madame_zuzu 31.01.11, 11:49 CO dziś robicie? Mnie pomysłow brak... Ma być szybko, tyle tylko wiem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzanka79 Re: Znów obiad... 31.01.11, 12:05 madame_zuzu napisała: > CO dziś robicie? NIC Mam od wczoraj: kurczaka duszonego w śmietanie, kluski śląskie i tarte, czerwoną kapustę na ciepło, a rosół przerobię na pomidorówkę - właśnie się podgrzewa. Odpowiedz Link
olinka20 Zuzanka 31.01.11, 12:16 Wiesz co? Proponuje układ- ja do ciebie przyjade na tydzien, bede ci prasowac ( zmywac tez mogę, ale uzywam duzo płynu ) a ty bedziesz mi gotowac, ok? Bo zawsze jak cie czytam, to masz cos fajnego. Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Zuzanka 31.01.11, 12:17 Olinka, a co jest fajnego w rosole przerobionym na pomidorówkę i kurczaku, na którym ten rosół powstał Odpowiedz Link
olinka20 Re: Zuzanka 31.01.11, 12:25 A nie, nie, rosołu z kurczaka nie tknę, smierdzi pierzem Ale ten kurczak w smietanie , kluski i kapusta mnie nęcą. Samej mi sie nigdy by nie chciało tego zrobic. No i wyjadłabym ci te przetwory co w piwnicy trzymasz Odpowiedz Link
w_miare_normalna Re: Znów obiad... 31.01.11, 12:11 Na szczęście jadę do Mamy na obiad, także mam problem z głowy Odpowiedz Link
amoreska Re: Znów obiad... 31.01.11, 12:23 Dobrze, że dziś spytałaś, a nie kiedy indziej - ostatnio co ktoś pytał "co macie na obiad", to ja zawsze miałam ogórkową . Dziś mam kapuśniak - właśnie się gotuje (dziś wcześniej skończyłam pracę). Odpowiedz Link
verdana Re: Znów obiad... 31.01.11, 12:53 Smażony ryż. Polecam, bo proste i da się zrobić ze wszystkiego. Ugotowany ryż wrzuca się na patelnie i dodaje to, co jest w lodowce - resztki wędlin, resztki mięsa (byle nie w sosie), warzyw. Warto dodać ziół i coś świezego. U mnie dziś do ryżu - paluszki karbowe, puszka kukurydzy, resztki fasolki szparagowej, papryka i szczypiorek. Podsmazyć to trzeba porzadnie,a nie tylko podgrzać. Odpowiedz Link
mantha Re: Znów obiad... 31.01.11, 13:26 Robie to - gotowanie.onet.pl/35477,0,1,zapiekanka_z_pieczarkami,przepis.html tez brakuje mi weny na codzienne gotowanie, ale ta zapiekanka nie przerasta moich mozliwosci kulinarnych. Odpowiedz Link
madame_zuzu Re: Znów obiad... 31.01.11, 14:17 wyszło ze zrobiłam filety rybne ( perka w panierce, ziemniaki i surowke z pora i marchewki z oliwa z oliwek. Odpowiedz Link
roksanaa22 Re: Znów obiad... 31.01.11, 15:10 Ja zrobiłam niesmiertelna pomidorową dziś Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: Znów obiad... 31.01.11, 15:53 Ja tez ! Znalazlam dodatkowo w lodowce nemy ze swinkowego mieska, wiec pozarlam to z sosikiem. Odpowiedz Link