dezetta 11.12.10, 16:37 Dzisiaj z mężem zgodnym chórem stwierdziliśmy że damy pierworodnej uwaga uwaga: Patrycja Normalne, nie jakieś super popularne, da się bezboleśnie zdrobnić i pasuje do nazwiska. Wszelkie zachwyty można kierować mailowo lub wpisywać bezpośrednio w wątku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zales239 Re: mamy imię dla córki :) 11.12.10, 16:49 To ja bezposrednio się wpiszę! może być hehe,mój młody ma koleżankę Pati na nią mówi-fajnie Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: mamy imię dla córki :) 11.12.10, 16:54 dezetta napisała: > Dzisiaj z mężem zgodnym chórem stwierdziliśmy że damy pierworodnej uwaga uwaga: > Patrycja Bardzo ładne imię. Fil ma kuzynkę Patrycję. Pati na nią wołamy albo Patusia. Albo Patrycja po prostu PS. I grave się ucieszy - "Nigdy nie trzeba mieć tyle rozumu, jak wtedy gdy się ma do czynienia z głupcem" ( przysłowie chińskie ) Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: mamy imię dla córki :) 11.12.10, 17:09 Ja się nie mogę obiektywnie wypowiedzieć, bo miałam "koleżankę" co miała córkę Patrycję. I ciągle mówiła, że Patrynia to i Patrynia tamto. Grunt, że sami wybraliście i wam się podoba Odpowiedz Link
grave_digger Re: mamy imię dla córki :) 11.12.10, 17:12 dezetta, tak moje obydwie córki mają na drugie imię, bo ja tak mam na pierwsze tylko proszę nie róbcie jej krzywdy i nie nazywajcie pieszczotliwie Patryśka. tylko jedna osoba tak może do mnie mówić i jest to jedna z moich przyjaciółek (tak, mam ich kilka ). no więc, bardzo ładne imię wybrałaś Odpowiedz Link
grave_digger Re: grave 11.12.10, 17:24 haha a wiesz co jest najśmieszniejsze - czytam tytuł "mam imię dla córki" i myślę sobie przekornie, pewnie Patrycha. i co? i kuźwa Patrycha idę dziś do winiarni się upić z tego jaka jezdem mondra Odpowiedz Link
tomojnowynick Re: grave 12.12.10, 08:37 ja jestem Patrycja- i nienawidzę swojego imienia Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: grave 12.12.10, 10:00 ja swojego pierwszego też nie cierpię A wszystko przez ojca, bo to on podczas rejestracji w urzędzie zamienił kolejność za namową chrzestnego. I koniec końców tylko ojciec i chrzestny mówią na mnie z pierwszego imienia a reszta rodziny z drugiego. Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: mamy imię dla córki :) 12.12.10, 11:47 Zdecydowanie nie moja pula imiennicza, ale najwazniejsze ze Wam sie podoba. Odpowiedz Link
doral2 Re: mamy imię dla córki :) 12.12.10, 18:35 moje ulubione to nabuchodonozor albo hermenegilda, ale chyba nie doczekam się takiej odważnej mamusi więc skoro nie może być hermenegilda, to niech będzie patka Odpowiedz Link
marta927 Re: mamy imię dla córki :) 14.12.10, 11:27 Moja córka też Patrycja. Mówimy na nią Pysia W przedszkolu jest jedna w swojej grupie Patrycja, więc to nie aż takie popularne imię Odpowiedz Link