Dodaj do ulubionych

Moja magisterka

20.10.10, 19:53
Będę pisać pracę magisterską o emaglu smile
Tzn nie tylko o nim, ale wiecie smile
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: Moja magisterka 20.10.10, 20:08
      Znaczy o internecie?wink
      • pina_colada88 Re: Moja magisterka 20.10.10, 20:13
        O ludziach z internetu- forach internetowych.
        Anonimowość, durne tematy itd smile
        • asiaiwona_1 Re: Moja magisterka 20.10.10, 20:16
          ale chyba naszych nicków nie będziesz używać w pracy?
    • ez-aw Re: Moja magisterka 20.10.10, 21:05
      Pytam za Asiową - będziesz nasze nicki tam wpisywać? suspicious

Skoro piszesz o nas, to chyba najpierw my powinnyśmy tą pracę przeczytać i ocenzurować (zobaczyć kogo objechałaś), nim dasz ją promotorowi big_grin
      • pina_colada88 Re: Moja magisterka 20.10.10, 21:18
        Tego jeszcze nie wiem- ale prawdopodobnie będę używać smile
    • karra-mia Re: Moja magisterka 20.10.10, 21:23
      wiem, czytałam na ematce. Ale powiedz mi pina po jaką cholerę ty o tym informujesz cały forumowy świat?suspicious
      • zuzanka79 Re: Moja magisterka 20.10.10, 21:28
        Karra-mia ty nic nie rozumieszwink
        Tę pracę potem wyda jakiś wydawca w 150 egzemplarzach, a my będziemy siła nabywcza. Wiesz taka reklama to jest tongue_out
        • pina_colada88 Re: Moja magisterka 20.10.10, 21:43
          Bo uznałam, że dobrze by było powiadomić, że Wasz wizerunek może znaleźć się w rozprawie naukowej? suspicious
          • karra-mia Re: Moja magisterka 20.10.10, 22:16
            no chyba nie nasz wozerunek, a jedynie częśc tego, co przeczytasz, co napiszesz. Bo chyba nie zrobisz kopiuj-wklej i tyle nie? Ino będziesz to musiała jakoś ładnie opisaćtongue_out
          • zuzanka79 Re: Moja magisterka 20.10.10, 22:20
            pina_colada88 napisała:

> Bo uznałam, że dobrze by było powiadomić, że Wasz wizerunek może znaleźć się w
            > rozprawie naukowej? suspicious

Ja tam będzie mój wizerunek, to z nauką to nie będzie miało nic wspólnego big_grinbig_grinbig_grin
            • mearuless pina 20.10.10, 23:29

ja cie bardzo prosze badz czlowiekiem napisz o mnie ze ja to taka matka teresa forumowa.
              do rany przyłóż, pomoże,pocieszy, zawsze cos milego napisze...oksuspicious
              wtedy ta praca bedzie na 6 z +
              • doral2 Re: pina 21.10.10, 07:42
                ciekawam zakresu pracy i jej tematu...a jeszcze bardziej ineteresują mnie badania i interpretacja wyników big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                • asiaiwona_1 Re: pina 21.10.10, 08:10
                  a ja bym wolała, żeby nie używać mojego nicku... Mogę się nie zgodzić?
                  • dlania Re: pina 21.10.10, 20:23
                    Asiowa, przykro mi, ale nie masz nic do gadania. W pracy naukowej to pina może soebie nawet twoje zdjęcie wstawić bez zgody jasnie fochnywink)))
    • prigi Re: Moja magisterka 21.10.10, 09:11
      wiedziałam, że sława nas w końcu dościgniesmile tylko mam nadzieję, że nie będziemy musiały odpędzać się od paparazzisuspicious
      • asiaiwona_1 Re: Moja magisterka 21.10.10, 09:28
        prigi napisała:

> wiedziałam, że sława nas w końcu dościgniesmile tylko mam nadzieję, że nie będziem
        > y musiały odpędzać się od paparazzisuspicious
        >

ja tam raczej nie chcę takiej sławy. Wolę pozostać skromną, anonimową asiową wink
      • pina_colada88 Re: Moja magisterka 21.10.10, 09:31
        Cóż- poprzednio od razu wiedziałam o czym chcę pisać.
        A teraz kompletnie nie miałam pomysłu smile
        • asiaiwona_1 Re: Moja magisterka 21.10.10, 09:33
          pina_colada88 napisała:

> Cóż- poprzednio od razu wiedziałam o czym chcę pisać.
          > A teraz kompletnie nie miałam pomysłu smile

Och czyli z braku pomysłu wziełaś się za "nas". Nie wiem, mamy ci dziękować za wybór czy przepraszać, że takie nudne jesteśmy...
          • pina_colada88 Re: Moja magisterka 21.10.10, 09:41
            Nie z braku pomyslu ogólnego.
            Z braku takiego, od pierwszego wejrzenia.
            Nie chcę pisać o czymś, co mnie nie interesuje, męczyć się 2 lata.
            • doral2 Re: Moja magisterka 21.10.10, 10:31
              hmm.. o ile mnie pamięć nie myli, to ty dopiero te magisterskie uzupełniające zaczęłaś...
              a zatem masz jeszcze dwa lata przed sobą, z czego pierwszy rok pisać pracy nie będziesz.

myślę, że nie od rzeczy byłoby przedyskutować temat z promotorem, a takowego dostaniesz dopiero za rok.

Pina, mam wrażenie, że jedynie chciałaś nam przypomnieć, że studiujesz na magisterskich, a nie poinformowac o tym, że pracę o nas pisac będziesz. Bo jak dowodzą twoje powyższe wypowiedzi, nie masz bladego pojęcia o czym pisać będziesz i jakie badania przeprowadzać będziesz i w jaki sposób.
              Promotor cię wyprostuje, nie bój żaby smile
              • pina_colada88 Re: Moja magisterka 21.10.10, 11:45
                Doral- seminarium już mam, baa, temat zaakceptowany- teraz zaczynam zbierać bibliografię.

A to zadania, jakie wyznaczył promotor:

1. W terminie do 20 października proszę umieścić plik z proponowanym tematem swojej pracy magisterskiej i zagadnieniami, które zostaną zbadane i opisane.
                2. W terminie do 10 listopada proszę umieścić plik ze wstępną bibliografią i netografią do swojej pracy magisterskiej.
                3. W terminie do 24 listopada proszę umieścić plik ze zbiorem pojęć naukowych (wraz z ich wyjaśnieniami) związanych z tematyką swojej pracy magisterskiej.
                • doral2 Re: Moja magisterka 21.10.10, 12:02
                  "..baa, temat zaakceptowany- teraz zaczynam zbierać bibliografię..."

i jaki to temat??
                  • pina_colada88 Re: Moja magisterka 21.10.10, 12:04
                    Kurcze no, źle się wyraziłam...
                    Zaakceptowane to, o czym chcę pisać.
                    Teraz myślę jak to ładnie zapisać jako temat.
                    • doral2 Re: Moja magisterka 21.10.10, 12:13
                      pina_colada88 napisała:

> Kurcze no, źle się wyraziłam...
                      > Zaakceptowane to, o czym chcę pisać.
                      > Teraz myślę jak to ładnie zapisać jako temat..."

hmmm, zadziwiająco niewiele wiesz o swojej pracy magisterskiej, a już ją światu obwieszczasz....
    • aga9001 Re: Moja magisterka 21.10.10, 09:29
      A jaką metodą zamierzasz to zrobic?? Bo już obserwacja ukryta odpada tongue_out skoro wszem i wobec wszystich poinformowałas.
      A na wykozrystanie nicków powinnas mieć zgode.
      • asiaiwona_1 Re: Moja magisterka 21.10.10, 09:32
        aga9001 napisała:

>
        > A na wykozrystanie nicków powinnas mieć zgode.
        >
        No właśnie też o tym pomyślałam. Bo te nasze nicki to chyba na tej samej zasadzie jak imię i nazwisko...
      • dlania Re: Moja magisterka 21.10.10, 20:25
        Aga, z czego tak wnioskujesz, z jakiego punktu prawa autorskiego?
    • kasiaaa80 Re: Moja magisterka 21.10.10, 10:44
      Wykorzystanie nicków swoją drogą- powinnaś mieć na to zgodę forumowiczek. Inną sprawą jest np. wywlekanie wątków i spraw osobistych osób piszących tutaj. Tym bardziej, że wiele osób tutaj jest znanych również z imienia, nazwiska i wyglądu. Identyfikowalnych przez różne portale społecznościowe. Skoro będziesz używać nicków, to zapewne by podpisać cytaty, lub Twoje własne spostrzeżenia na temat danej osoby.
      Powinnas dostać zgodę na wykorzystywanie nicków. To nie forum onetowe tylko PRYWATNE, a to róznica.

Poza tym ciekawy temat. O sobie też napiszesz, swój nick wykorzystasz??? tez sporo czasu tu przesiedziałaś.
      • pina_colada88 Re: Moja magisterka 21.10.10, 11:16
        Nie zamierzam pisać o sprawach prywatnych magielek.
        Nie zaczęłam jeszcze pisać- więc nie wiem co wyjdzie.

Ale na pewno bardziej się skoncentruję na wątkach które mają dużą liczbę odpowiedzi i nie są dowalankami czy odbieganiem od pierwotnego tematu smile
        • aga9001 Re: Moja magisterka 21.10.10, 11:26
          A czy to Twoje własne dewagacje na temat ewentualnej pracy mgr, czy wstępne ustalenia z promotorem??
          • aga9001 Re: Moja magisterka 21.10.10, 11:28
            A dodatkowo z tego co pamietam jestes na biblitekoznawstwie - jestem ciekawa jak chcesz połaczyć swój kierunek studiów z forami internetowymi?
            Bardziej wykorzystanie forum może służyc do pisania prac z socjologii, psychologii, pedagogiki czy ekonomii.
            A fora które moga służyć Ci za jakiś materiał badawczy to - Mole książkowe itd.
            W sumie pomysł jest ciekawy kwestia "ugryzienia go".
            • pina_colada88 Re: Moja magisterka 21.10.10, 11:40
              Aga, to wstępne ustalenia z promotorem.

A co do bibliotekoznawstwa.
              Pełna nazwa to informacja naukowa i bibliotekoznawstwo.
              Także jest związany z informacją, a co za tym idzie- internetem.
              Rozrzut tematów na naszym seminarium jest duży.
              Przykładowe tematy to takie które dotyczą blogów piłkarskich, społeczeństwa informacyjnego ortegi i casseta (czy jakoś tak), adaptacji filmowych książek, o księgarniach w internecie, recenzje książek, co znajduje się w podręcznikach o związku radzieckim.
              Jedna koleżanka zastanawia się nad cyberterroryzmem albo świadomością europejską

Dokładnych tematów nie pamiętam.
              Na seminarium u nas jest ok 10 osób.
              • zuzanka79 Pina 21.10.10, 12:08
                Ja sobie tak myślę, ze zanim świat ujrzy choć cień twej pracy, powinnaś pokazać ją nam.
                My ją zrecenzujemy big_grin
                A potem się broń tongue_out
              • aguacate Re: Moja magisterka 21.10.10, 16:27
                "Przykładowe tematy to takie które dotyczą blogów piłkarskich, społeczeństwa informacyjnego ortegi i casseta (czy jakoś tak), "

Pina, ty jestes magistrem, w dodatku bibliotekoznawstwa, i piszesz "ortegi i casseta".... ??
                W morde...
                • pina_colada88 Re: Moja magisterka 21.10.10, 16:39
                  Biję się w pierś.
                  Nie znam człowieka, słyszałam o nim może raz.
                  Nie miałam tego na zajęciach.
                  Zapewne chodzi o niego: José Ortega y Gasset

A, i nie jestem magistrem.
    • bernimy Re: Moja magisterka 21.10.10, 12:11
      Rozbawiłyście mnie dziewczyny, że tak się przejęłyście Piny pracą magisterską, ochroną nicka itp big_grinbig_grin

Pina pisz do woli. Ja ciekawa jestem tylko tematu, nic więcej smile Pina nie zdradzaj dnia obrony! Bo wiesz, żebyś tam tłumów magielnic-piekielnic pod uczelnią nie miała w dniu obrony big_grin
      • grave_digger Re: Moja magisterka 21.10.10, 17:15
        dokładnie.
        nie czepiajcie się jej tak i nie wywyższajcie, bo to o was ładnie nie świadczy.
        pina, najwyżej nie wymieniaj nicków tych dziewczyn, zapisz sobie je zawczasu. o mnie pisz do woli smile
        • dlania Re: Moja magisterka 21.10.10, 20:30
          Pina, trzymam kciuki. Musisz sie troche wgłebic w temat (literatury jest sporo) i wybrac punkt widzenia, a wraz z nim metodologie, bo na razie to troche masz chaos - zastanów sie, czy interesuje Cie temat w punktu widzenia języka, reguł komunikacji, cech gatunkowych, prawideł psychologicznych, tworzenia tożsamości wirtualnej itd., itp. Za każdym razem to inna bajka, inna literatura i inne badania.
          Jakby cos to mogę Ci cos podsunąc na priw, bo tematyka mi bliska.
          Nicków-srików możesz sobie uzywac do woli i cytowac co chceszwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka