Dodaj do ulubionych

modowo-komunia

28.03.11, 13:17
zostałam zaproszona jako "ciocia" na komunie chrzesnicy mojego chłopa becnego, a tego ze nie mam kasy zeby jaki stroj se kupic na te okazje, wymysliłam ze : skróce sukienke mojąze studniowki (weszłam w nia i mam nawet luzy), sukienka czarna, z kr rekawkiem ze stojeczka z tyłu na zamek, po skroceniu bedzie do połowy ud i do tego fioletowe cienkie leginsy 3/4 lub popielate i fioletowa bizuteria ew biała, pasuje mi cos takiego??? i czy na komunie leginsy czy np rajstopy lekko kryjace np fiolet/popiel???doradzcie cos, bo musze ztego cos pokombinowac coby kasy niewydawac, której nawet nie mam na jakies "wybryki" modowe
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 Re: modowo-komunia 28.03.11, 13:44
      moim zdaniem leginsy nie pasują na uroczystość komunii. DO czarnego koloru w takim dniu też nie jestem przekonana.
      • buzka25 Re: modowo-komunia 28.03.11, 14:00
        tez bym wolała zeby ta sukienka byla ciut jasniejsza no ale nie jest, niestety, dlatego chce to czyms rozjasnic, urozmaicic
        • asiaiwona_1 Re: modowo-komunia 28.03.11, 14:05
          jakiś jasny żakiet masz? Bo w sumie w maju to pogoda może być różna, więc tak czy siak musisz coś mieć. Ja właśnie mam w maju komunię młodej i oprócz tego, że muszę coś stosownego znaleźć w odpowiednich barwach i fasonie to jeszcze dopasować to do pogody i łatwego dostępu do cycków - jakoś nie wierzę, że me młodsze dziecię nagle przestanie się mleka domagać big_grin
          • buzka25 Re: modowo-komunia 28.03.11, 14:34
            hihihi, mam jasny płaszczyk, wiec do kosciola, a impra w domu wiec w kr rekawoku dam rade ew jasne ponczo narzuce jak bede przy stole zamarzacwink tylko leginsy czy rajstopy jednak?
            • roksanaa22 Re: modowo-komunia 28.03.11, 14:46
              Rajstopysmile.Może cieliste?I dodatki jasnesmilePromienny mejkap-nie czarne krechywink
              Zupełnie nie przejmowałabym się tym,że sukienka jest czarna.Sama większość elegantszych rzeczy mam czarnych...
    • esofik Re: modowo-komunia 28.03.11, 14:44
      hmm
      zestawienie czerń+fiolet bardziej kojarzy mi się z pogrzebem uncertain
      jak już musisz założyć czarną sukienke, spróbuj ją rozjaśnić dodatkami. Komunia bedzie maj/czerwiec więc bardziej pasowałby jakiś wiosenny strój
      • buzka25 Re: modowo-komunia 28.03.11, 14:57
        komunia 8 maj, rajstop nie chce cielistychwink wiecznie w cielistych chodze (jak musze) bo ogolnie chodze w ponczochach, ale sukienka za krotka na ponczochjy i sila rzeczy musze rajtrki zaloayzc wrr
        • doral2 Re: modowo-komunia 28.03.11, 17:18
          8 maja też może być zimno jak jasny gwint.
          daj jaśniejsze dodatki, coś kremowego, błękitnego, zielonego.
          fiolet jak wyżej dziewczyny radziły odpuść sobie...
    • jowita771 Re: modowo-komunia 28.03.11, 17:22
      Mnie się wydaje, że czarny z fioletem czy popielatym to za ponuro na tę okazję. Może do tej czerni coś żywszego? No i nie wiem, czy do kościoła długość do połowy uda jest odpowiednia, tzn. wiem, moim zdaniem, jest nieodpowiednia.
      • buzka25 Re: modowo-komunia 28.03.11, 17:53
        to ma byc w zestawie jako TUNIKA a nie sukienka dlatego te leginsy mi chodza po glowei, a płaszczyk mam do kolan nawet ciut za, wiec sie zakryje,
    • prigi Re: modowo-komunia 28.03.11, 19:59
      -żadnych legginsów
      -długość do połowy uda, moim zdaniem, odpada
      -czerń połącz, byle nie z fioletem, tylko z czymś jasnym
      -może pożycz kieckę od znajomych?
      • beata985 Re: modowo-komunia 28.03.11, 20:08
        ew fajna/ elegancka bluzka i spodnie do tego...
        • opium74 Re: modowo-komunia 28.03.11, 20:26
          a moim zdaniem jesli lubisz na co dzień leginsy to mogą być. Tylko zamiast fioletu poszłabym w turkus lub amarant.
          Też nie wiem co z tą długością nie tak - bez przesady przecież garzynki pokazywać nie bedziesz?? smile
          • buzka25 Re: modowo-komunia 29.03.11, 11:53
            oczywiescie grazynka zostanie pod osłonąwink, nie mam znow turkusowych dodatkow, fioletowe, białe, srebrne tak, dlaczego nie jasny fiolet? ew popiel?? nie chce kupowac bo nie mam kasy, przeciez fiolet taki piekny kolor,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka