Dodaj do ulubionych

Ekspres do kawy

01.11.10, 20:28
taki co cappucino też zrobi. Mąż mówi, że cena nie gra roli, ale ja bym wolała, żeby kupił tańszy ekspres a nadwyżkę na ciuchy mi dał big_grinbig_grinbig_grin

Wiem, że są wątki na ten temat na Zakupach i na WDPD chyba, ale tych wątków jest za dużo i nie chce mi się czytać. To co polecicie jakiś? Może macie jakiś fajny ekspres w waszych chałupach? I czy ogólnie to lepszy jest z młynkiem czy taki na już zmieloną kawę?
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Ekspres do kawy 01.11.10, 20:31
      asiaiwona_1 napisała:

"..ale ja bym wolała, żeby kupił tańszy ekspres a nadwyżkę na ciuchy mi dał.."

błąd w rozumowaniu, moja droga.
      najpierw kup ciuchy, a nadwyżkę daj mu na ekspres big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • asiaiwona_1 Re: Ekspres do kawy 01.11.10, 20:34
        tak nie mogę, bo jak już nakupuję ciuchów, to reszty starczy na opakowanie po kawie z biedronki big_grin
        • doral2 Re: Ekspres do kawy 01.11.10, 20:37
          wiesz przecie, że kawa niezdrowa...
          a od nadmiaru ciuchów jeszcze nikt nie umarł wink
    • amoreska Re: Ekspres do kawy 01.11.10, 20:51
      A ten wasz co macie to już się popsuł?
      • asiaiwona_1 Re: Ekspres do kawy 02.11.10, 07:46
        amoreska napisała:

> A ten wasz co macie to już się popsuł?

mamy dolce gusto na kapsułki. Mojemu mężowi się znudził i stwierdził, że jak ma pić kawę to porządną.
    • exotique Re: Ekspres do kawy 01.11.10, 20:58
      Asiowa, jak cena nie gra roli, to ja znow powtorze: JURA JURA i jeszcze raz JURA.
      solidne, maja opcje i na ziarna i na mielona (uwazam ze praktyczne), sa teraz modele z pojemnikiem na mleko- i se trzaskasz czy latte czy capuccino bez osobnego grzania mleka spieniaczem.
      inwestycja na laaaata swietlne- bo to sie nie chce psuc big_grin
      • asiaiwona_1 exotique 02.11.10, 07:47
        exotique napisała:

> Asiowa, jak cena nie gra roli, to ja znow powtorze: JURA JURA i jeszcze raz JUR
        > A.
        >
        Właśnie wyczytałam o tej Jurze, że to faktycznie dobra marka. Czy jakiś konkretny model polecasz? I rzeczywiście fajne, że i na zmieloną kawę i na ziarnistą
        • exotique Re: exotique 02.11.10, 12:23
          tu masz Asiowa ich strone po polsku:
          jura

opcja one touch do kapuczino i latte
          trzeba sie wczytac czego ci dokladnie potrzeba.
          sa i ladne i zgrabne (ale nie malutkie)

ja taki chce ale poprzedni model co mam dziala juz od lat bez zarzutu, nie chce sie zepsuc-wiec se go nie moge na nooowy wymienic sad

zalety: ustawianie grubosci mielenia kawy, latwy do czyszczenia (zmywarka), wyciagany zbiornik wody, latwa obsluga, ladna stylistyka.
          wada to cena no i moglyby byc troszke mniejsze- no ale to detal.
          • asiaiwona_1 Re: exotique 02.11.10, 13:36
            Exo - mojego męża odstrasza zdanie ze strony Jury:
            "Proponowany w miejsca gdzie dzienna przepustowość ilości kaw to ok. 60-70 porcji." Jak go przekonać, że wcale nie musi pić tylu kaw?
            • exotique Re: exotique 02.11.10, 16:34
              przedstaw mu to, ze nawet jakby mial mase ochlejow kawowych w domu to ekspres sie nie zmeczy i da rade big_grin
              a tzn ze model w zasadzie biurowy Wam sie spodobal- one jeszcze trwalsze od tych domowych- wiec musisz przyjac do wiadomosci, ze przynajmniej 10 lat bedziesz musiala go ogladac big_grinbig_grinbig_grin
              • asiaiwona_1 . 02.11.10, 16:42
                a ty który konkretnie masz model? BO napisałaś tylko że poprzedni, ale tam na stronie jest ich od pyty.
                • exotique Re: . 02.11.10, 17:25
                  ja mam taki co go nie ma na stronie- bo jest za stary. ma przynajmniej 6 lat i chodzi jak nowka sztuka. i mnie wkurwia.
                  bo ja kawy z ekspresu nie lubie, pijam neske, ale jakbym miala ekspres co mi latte robi to bym byla szczesliwa. no ale przeciez nie wymienie dzialajacego nie?
                  jak znajde gdzies w necie fote to wkleje big_grin
    • mamakarolla Re: Ekspres do kawy 01.11.10, 20:59
      Był niedawno woncik o tym, o proszszszsz:

forum.gazeta.pl/forum/w,88104,117335354,117335354,ekspress_ciesnieniowy.html
      • joanna266 Re: Ekspres do kawy 02.11.10, 12:15
        ja po wielu namysłach zakupiłam nesspersso de longi w kolorze redsmilena kaspulki.kawa 10 razy lepsza niz z dolce gusto.j co dla mnie wazne jest mały,fajnie wygladajacy i roobiący kawke jak z włoskiej kawiarni.no i cena tez bardzo przyejmna mniej niz 1500 zł.polecam
        • asiaiwona_1 Re: Ekspres do kawy 02.11.10, 12:17
          nie, no mając jeden na kapsułki byłoby głupotą kupować drugi też na kapsułki. Ja lubię zaoach świeżo zmielonej kawy, więc taki prawdziwy ekspres byłby git. A dolce gusto wymyję i sprezentuję siostrze big_grin
    • exotique Re: Ekspres do kawy 02.11.10, 17:30
      ja mam tki Asiowa:
      https://www.redmonkeycoffee.com/cart/jura/E60/E60.jpg

tutaj na tej stronie jest przeceniony, ale kapuczino robi sie nie od razu tylko trza sobie mleko spieniaczem robic- wiec sie nie bawie- bo potem mycia wiecej niz kawy big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka