Dodaj do ulubionych

Może mam coś z łbem, ale wydaje mi się, że słuch..

05.11.10, 21:41
mam jeszcze dobry...
No nie wiem jak to ująćsmile Jak wychodzę przed blok, u siebie czy też u ,,teściowej" to słyszę takie dziwne cykanie. Nie wiem jak ten dźwięk określić. Jest tak co roku mniej więcej o tej porze i wieczorem, gdy już jest ciemno. Mój chłop też to kurde słyszy. Zastanawiamy się co to.
Nasza teoria to fale radiowe i inne, które może się nawarstwiają i taki dźwięk się tworzy. Kurde trochę mnie to przeraża, że sobie to ,,coś" tak hula. Słyszałyście coś takiego? Wie któraś o co w tym chodzi?smile I nie śmiać się ze mnietongue_out Nie piłamtongue_out
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: Może mam coś z łbem, ale wydaje mi się, że sł 05.11.10, 21:43
      ufo? suspicious
      • czarnataka Re: Może mam coś z łbem, ale wydaje mi się, że sł 05.11.10, 21:44
        Nie wiem czego by szukało między blokamismile Chyba, że pobiera próbki psich gów...
        • doral2 Re: Może mam coś z łbem, ale wydaje mi się, że sł 05.11.10, 22:03
          zrób sobie badanie słuchu, audiograf, jaak cos masz to wyjdzie, nie ma opcji
          • czarnataka Re: Może mam coś z łbem, ale wydaje mi się, że sł 05.11.10, 22:44
            Poważnie pytam, bo nie tylko ja to słyszę;P A już mnie tak wkur...., że nie wiem co to.
            • doral2 Re: Może mam coś z łbem, ale wydaje mi się, że sł 05.11.10, 22:52
              ja niektóre rzeczy słyszę aż za dobrze, a niektórych nie słyszę wcale. wyszło na audiogramie.
              szeptu nie slyszę, ale głośny dźwięk aż mię po uszach wali.
    • vuvu2 Re: Może mam coś z łbem, ale wydaje mi się, że sł 05.11.10, 22:58
      Też to słyszę i doprowadza mnie do szału!!!! Co to jest?!!
      • czarnataka Re: Może mam coś z łbem, ale wydaje mi się, że sł 05.11.10, 23:02
        Pieprzone, przemieszczające się ,,cykanie" czy jak to nazwać...
    • annabetka Re: Może mam coś z łbem, ale wydaje mi się, że sł 05.11.10, 23:05
      Ja tak przez kilka tygodni rozgryzałam dźwięk zepsutego alarmu/monitoringu u kogoś w domu......
      Pipkało mi co raz,w sypialni wyraźniej na dole chałupy mniej to słyszałam.....ileż ja się ,ścian nasłuchałamsad ile kątów obejrzałambig_grin No i doszłam! komuś się schrzanił alarm połączony z monitoringiem...najbardziej upierdliwe toto było w nocy i we wczesnych godzinach porannych-w końcu się przyzwyczaiłam i pacz pani!big_grin Nawet nie zauważyłam że sobie alarm naprawilibig_grin Twój wątek sprawił że ,dopiero zauważyłam że nic mi już nie pipkabig_grin
    • hedonistka Re: Może mam coś z łbem, ale wydaje mi się, że sł 06.11.10, 01:39
      A masz w pobliżu jakies ruiny, bunkry albo jaskinie?
      Jesli slyszysz to tylko o tej porze roku, to mogą być nietoperze zlatujace się na zimowisko.
      Np mroczek posrebrzany odbywa przeloty sezonowe (zimuje na południu Europy) i wydaje "cykające" dzwieki echolokacyjne slyszalne dla czlowieka.
    • jowita771 Re: Może mam coś z łbem, ale wydaje mi się, że sł 06.11.10, 07:29
      Czarna, może cykady? wink
      Ale cykady to byś chyba poznała? Kto, jak kto, ale Ty big_grin
      • czarneoczy Re: Może mam coś z łbem, ale wydaje mi się, że sł 06.11.10, 09:24
        o jesusiczku...
        jak dobrze, że jeszcze ktoś słyszy to pieprzone cykanie...
        u mnie dla odmiany w nocy słychać w przedpokoju w okolicach licznika energii...
        ale to NIE ON cyka...
        Zakontraktowany też słyszy...
        • czarnataka Re: Może mam coś z łbem, ale wydaje mi się, że sł 06.11.10, 12:21
          Ale to jest na zewnątrztongue_out Nie w chałupiesmile
      • czarnataka Re: Może mam coś z łbem, ale wydaje mi się, że sł 06.11.10, 12:19
        No bawink
        • grave_digger Re: Może mam coś z łbem, ale wydaje mi się, że sł 06.11.10, 13:37
          takie?
          www.youtube.com/watch?v=K8E_zMLCRNg&feature=related
          czy takie?
          www.youtube.com/watch?v=rVj1ldR2G1g
          • czarnataka Re: Może mam coś z łbem, ale wydaje mi się, że sł 06.11.10, 20:25
            Takich i nie tylko to ja miałam w Chorwacji od groma i bym od razu wiedziała, że to onesmile
            A ten dźwięk jest ,,niezwierzęcy". Może mi się uda nagrać;P
            • czarneoczy stacja transformatorowa 06.11.10, 20:41
              gdzieś w okolicy?
              też upierdliwy dźwięk sprzedaje...
              nadajniki cb radio?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka