Dodaj do ulubionych

Mój nowy nabytek

02.01.11, 21:45
Takie oto coś siedziało dziś na naszej wycieraczce.
https://photos.nasza-klasa.pl/1376977/128/main/0048fc77f2.jpeg

Sąsiadka myślała, że to Felka więc kotka do klatki wpuściła. Przeoczyła jeden, a w zasadzie dwa małe szczegóły: Fela ma 'białe skarpetki' i ... jest grubsza o taka photos.nasza-klasa.pl/1376977/113/other/std/d1982bb3d3.jpeg . No i obrożę ma czarną z numerkiem ( a raczej numerem telefonu)
No i co miałam począć z tym kotem, jak mi się do domu wepchał. Przygarnęłam i usilnie będę poszukiwała właścicieli. Bo na pewno są. Myślę, że młody kotek dał nogę w noc sylwestrową. Kot domowy, lubi Kity Kat, potrafi korzystać z kuwety, łazi za Filem, a w zasadzie już z nim śpi. Fela oczywiście na nowego kota się stroszy i tak śmiesznie 'syczy' bo nie uśmiecha jej się za bardzo to, że OBCY je z jej misek i robi do jej kuwety . A Obcy ( lub Obca) ją ... olewa i zwiedza mieszkanie. Więc czarujcie by się właściciel szybko znalazł bo kociak jest przeuroczy.
Obserwuj wątek
    • zales239 Re: Mój nowy nabytek 02.01.11, 21:47
      Nie widać nabytku zuzankasuspicious
      • zuzanka79 Re: Mój nowy nabytek 02.01.11, 21:55
        zales239 napisała:

> Nie widać nabytku zuzankasuspicious
        Ale że co? Zdjęcia nie widać? Niemożliwe. Ja widzę.
    • zuzanka79 NABYTEK -Foto 02.01.11, 22:02
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/zc/ma/pvku/V6mxe4DaFPRXTuMscX.jpg
      • zales239 Re: NABYTEK -Foto 02.01.11, 22:13
        czadowy jestsmile
        jaki ustawiony do zdjęciasmile
        • doral2 Re: NABYTEK -Foto 03.01.11, 07:35
          ładny kociak smile
          • asiaiwona_1 Re: NABYTEK -Foto 03.01.11, 08:33
            a może on jest zachipowany i można odnaleźć właściciela? tylko nie wiem jak sprawdzić czy ma wszczepionego chipa...
            • doral2 Re: NABYTEK -Foto 03.01.11, 08:50
              chyba wety mają taką maszynkę do sprawdzania, bo inaczej czipowanie zwierząt mijałoby się z celem, no nie?
              bo po grzyba czipować, skoro nie da się czipa odczytać??
              • asiaiwona_1 Re: NABYTEK -Foto 03.01.11, 08:59
                nie, no ja wiem, że da się odczytać tylko właśnie nie wiem czy to tylko u weta czy może jeszcze gdzies indziej. No i czy zaczipowany kot ma jakąś przywieszkę, ze wiadomo, że ma czipa czy nie ma?
                • beata985 Re: NABYTEK -Foto 03.01.11, 09:13
                  asiaiwona_1 napisała:

> nie, no ja wiem, że da się odczytać tylko właśnie nie wiem czy to tylko u weta
                  > czy może jeszcze gdzies indziej. No i czy zaczipowany kot ma jakąś przywieszkę,
                  > ze wiadomo, że ma czipa czy nie ma?

pies nie ma żadnej przywieszki więc kot o ile u nich też jest obowiązek czipowania to pewnie też nie-psy od jakiegoś czasu wszystkie czipują .
                  sprawdzić najprędzej u weterynarza, nie wiem czy inne służbyi jakie mają takie możliwości.
                  • tysia77 Re: NABYTEK -Foto 03.01.11, 09:18
                    Fajnysmile Moje koty mają czipy,są wyczuwalne pod skórą tylko u małego kociaka.PRzy grubej skórze u starszego nie da się wymacać,można odczytać tylko u weta.
                  • opium74 Re: NABYTEK -Foto 03.01.11, 09:20
                    jako posiadaczka 2 kotów i 1 psa powiem... dużej straty mieć nie będziesz jak właściciel się nie znajdzie big_grin
                    Moje syczały na siebie może 2 dni, teraz wyczyniają harce i hołubce, dzikie gonitwy i wspólne polowania - fajne są dwa koty smile
                    • zuzanka79 Re: NABYTEK -Foto 03.01.11, 09:45
                      opium74 napisała:

> jako posiadaczka 2 kotów i 1 psa powiem... dużej straty mieć nie będziesz jak w
                      > łaściciel się nie znajdzie big_grin

Jak już się z tą myślą przespałam, to wiesz, że też tak myślę big_grin
                      • olinka20 A nie mowiłam :) 03.01.11, 10:31
                        Że tragedii nie bedzie?
                        Sliczny kociak, troche do mojej Pinkotki podobny. Tylko jakis taki, grubszy.
                • mallard Re: NABYTEK -Foto 03.01.11, 09:25
                  asiaiwona_1 napisała:

> No i czy zaczipowany kot ma jakąś przywieszkę, że wiadomo, że ma czipa czy nie ma?

Na końcu ogona ma diodę, która miga! tongue_out
                  • asiaiwona_1 Re: NABYTEK -Foto 03.01.11, 09:36
                    mallard napisał:

> Na końcu ogona ma diodę, która miga! tongue_out

A widzisz, a ja się zastanawiałam czemu te koty tak świecą big_grin
                    • zuzanka79 Re: NABYTEK -Foto 03.01.11, 09:43
                      asiaiwona_1 napisała:

> mallard napisał:
                      >
                      > > Na końcu ogona ma diodę, która miga! tongue_out
                      >
                      > A widzisz, a ja się zastanawiałam czemu te koty tak świecą big_grin

Mój OBCY świeci oczami - jak widać na załączonym obrazku.
            • zuzanka79 Re: NABYTEK -Foto 03.01.11, 09:43
              Asiowa ja prawie na wsi mieszkam więc tu właściciel kota domowego ( takiego w domu, z kuwetą, obrożą i wizytami i weta) traktowany jest jak 'obcy' wink A o czipach chyba jeszcze nikt nie słyszał tongue_out Bo u nas na wsi kot służy generalnie do łapania myszy.
              • k1234561 Re: NABYTEK -Foto 03.01.11, 12:08
                Kotek prześliczny.
                Pięknie pozuje do zdjęcia.
                Ja bym się na Twoim miejscu nie martwiła jakby właściciel się nie znalazł....
    • seniorita_24 Re: Mój nowy nabytek 03.01.11, 13:00
      Piękny nabytek na nowy rok! Do weta możesz zajrzeć żeby pozbawił kota ewentualnych lokatorów. Jeśli kot był w obróżce to jest czyjś i ktoś może go szukać. Natomiast trzy koty to na pewno dobra opcja tongue_out
    • zuzanka79 No więc tak: 03.01.11, 20:03
      Dziś przed południem wydrukowałam ogłoszenia oczywiście ze zdjęciem jak wyżej i obkleiłam całe miasteczko: szkołę, bank, aptekę, przychodnię, przedszkole i sklepy. A także urzędową tablicę na której nie wolno wieszać innych ogłoszeń niż urzędowe big_grin
      No i jakieś dwie godziny później, może nawet szybciej, dzwoni telefon. W sprawie kota oczywiście. Okazało się, że kot ( tak kot, on - kot) mieszka jakieś 50 metrów dalej, w nowym dopiero co oddanym latem do użytku dwupiętrowym, jedno klatkowym bloku. Który to blok widać z mojego okna jak na dłoni. Bloku zupełnie podobnym do naszego. Nawet idąc gdziekolwiek muszę obok tego nowego bloku przejść. Mieszkają tam dopiero ze trzy rodziny żadna nie miejscowa więc ludzi nie znam, a że w banku pracuję, udzielam się społecznie i do kościoła chodzę , to znam prawie wszystkich mieszkańców tongue_out. I właśnie jednym z nich wczoraj późnym popołudniem zaginął kot. Okazało się, że młody został wyprowadzony, ale jakiś pies go pogonił i młody zwiał, a że młody i głupi jeszcze, to zwiał na nasze podwórko. A że ktoś go do naszego bloku wprowadził to już mu różnicy nie robiło. Najważniejsze, że piętro się zgadzało, drzwi się po właściwej stronie otworzyły, i miski były pełne, w domu czysto i ciepło. I tak oto Tajger ( bo tak kota ochrzczono) przebumelował u nas noc. Za co ja zostałam obdarowana dużym Merci smile
      I teraz to sobie myślę, że szkoda, że właściciel się znalazł.

Poza tym , gdy tak przyklejałam te ogłoszenia i wymieniałam wszystkie walory OBCEGO, to chciała go zaadoptować ( gdyby właściciele się nie zgłosili) moja dyrektorka, jedna pani z apteki i intendentka w przedszkolu.
      • olinka20 Re: No więc tak: 03.01.11, 20:16
        Wszystko sie skonczyło dobrze dla kota.
        Filipowi nie jest przykro?
        • zuzanka79 Re: No więc tak: 03.01.11, 20:28
          olinka20 napisała:

> Wszystko sie skonczyło dobrze dla kota.
          Może gdyby nie miał możliwości ucieczki do mojej klatki to sam znalazłby drogę do domu. A że siedział na wycieraczce a ja mam dobre serce, to wyszło jak wyszło big_grin

> Filipowi nie jest przykro?

Trochę jest bo kotek taki ruchliwy był i skory do zabaw wszelakich. A nie to co nasza leniwa Fela, tylko leży cały dzień i śpi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka