to_wlasnie_cala_ja 11.04.11, 10:35 wszystkie co do sztuki w akwarium, nie mam pojęcia dlaczego !! Jednego dnia padły wszyskie aż mnie ciarki przeszły. Myślicie że mogła im zaszkodzic farba emulsja. Malowałam tego dnia ale inne pomieszczenie ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prigi Re: rybki mi zdechły 11.04.11, 10:55 farba raczej nie ( u mnie w pracy calkowity remont trwał ponad pół roku i rybki w środku tego największego bajzlu żyły i rozmnażały się bez problemu). ale jak tak padły wszystkie, to zastanowiłabym się czy woda nie zrobiła się za ciepła, a co za tym idzie-czy nie zmniejszyła się ilość tlenu. no i czy przypadkiem do wody coż nie wpadło-jakaś chemia itd. Odpowiedz Link
olinka20 Re: rybki mi zdechły 11.04.11, 11:05 Prigi, mi tez ze 2 lata temu padły wszystkie rybki ( tylko wstretne glonojady przetrwały) i do dzis nie mam pojęcia od czego. Ani remontu nie było, ani temp sie nie zmieniła. Odpowiedz Link
prigi Re: rybki mi zdechły 11.04.11, 11:22 znając moje szczęście-rybki by padły a ślimaki rosły by w siłę kurczę, nie wiem od czego mogłyby tak jeszcze gwałtownie przekręcić się wszystkie ryby. może jakaś zaraza?grzyb? nowe rybki lub roślinki ostatnio zakupiłaś? z tego co mi koledzy mówili, często w tych dużych sieciowych sklepach sprzedają chore ryby i później skutki są opłakane dla całego akwarium Odpowiedz Link
schnupfchen Re: rybki mi zdechły 11.04.11, 13:17 Ja bym sprawdzila wode w kierunku amoniaku, azotynow i azotanow. Moga byc bardzo szkodliwe w za duzych dawkach Woda Odpowiedz Link
figrut Re: rybki mi zdechły 11.04.11, 17:42 > Ja bym sprawdzila wode w kierunku amoniaku, azotynow i azotanow. Moga byc bardz > o szkodliwe w za duzych dawkach Nie jest jednak możliwe, aby stężenie podniosło się tak nagle, żeby wszystkie rybki jednego dnia padły. Czy rybki mają jakiekolwiek ślady choroby ? Czy nie było zwarcia od grzałki w akwarium ? Odpowiedz Link
polifonia1983 Re: rybki mi zdechły 11.04.11, 16:09 Jak byłam mała (mniej niż 10lat) nie wyłączyliśmy z bratem ogrzewania na noc i rano mieliśmy zupkę rybną Odpowiedz Link
to_wlasnie_cala_ja Re: rybki mi zdechły 12.04.11, 09:55 już wiem co im było - ospa. Strasznie szybko wszystkie padły a ja nic wcześniej nie zauważyłam.ech Odpowiedz Link
pocket.size Re: rybki mi zdechły 12.04.11, 10:45 Ryby maja ospę?? i wygląda to jak u człowieka? Czasem sobie myślę, że mimo, iż nie mam 5 lat, świat chyba nie przestanie mnie zaskakiwać. Ostatnio gdzieś wyczytałam, że wielkość oka się nie zmienia po urodzeniu. Mamy oczy takie jak gdy byliśmy noworodkami. Dla mnie szok Odpowiedz Link
olinka20 Re: rybki mi zdechły 12.04.11, 10:52 Hehe dla mnie nie szok. Jak sie urodziłam to byłam wielką głową z ogromnymi oczami. Oczy nadal mam duze Odpowiedz Link
to_wlasnie_cala_ja Re: rybki mi zdechły 12.04.11, 11:42 no tak ryby mają ospę, mają białe kropki. Też ciągle dowiaduję się czegoś nowego Odpowiedz Link