nie mam kondycji do dobrych ujęc Odpowiedz Link
cudko1 Re: Cudku 05.10.10, 13:52 nad domkiem pomysle i może rzeczywiście zrobię taki kiedyś teraz to młoda za młoda i jak na razie takie zabawki jej nie interesią - woli samoloty, pociągi, samochody, traktory, autobusy, ale chce te ZIMOWITY NO !!! piękne som okrutnie (jak cały Twój ogród zresztą ) kiedy sie to to sadzi?? nigdy nie widziałam w żadnym sklepie - ale jak wiesz juz ja jestem taka noga do kwiatów ze makabra - jedyne co mi wychodzi to aksamitki i tulipany Odpowiedz Link
marysienka44 Re: Cudku 05.10.10, 14:38 Bei toż to cudo nad cudami !!! W życiu bym tego domku żadnemu dziecku nie pozwoliła dotknąć, bo ... one, te małe łapska, tego nie uszanują, nie docenią, nie zadbają... nie to co Ja Ja bym sobie te mebelki układała, przestawiała, sprzatała, i marzyła jak to super byłoby mieć 6 pokoi, wszystkie czyste, bez gratów, bez bzdetów, po prostu czysty dom, i do tego bardzo swojski. Więc pamiętaj, nie w te małe łapska, tylko do marysienki - będzie mu lepiej niż u mamy Cudo, tyle powiem !!! Odpowiedz Link
iwoniaw Też pomyślałam, że rodzice dziewczynki 05.10.10, 16:46 mogą mieć syndrom rodziców chrześniaków Droselmeiera Odpowiedz Link
moninia2000 Re: domek dla lalek 05.10.10, 15:43 Kochana! Jestes niesamowita! Masz artystyczna, wrazliwa dusze, nie mow, ze to latwe hahaha, bo dla Ciebie pewnie tak (patrz dusza), ale dla mnie np, ktora ledwo guzik przyszyje...kosmos Przesliczny domek! Odpowiedz Link
sewa.49 Re: domek dla lalek 05.10.10, 20:51 Piekny ten domek. Zazdraszczam pomyslu i zdolnosci Odpowiedz Link
bei zimowity 05.10.10, 16:03 Powinnismy pakowac do ziemi w lipcu-sierpniu, ja swoje dostałam wiosną- i wiopsną sadziłam. Nie trzeba ich wyjmować z ziemi- sa bezproblemowe Odpowiedz Link
bei oprocz zimowitów 05.10.10, 16:05 polecam krokusy jesienne- wygladaja jak miniaturki zimowitów- tylko kwitna z liscmi, a zimowity kwitna takie nagie Odpowiedz Link
cudko1 Re: oprocz zimowitów 05.10.10, 16:09 piękne są dzięki za info trza się będzie w przyszłym roku postrać, wbre czynionym próbom moja działka nadal wygląda bez sensu pod względem kwiatowym Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: domek dla lalek 06.10.10, 09:28 a czy ja mogłabym też dostać zdjęcie w zbliżeniu tych pokoików? Chciałabym pocieszyć oko tym kunsztem. I gdzie te ZIMOWITY? Odpowiedz Link
bei Re: domek dla lalek 06.10.10, 09:58 już wysyłam- nie chciałam wszystki mspamowac poczty Odpowiedz Link