Dodaj do ulubionych

Umarłam i jestem w piekle

24.11.10, 19:30
Ciężkie zapalenie oskrzeli mam.Poszłam rano do pracy ale mnie pogonili.Nie żeby o mnie się martwili ale o siebie i przede wszystkim pacjentów.Więc wzięłam 3 dni wolnego.I mam zalecenie nie ruszania się z łóżka.Ale w sobotę mam zaliczenie na uczelni-i musze pojechac...
Źle mi uncertain
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: Umarłam i jestem w piekle 24.11.10, 19:46
      Wazne, ze auto naprawione i z takim choróbskiem nie musisz komunikacja miejska sie telepac.
      Zdrowia zycze.
    • amoreska Re: Umarłam i jestem w piekle 24.11.10, 19:52
      Współczuję ci dolegliwości uncertain.
      • iksa29 na pocieszkę... 24.11.10, 20:01
        Aby Ci raźniej w chorobie było:
        jestem na przymusowym urlopie, w czasie którego zamiast robić chociaż to co by się przydało walczę z mega przeziębieniem, sińce pod oczami na połowę polików, katar cieknie jak w kranu, łep napindala a do tego do całkowitej przyjemności bili mnie spuchięta gęba. Poszłam na przegląd paszczy do zębologa i się okazało, że mam 8 zębów do zrobienia. Wczoraj kolejne dwa mi leczyła. Kieszeń luźniejsza już o 700zł a przede mną jeszcze 4 ubytki.
        • figrut Re: na pocieszkę... 24.11.10, 21:20
          okazało,
          > że mam 8 zębów do zrobienia. Wczoraj kolejne dwa mi leczyła. Kieszeń luźniejsz
          > a już o 700zł a przede mną jeszcze 4 ubytki.
          Łoł ! To jak dobrze liczę 4 zęby za 7 stów ?? Nieźle u Ciebie kasują chyba, że kanałowo leczone były.
          • olinka20 Figrut 24.11.10, 21:26
            U mnie 150 zł za zęba...
            Ale ja mam fobie, sztywnieje ze strachu przed dentystą, a tu traktują mnie jak dziecko. Serio, pierwszy raz od nie wiadomo kiedy boje sie, ale mniej...
            Ale te koszta...
            • figrut Re: Figrut 24.11.10, 21:34

O w mordę ! To u mnie najdrożej 110zł. od plomby. Ja płacę 60zł. za łącznie dwie wizyty na jeden ząb, czyli 10 zł. wyczyszczenie i założenie lekarstwa, 50 zł. za założenie plomby. Nie wiem ile kanałowo, bo zawsze droższe było, ale kanałowo to leczyłam daaawno, baaardzo dawno temu, więc się nie orientuję.
          • ez-aw Re: na pocieszkę... 24.11.10, 21:32
            figrut napisała:

> okazało,
            > > że mam 8 zębów do zrobienia. Wczoraj kolejne dwa mi leczyła. Kieszeń luźniejsza już o 700zł a przede mną jeszcze 4 ubytki.

> Łoł ! To jak dobrze liczę 4 zęby za 7 stów ?? Nieźle u Ciebie kasują chyba, że
            > kanałowo leczone były

Ja zrozumiałam, ze za te dwa zrobione zęby zapłaciła 700. Czyli po 350 za ząb.
            Kolejne 4 x 350 = 1400 zł uncertain
            Sądzę, ze to jednak kanałowo, bo nawet w Wa-wie jest do spora cena.
    • ez-aw Re: Umarłam i jestem w piekle 24.11.10, 21:18
      Współczuję. Ja co prawda jestem zdrowa, ale mam w domu chorego męża. Myślę, ze wiecie co to znaczy uncertain
      • zales239 Re: Umarłam i jestem w piekle 24.11.10, 21:47
        Chory facet w domu to katastrofa Ezsuspicious
        mój umiera przy katarze i pokasływaniu,udusiłabym wtedy grrrr!
        • ez-aw Re: Umarłam i jestem w piekle 24.11.10, 21:57
          Problem w tym, ze mój jest serio chory, a to już katastrofa.
          Najpierw osłabienie i zawroty głowy, dziś doszła gorączka i generalnie wszystko go boli. A ja tradycyjnie mam na głowie: dom, pracę, dziecko, zakupy itp, itd.
          • solejrolia Re: Umarłam i jestem w piekle 24.11.10, 22:49
            wszystkim chorym zdrówka życzę.

co do chorującego chłopa, mój choruje jakoś tak niezauważalnie, za to zawsze rozciągnięte to jest w czasie.
            ale jak mnie rozklada, to umieram i mój chłop ma ze mną przerąbane. na szczęście dość szybko zdrowieję (obym nie napisała tego w złą godzinę)
            • roksanaa22 Re: Umarłam i jestem w piekle 24.11.10, 23:51
              Dziewczyny,mój były jak miał 37 gorączki to leżał,jęczał,stękał i testament chciał dyktować bo nie miał sił pisać tongue_out
              Faceci ogólnie są słabsi.Wyraźnie widzę to w pracy.Szczytem był pan Stefan(wszyscy pamiętamy go do dziśwink)-z płaczem(dosłownie) upierał się ,że czuje okropny ból w lewej nodze a operowana była prawa.Znieczulone były obie tongue_out.Cudwink
              • ez-aw Re: Umarłam i jestem w piekle 25.11.10, 10:19
                Roksana - Tobie zdrowia przede wszystkim, byś wyszła z tego.
                Jak się dziś czujesz?
      • iksa29 spieszę tłumaczyć... 25.11.10, 18:50
        za 4 zęby zapłaciłam 700zł. Generalnie za ząb bierze 150zł. Dodatkowo znieczulenia....
        Mam świadomość, że nie jest tanio. Wcześniej chodziłam do stomatologa co za ząb brała 120-130zł, ale właśnie tak jak brała tak robiła...
        Dziewczyny ostatnio byłam u zebologa rok temu. Wcześniej chodziłam jak w zegarku co 6 mechów. ostatnio jednak było średnio z kasą i czasem, więc popełniłam roczny grzech zaniechania wizyty 6 miechów temu. Zmieniłam stomatologa, bo mojej mamie wypadły ostatnimi czasy 2 plomby zrobione przez poprzednią panią doktor( obie do niej chodziłyśmy) jakiś rok temu.

Generalnie co by nie gadać stomatolog jest masakrycznie drogi.
        I jeszcze kuźwa takie to nieprzyjemne....
        dobry masaż też kosztuje...
        Wizyta u mojego gina też, ale on jest chociaż KUŹwa przystojny, delikatny i mój bober nie jest potem obolały jeszcze dwa dni po wizycie - no!!!
        Z dwojga złego wobec tego wole rozchylac nogi niż paszczę, ot co!!!

• gagunia Re: Umarłam i jestem w piekle 25.11.10, 11:38
      Olej zaliczenie, zaliczysz innym razem.
      Ja się tak załatwiłam w ubiegłym roku, że od listopada do lutego na antybiotykach jechałam. Bo mi się wydawało, że w 3 dni wyzdrowieję, chociaż moja pani doktor radziła tydzień w domu siedzieć. I polazłam na uczelnię po 3 dniach i wróciłam do pracy, bo przecież pilne sprawy.
      Teraz jestem też na zwolnieniu. Zapalenie zatok i gardła przy okazji. Antybiotyk biorę i mam w dupie wszystko. 5 dni zwolnienia wzięłam i grzeję tyłek w domu. Dziecko od 7:30 do 15:30 w szkole i na świetlicy siedzi, bo powiedziałam, że nie wyłażę tylko się leczę i koniec.
      • roksanaa22 Re: Umarłam i jestem w piekle 25.11.10, 16:12
        Ja wiem...Kaszle tak jak bym miała płuca wypluć:/Gorączki juz nie mam ale jestem okrutnie zmęczona...
        Łudzę się tylko nadzieją,że dzieci nie pozarażam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka