edycja_kopiuj_wklej 16.03.11, 20:10 Najpierw dam wam szanse Kto napisze wzor na objetosc pizzy o promieniu Z i wysokości A Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ty-i-ja-razy-dwa Re: Wzor na objetnosc pizzy 16.03.11, 20:18 Objętość= Pi*Z do kwadratu*A Odpowiedz Link
esofik Re: Wzor na objetnosc pizzy 16.03.11, 20:35 trzeba zastosować wzór na objętość walca V=Pi * r(do kwadratu) * h gdzie r promień, h wysokość co wygrałam?? Odpowiedz Link
esofik Re: Wzor na objetnosc pizzy 16.03.11, 21:25 ale ja podałam nazwę wzoru, który trzeba zastosować Twoja odpowiedź była niepełna Odpowiedz Link
ty-i-ja-razy-dwa Re: Wzor na objetnosc pizzy 16.03.11, 21:38 Oj, będę się kłócić! Miał być wzór na objętość pizzy! No a że to walec to przecież jest jasne Odpowiedz Link
edycja_kopiuj_wklej Re: Wzor na objetnosc pizzy 17.03.11, 06:35 Zdolne dziewczyny chodziło oczywiście o użycie nazw zmiennych które podałam. Czyli objętość pizzy to PI*Z*Z*A Nagroda jest kawałek pizzy, podzielcie się Odpowiedz Link
ty-i-ja-razy-dwa Re: Wzor na objetnosc pizzy 17.03.11, 08:40 Pysznie wygląda ta pizza Patrzę teraz na ten mój napisany wzór i byłam blisko. No ale nie wpadłam na to! Odpowiedz Link