doral2 07.04.11, 20:44 znowu się rozdrapują do krwi, co minuta pomysł na nowy pomnik, szkalowanie "tych" bo się nie wystarczająco ukorzyli i nie przeprosili i takie tam pierdy... chyba wyjadę na szeszele czy cuś, bo zwariować idzie, no! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinka20 Re: za 2 dni rocznica 07.04.11, 20:48 A nie 3? Ja jade swiętowac imieniny chłopa mego, nie będzie tivi, nie bedzie internetu, bedą tance, wino i spiew W niedziele wieczorem jak wrócimy, to zapewne bede taka zmęczona, ze właczę odmózdzające seriale na fox life i zapadne w sen przy "Chirurgach"... Odpowiedz Link
doral2 Re: za 2 dni rocznica 07.04.11, 20:50 jakie 3?? 8 kwietnia to jeden dzień, 9 to drugi, a 10 to juz dzień właściwy. ide se obejrzeć "rzym", pierwszy sezon Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: za 2 dni rocznica 07.04.11, 22:25 A ja się zastanawiam jak rocznica? Przecież rocznica powstania magla już była Dopiero jak o pomnikach przeczytałam to zajarzyłam. Na szczęście 10 to niedziela, pojedziemy na ryby - ryby głosu nie mają to i święty spokój będę miała. Odpowiedz Link
beata985 Re: za 2 dni rocznica 07.04.11, 23:22 za dwa dni??? ja mam wrażenie, że rozpoczęłą się na dobre w poniedziałek.......... Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: za 2 dni rocznica 07.04.11, 23:40 w tiwi to ja głównie minimini oglądam, a tam o takich rzeczach nie mówią). Odpowiedz Link
3-mamuska Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 01:41 A ja dzis ogladalam film,na TVN ,i tak sobie pomyslalm ze powinni go zobaczyc ci co pod tym krzyzem byli. W tym wszystkim zapomnielismy o tych malych tragediach, tragedniach rodzin. JAk same kobitki mowily, ze ich nie obchodzi nic, tylo to ze nie maja meza, a dzieci ojca. Ze kto dal prawo tej bandzie rozwrzeszczanych ludzi umieszczac zdjecia zmarlych . Wiele slow padlo takich ,ktore powinny dac do myslenia ...Tym co robia sensacje i rozdmuchuja sprawe zapominajac o ludziach. Kurcze to juz rok minal ,jak ten czas leci. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 08:10 Ja też obejrzałąm wczoraj film "W milczeniu". W końcu było bez polityki i tych wszystkich przepychanek. Nawet się popłakałam jak wypowiadał się mąż chyba jednej ze stiuardes. Została mu tylko malutka córeczka... Bardzo to smutne... Odpowiedz Link
beata985 no prosze, dziesiaj juz od rana 08.04.11, 08:23 jadą na całego z tym koksem.. film obejrzałam, niecały, jutro powtórka i mam zamiar zobaczyc... Odpowiedz Link
i_b13 Re: no prosze, dziesiaj juz od rana 08.04.11, 09:07 wczoraj obejrzałam film Ewy Ewart. Strasznie się zbeczalam. Niezwykłe kobiety, pani Komorowska, Gągor i inne, niezwykle mądre, naznaczone przez los. I ten młody chłopak, któremu tylko mala Hania została. Niezwykły film. Po raz pierwszy ktoś pokazał indywidualna tragedię każdej rodziny i ich brak zgody na to szaleństwo, które miało miejsce pod krzyżem, jakieś walki o pomnik i całą polityczną machinę nakręcającą się po katastrofie. I te prywatne zdjęcia, nagrania, tych generałów, polityków, co to człowiek tylko w mundurze widział i na służbie, a on w domu z wnuczką na barana biegał, albo z psem się czochrał na kanapie. Bardzo te obrazy były wzruszające Pani Gosiewska jak zwykle odstawała od reszty towarzystwa. Ona ma jakąś manie prześladowczą. Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: no prosze, dziesiaj juz od rana 08.04.11, 09:18 ib - widzę tak samo odebrałyśmy ten film. ja na ematce właśnie napisałam, że Gosiewska no po prostu musiała 3 grosze dorzucić. Mimo, że zapewnie wiedziała jaki jest zamysł na film. No nic. Strasznie mi szkoda tego chłopaka od małej Hani. Nie wyobrażam sobie takiej tragedii. Został sam z malutką córeczką, ta dziewczynka już nigdy nie zobaczy mamy, nie przytuli się do niej. No zryczałam się mocno wczoraj Odpowiedz Link
prigi Re: no prosze, dziesiaj juz od rana 08.04.11, 10:50 dzięki za recenzję. już wiem, że nie mogę tego oglądać ja i tak siedzę w domu i ryczę z tęsknoty za córką, więc dodatkowa dawka łzowych emocji jest jak najbardziej nie wskazna Odpowiedz Link
pocket.size Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 14:14 Lepiej w niedzielę nie oglądać TV. Albo od razu przygotować sobie melisy. Tak naprawdę to "świętowanie" już się zaczęło, ostatnio Kaczyńskiego u Olejnik słuchałam, to myślałam, że padnę. A na Gazecie są wywiady z różnymi osobami - z Kopacz, z Brudzińskim, z panią konsul w Rosji - fajne, bo pokazują dokładnie podejście różnych osób do tych samych sytuacji. Filmu widziałam jedynie kawałki dziś rano, ale może będzie gdzieś online? Odpowiedz Link
mearuless Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 14:21 za duzo sie o tym mowilo w ciagu roku zeby jeszcze teraz ludzie mieli sile na celebracje tego wydarzenia. nasze umysly sa przesycone tymi info, nastapilo zmeczenie tym tematem co w rezultacie doprowadzilo do zobojetnienia i znudzenia. i teraz zamiast w kategorii wielkiego nieszczescia i tragedii wiekszosc z nas postrzega smolensk jako niekonczaca sie telenowele, i dobry temat do obrzucania sie blotem. ia tak widze po sobie, w pierwszych dniach bardzo to przezywalam, cierpialam patrzac na ludzi ktorzy zgineli-teraz sie tylko wkurwiam i mam zwyczajnie dosc. Odpowiedz Link
mearuless Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 14:21 ia,ia,ia - jak osiloł a chodzilo mi ze "ja" Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 14:21 kawałki filmu są chyba na stronie tvn24. Odpowiedz Link
esofik Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 14:27 W takich momentach cieszę się, że nie mieszkam w Polandii plan na niedzielę jest zwyczajny: kino i shopping Mam tylko cichą nadzieje, że ta rocznica to będzie taki ostatni rozdział sf pt. "Tragedia w Smoleńsku' To co się dzieje dookoła to jest tak żałosne, że aż śmieszne ps. gdzieś na necie można obejrzeć ten film?? Odpowiedz Link
asiaiwona_1 esofik 08.04.11, 16:21 w tym poście są linki do filmu: forum.gazeta.pl/forum/w,14,124075408,124097979,Re_w_milczeniu.html Odpowiedz Link
esofik Re: esofik 08.04.11, 19:37 dzięki Asiowa obejrzę jak Młoda odpłynie - Everytime I Try To Fly I Fall Without My Wings... Odpowiedz Link
ponponka1 Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 15:20 i nic nie wiemy o tym co sie naprawde stalo......wiec temat smolenski nie zniknie.... A wasze komentarze - szkoda slow....jak bardzo zostalyscie (przez gazete i TVN) upodlone umyslowo i emocjonalnie.....Dobrze ktoras napisala, ze nie bedzie ogladala TV. Polecam to nie tylko w niedziele ale juz na stale - to moze jest nadzieja, ze zacznienicie czuc..... Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 15:45 ponponka1 napisała: > > > A wasze komentarze - szkoda slow....jak bardzo zostalyscie (przez gazete i TVN) > upodlone umyslowo i emocjonalnie..... A możesz rozwinąć myśl? Odpowiedz Link
olinka20 Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 18:42 Asiowa, zapusc radio maryja, popraw gazetą polsk ai naszym dziennikiem, to moze zakumasz O ja nieszczesliwa, tvn nie ogladam a i tak upodlona jestem Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 19:16 a, to może to jest ta Joanna od krzyża znana z telewizji? Odpowiedz Link
esofik a kysz.. 08.04.11, 19:33 ponponka1 napisała: > A wasze komentarze - szkoda slow....jak bardzo zostalyscie (przez gazete i TVN) > upodlone umyslowo i emocjonalnie obrażanie kogoś tylko dlatego, ze ma inne poglądy jest zagrywką typowo pisowską Odpowiedz Link
mearuless Re: a kysz.. 08.04.11, 19:35 o przepraszam ja tez z pisu- i nigdy tak nie robie Odpowiedz Link
esofik Re: a kysz.. 08.04.11, 19:39 a moher masz? bo ja myśllę, że to odłam wiecznie trwający moherowy Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: a kysz.. 08.04.11, 19:46 i ja, i ja, i ja też. I też nikogo nie obrażam. Moher mam, ale taki bardziej nowoczesny - czapkę z pomponem a nie beret Kużden ma prawo mieć swoje poglondy i bule Odpowiedz Link
fajnyrobal Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 19:39 Oglądnęłam film ,,W Milczeniu", popłakałam się. Dokument wreszcie ukazujący cierpienie rodzin tych, którzy odeszli. Nagle. Zrobiony bez patosu. W dupie mam z której strony sceny politycznej są, jest mi ich po ludzku żal. Odpowiedz Link