Dodaj do ulubionych

oczko w antygwałtkach

12.04.11, 12:05
Właśnie stoję przed megadylematem wink Otóż w jednej z antygwałtek poszło mi oczko. I teraz nie wiem czy wawalić całą parę, czy zostawić sobie tą bez oczka na wypadek, gdyby w drugiej parze też poszło mi kiedyś oczko w jednej. Do tej pory wawalałm od razu całą parę nawet jak jedna antygwałtka była ok. A teraz się zastanawiam czy w dobie wszechobecnego oszczędzania nie było to zbyt duże marnotrastwo z mojej strony. Jak wy robicie?

Ps. To mój największy problem dnia dzisiejszego big_grin
Obserwuj wątek
    • asiaiwona_1 uzupełnienie 12.04.11, 12:09
      Jakby któraś nie wiedziała co to antygwałtki to zamieszczam stosowną fotografię wink
      https://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTnXgQLbJ3sWxrJn_HqrdHt3gij65rK-A8G1l0jG6K1SIq0fNkM
    • prigi Re: oczko w antygwałtkach 12.04.11, 12:35
      biorąc pod uwagę, że kupuję antygwałty odrazu w ilościach hurtowych, wyrzucam tylko tą popsutą. no chyba, że ta niby dobra skarpeta jest mocno znoszona-wtedy brak mi sentymentów i tej drugiej też się pozbywam. tak samo robię ze skarpetami bawełnianymi, jeżeli mam więcej niż jedną parę identycznych.

ps. do oszczędnych za bardzo nie należęwink
      • ciepla.kawa Re: oczko w antygwałtkach 12.04.11, 14:23
        Wywalam od razu obie. Bo mnie wkurza, jak zostawię jedną, potem jeszcze jedną i następną i potem one, pojedynczo mi się przewalają w szufladzie. I tak ich się nie da skompletować później, nie wiem czemu ale zawsze mają jakiś inny odcień.
        Aha - ja na to mówię helgi.
      • olinka20 Re: oczko w antygwałtkach 12.04.11, 14:25
        Ja tak jak Prigi.
        Antygwałty kupuję od razu kilka paczek i wyrzucam podartą.
        ale to chyba cud musi sie zdarzyc zebym podarła, bo ja z tych "niedrących".
    • bluemadlen-1 Re: oczko w antygwałtkach 12.04.11, 14:28
      wywalam ta dziurawa chyba ze druga znoszona to obie.mam w ilości hurtowej.
    • kikimora78 Re: oczko w antygwałtkach 12.04.11, 15:04
      a ja tnę na gumki do włosów (takie beżowe to mogą być słabe, ale inne kolory, a szczegółnie jeśli grubsze, kryjące - rewelacja) i rajtki też tnę.

to są jedyne gumki, które mój mąż uznaje do wiązania sobie włosów. inne go cisną, piją, ciągną, wyrywają włosy, czy co tam jeszcze.

także jak pogubi już wszystkie to przyłazi i mi rajtki przegląda, które mu kolorem odpowiadają, żeby sobie nowe gumeczki sprawić.
      • bei Kikimora 12.04.11, 15:59
        Szydełkujesz, więc możesz zrecyklingowac rajtki jeszcze inaczej- tniesz z rajtek tasiemki- od kostki do częsci majtkowej- dobrze, jak druga osoba trzyma i napina nogawkę- tniesz po spirali pasek i nawijasz na kłębek, wiążesz...z takiego materiału kiedys robiono dywaniki czy wycieraczki, możesz zrobić torbę czy kosze lub pojemniki do garderoby. Moja znajoma zbiera od wszystkich niepotrzebne rajstopy i wyrabia dywanikismile
        • kikimora78 Re: Kikimora 13.04.11, 08:34
          a to tak się to robi - widziałam kiedyś takie cudo. no to koniec z gumkami - zbieram na dywanik smile
    • pettit_grenouille Re: oczko w antygwałtkach 12.04.11, 15:55
      Mam koleżankę, która wyrzuca jak się ubrudzą, stwierdziła, że tego się nie pierze tylko wywala.
      Ja wywalam zwykle obie jak się jedna potarga.
      • bei Re: oczko w antygwałtkach 12.04.11, 16:03
        Jesli mam kilka par to wyrzucam pojedynczo- podobnie jak pończochy.
        JEstem pechowcem, zwykle jedno załozenie- naczesciej chodzę w domu w sandałkach sportowych, odpięte rzepy haczą i oderwac bez dziury nie mozna, zawadzam o krzaki w ogrodzie, to koszykiem w sklepie, to kot mnie zaczepismile, zawsze jakis pech i co na nogach robie sie jednorazowe.
        Wolę z tego względu pończochy, bo chociac pol kompletu nadaje sie do załozenia drugi razsmile
    • zuzanka79 Re: oczko w antygwałtkach 12.04.11, 16:14
      A ja nawet tej podartej nie wywalam tylko odkładam do specjalnego pojemnika (oczywiście uprane) big_grin
      Potem wykorzystuję na działce do przywiązywania pomidorów do tyczek. A że pomidorów mam ze 30 krzaków więc się przydają. I jeszcze cebulki różnorakie w nich przechowuję, orzechy laskowe suszę, słoneczniki przed ptakami zabezpieczam. Znam 1001 sposobów wykorzystania antygwałtek w praktyce tongue_out
      • doral2 Re: oczko w antygwałtkach 12.04.11, 18:44
        zuzanka, dzięki za pomysł na przechowywanie cebul kiss
        aha, za pomidory też dzięki kiss

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka