Dodaj do ulubionych

za 2 dni rocznica

07.04.11, 20:44
znowu się rozdrapują do krwi, co minuta pomysł na nowy pomnik, szkalowanie "tych" bo się nie wystarczająco ukorzyli i nie przeprosili i takie tam pierdy...

chyba wyjadę na szeszele czy cuś, bo zwariować idzie, no!
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: za 2 dni rocznica 07.04.11, 20:48
      A nie 3?wink
      Ja jade swiętowac imieniny chłopa mego, nie będzie tivi, nie bedzie internetu, bedą tance, wino i spiew big_grin
      W niedziele wieczorem jak wrócimy, to zapewne bede taka zmęczona, ze właczę odmózdzające seriale na fox life i zapadne w sen przy "Chirurgach"...
      • doral2 Re: za 2 dni rocznica 07.04.11, 20:50
        jakie 3??

8 kwietnia to jeden dzień, 9 to drugi, a 10 to juz dzień właściwy.

ide se obejrzeć "rzym", pierwszy sezon smile
    • zuzanka79 Re: za 2 dni rocznica 07.04.11, 22:25
      A ja się zastanawiam jak rocznica? Przecież rocznica powstania magla już była big_grin
      Dopiero jak o pomnikach przeczytałam to zajarzyłam.
      Na szczęście 10 to niedziela, pojedziemy na ryby - ryby głosu nie mają to i święty spokój będę miała.
    • beata985 Re: za 2 dni rocznica 07.04.11, 23:22
      za dwa dni???
      ja mam wrażenie, że rozpoczęłą się na dobre w poniedziałek..........
    • slimakpokazrogi Re: za 2 dni rocznica 07.04.11, 23:40
      w tiwi to ja głównie minimini oglądam, a tam o takich rzeczach nie mówiąsmile).
      • 3-mamuska Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 01:41
        A ja dzis ogladalam film,na TVN ,i tak sobie pomyslalm ze powinni go zobaczyc ci co pod tym krzyzem byli.

W tym wszystkim zapomnielismy o tych malych tragediach, tragedniach rodzin.
        JAk same kobitki mowily, ze ich nie obchodzi nic, tylo to ze nie maja meza, a dzieci ojca.
        Ze kto dal prawo tej bandzie rozwrzeszczanych ludzi umieszczac zdjecia zmarlych .
        Wiele slow padlo takich ,ktore powinny dac do myslenia ...Tym co robia sensacje i rozdmuchuja sprawe zapominajac o ludziach.
        Kurcze to juz rok minal ,jak ten czas leci.
        • asiaiwona_1 Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 08:10
          Ja też obejrzałąm wczoraj film "W milczeniu". W końcu było bez polityki i tych wszystkich przepychanek. Nawet się popłakałam jak wypowiadał się mąż chyba jednej ze stiuardes. Została mu tylko malutka córeczka... Bardzo to smutne...
    • beata985 no prosze, dziesiaj juz od rana 08.04.11, 08:23
      jadą na całego z tym koksem..
      film obejrzałam, niecały, jutro powtórka i mam zamiar zobaczyc...
      • i_b13 Re: no prosze, dziesiaj juz od rana 08.04.11, 09:07
        wczoraj obejrzałam film Ewy Ewart. Strasznie się zbeczalam. Niezwykłe kobiety, pani Komorowska, Gągor i inne, niezwykle mądre, naznaczone przez los. I ten młody chłopak, któremu tylko mala Hania została. Niezwykły film. Po raz pierwszy ktoś pokazał indywidualna tragedię każdej rodziny i ich brak zgody na to szaleństwo, które miało miejsce pod krzyżem, jakieś walki o pomnik i całą polityczną machinę nakręcającą się po katastrofie. I te prywatne zdjęcia, nagrania, tych generałów, polityków, co to człowiek tylko w mundurze widział i na służbie, a on w domu z wnuczką na barana biegał, albo z psem się czochrał na kanapie. Bardzo te obrazy były wzruszające

Pani Gosiewska jak zwykle odstawała od reszty towarzystwa. Ona ma jakąś manie prześladowczą.
        • asiaiwona_1 Re: no prosze, dziesiaj juz od rana 08.04.11, 09:18
          ib - widzę tak samo odebrałyśmy ten film. ja na ematce właśnie napisałam, że Gosiewska no po prostu musiała 3 grosze dorzucić. Mimo, że zapewnie wiedziała jaki jest zamysł na film. No nic. Strasznie mi szkoda tego chłopaka od małej Hani. Nie wyobrażam sobie takiej tragedii. Został sam z malutką córeczką, ta dziewczynka już nigdy nie zobaczy mamy, nie przytuli się do niej. No zryczałam się mocno wczoraj sad
          • prigi Re: no prosze, dziesiaj juz od rana 08.04.11, 10:50
            dzięki za recenzję. już wiem, że nie mogę tego oglądaćsad ja i tak siedzę w domu i ryczę z tęsknoty za córką, więc dodatkowa dawka łzowych emocji jest jak najbardziej nie wskazna
    • pocket.size Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 14:14
      Lepiej w niedzielę nie oglądać TV. Albo od razu przygotować sobie melisy. Tak naprawdę to "świętowanie" już się zaczęło, ostatnio Kaczyńskiego u Olejnik słuchałam, to myślałam, że padnę.
      A na Gazecie są wywiady z różnymi osobami - z Kopacz, z Brudzińskim, z panią konsul w Rosji - fajne, bo pokazują dokładnie podejście różnych osób do tych samych sytuacji.
      Filmu widziałam jedynie kawałki dziś rano, ale może będzie gdzieś online?
      • mearuless Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 14:21
        za duzo sie o tym mowilo w ciagu roku zeby jeszcze teraz ludzie mieli sile na celebracje tego wydarzenia.
        nasze umysly sa przesycone tymi info, nastapilo zmeczenie tym tematem co w rezultacie doprowadzilo do zobojetnienia i znudzenia.

i teraz zamiast w kategorii wielkiego nieszczescia i tragedii wiekszosc z nas postrzega smolensk jako niekonczaca sie telenowele, i dobry temat do obrzucania sie blotem.

ia tak widze po sobie, w pierwszych dniach bardzo to przezywalam, cierpialam patrzac na ludzi ktorzy zgineli-teraz sie tylko wkurwiam i mam zwyczajnie dosc.
        • mearuless Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 14:21
          ia,ia,ia - jak osiloł a chodzilo mi ze "ja"big_grin
      • asiaiwona_1 Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 14:21
        kawałki filmu są chyba na stronie tvn24.
    • esofik Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 14:27
      W takich momentach cieszę się, że nie mieszkam w Polandii
      plan na niedzielę jest zwyczajny: kino i shopping

Mam tylko cichą nadzieje, że ta rocznica to będzie taki ostatni rozdział sf pt. "Tragedia w Smoleńsku' To co się dzieje dookoła to jest tak żałosne, że aż śmieszne uncertain

ps. gdzieś na necie można obejrzeć ten film??
      • asiaiwona_1 esofik 08.04.11, 16:21
        w tym poście są linki do filmu:

forum.gazeta.pl/forum/w,14,124075408,124097979,Re_w_milczeniu.html
        • esofik Re: esofik 08.04.11, 19:37
          dzięki Asiowa
          obejrzę jak Młoda odpłynie

-
          Everytime I Try To Fly I Fall Without My Wings...
          https://img1.jurko.net/avatar_1112.gif
    • ponponka1 Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 15:20
      i nic nie wiemy o tym co sie naprawde stalo......wiec temat smolenski nie zniknie....

A wasze komentarze - szkoda slow....jak bardzo zostalyscie (przez gazete i TVN) upodlone umyslowo i emocjonalnie.....Dobrze ktoras napisala, ze nie bedzie ogladala TV. Polecam to nie tylko w niedziele ale juz na stale - to moze jest nadzieja, ze zacznienicie czuc.....
      • asiaiwona_1 Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 15:45
        ponponka1 napisała:

>
        >
        > A wasze komentarze - szkoda slow....jak bardzo zostalyscie (przez gazete i TVN)
        > upodlone umyslowo i emocjonalnie.....

A możesz rozwinąć myśl?
        • olinka20 Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 18:42
          Asiowa, zapusc radio maryja, popraw gazetą polsk ai naszym dziennikiem, to moze zakumasz big_grin
          O ja nieszczesliwa, tvn nie ogladam a i tak upodlona jestem big_grin
          • asiaiwona_1 Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 19:16
            a, to może to jest ta Joanna od krzyża znana z telewizji? suspicious
      • esofik a kysz.. 08.04.11, 19:33
        ponponka1 napisała:

> A wasze komentarze - szkoda slow....jak bardzo zostalyscie (przez gazete i TVN)
        > upodlone umyslowo i emocjonalnie

obrażanie kogoś tylko dlatego, ze ma inne poglądy jest zagrywką typowo pisowską
        • mearuless Re: a kysz.. 08.04.11, 19:35
          o przepraszam ja tez z pisu- i nigdy tak nie robietongue_out
          • esofik Re: a kysz.. 08.04.11, 19:39
            a moher masz? bo ja myśllę, że to odłam wiecznie trwający moherowy tongue_out
          • fajnyrobal Re: a kysz.. 08.04.11, 19:46
            i ja, i ja, i ja też. I też nikogo nie obrażam. Moher mam, ale taki bardziej nowoczesny - czapkę z pomponem a nie beret smile
            Kużden ma prawo mieć swoje poglondy i bule big_grin
    • fajnyrobal Re: za 2 dni rocznica 08.04.11, 19:39
      Oglądnęłam film ,,W Milczeniu", popłakałam się.
      Dokument wreszcie ukazujący cierpienie rodzin tych, którzy odeszli. Nagle.
      Zrobiony bez patosu. W dupie mam z której strony sceny politycznej są, jest mi ich po ludzku żal.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka