Dodaj do ulubionych

Doral - pamiętasz jak kiedyś o paznokciach

06.05.11, 16:59
pisałam, że jakaś jest metoda malowania, że lakier się trzyma i ze 3 tygodnie? No to właśnie sobie to cudo zamontowałam na paznokciach. To się nazywa manicure hybrydowy. Zobaczę ile się u mnie utrzyma...
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: Doral - pamiętasz jak kiedyś o paznokciach 06.05.11, 20:44
      aaaa, i na czym to polega??
      • asiaiwona_1 Re: Doral - pamiętasz jak kiedyś o paznokciach 06.05.11, 21:55
        czymś mi pomalowała takim bezbarwnym, potem lakierem kolorowym i potem znowu czymś bezbarwnym, a w międzyczasie suszyłam coś w suszarce big_grinbig_grinbig_grin Nie wiem w czym tkwi sekret.
        • doral2 Re: Doral - pamiętasz jak kiedyś o paznokciach 07.05.11, 15:13
          i co to kosztusia??
          • asiaiwona_1 Re: Doral - pamiętasz jak kiedyś o paznokciach 07.05.11, 17:08
            80 zł. Zmywać trzeba też w salunie, bo to jakiś specjalny płyn do rozpuszczania jest potrzebny.
        • magiczna_marta Re: Doral - pamiętasz jak kiedyś o paznokciach 07.05.11, 20:50
          Shellac pewnie
    • bacha1979 Re: Doral - pamiętasz jak kiedyś o paznokciach 07.05.11, 21:27
      Ale po 3 tygodniach to odrosty na płytce będą.
      • tysia77 Re: Doral - pamiętasz jak kiedyś o paznokciach 07.05.11, 21:47
        Ciekawa jestem czy będziesz zadowolona,mnie nie trzymał się zbyt długo. Może dlatego,że ciągle coś kombinowąłam przy paznokciach,a to skórki chciałam odsunąć a to odrost mnie wkurzał(szybko rosną mi paznokcie).
    • fajka7 shellac? 08.05.11, 01:40
      mam w domu zestaw z allegro- bardzo polecam to tworzywo
      szybko, prosto, dlugo trzyma, nie odpada ani nic chocby nie wiem co robic w chalupie tymi pazurami, a potem sie usuwa i nowy kolor
      ja trzymam 2 tyg bo potem juz odrosty sa brzydkie
      i nie zmywam acetonem bo mi sie nie chce, tylko tak to jakos sie odkleja, ze cale platy schodza i paznokiec pusty
      i nawazniejsze, ze nie ma tego szlifowania plytki
      • asiaiwona_1 Re: shellac? 08.05.11, 08:36
        no więc po 2 dniach od nałożenia mam pęknięcie lakieru na 2 paznokciach i na jednym dodatkowo mikroskopijne odpadnięcie uncertain Widocznie taki urok moich paznokci uncertain CO prawda co chwilę coś szorowałam w kuchni i może od tego. Zobaczę jak goście komunijni pojadą to zrobię sobie jeszcze raz i wtedy zobaczę jak w normalnych warunkach to się utrzyma.
        • fajka7 Re: shellac? 08.05.11, 21:25
          To nie wiem, bo ja uzywam shellaca i chocbym nie wiem jakie podlogi szorowala i inne gary - a nie uzywam rekawiczek - nic nie odpada.
    • loolipop Re: Doral - pamiętasz jak kiedyś o paznokciach 09.05.11, 11:49
      ja własnie mam juz 3 x ale 3 tygodnie to przsada french to ze dwa pobedzie ale np czerwony max 1,5 tygodnia
    • loolipop Re: Doral - pamiętasz jak kiedyś o paznokciach 09.05.11, 11:54
      fajka ma racje ta tez szoryje ito i nic nie odpada, mozna to samemu zdjąć tak jak ktos pisał ale trzeba uwazać bo czasami z kawałkiem paznokcia moze odpaść.
      W salonie na wacik nakładaja zwykły aceton, zawija sie folia zwykłą aluminiową i po 15 minutach gotowe do zdjecia. Siostre wypytałam o szczegóły tego co mi robi dlatego taka madra troche jestem!
      • opium74 Re: Doral - pamiętasz jak kiedyś o paznokciach 09.05.11, 12:26
        a ja robiłam coś podobenego w salonie sephory
        wszystko super, długo się trzymało... tylko do zdjęcia trzeba trzymać w rozpuszczalniku a i tak babka troche później szlifuje płytke paznokcia... No i mi zniszczyło płytke ...ja mam na prawdę swoje mocne, super, o ładnym kształcie... ale wkurza mnie częste malowanie i sie skusiłam.
        Jednak paznokieć przy takich cudach najzwyczajniej w świecie nie "oddycha" i im więcej takich wynalazków się stosuje tym ma się gorsze pazury które, chce się zakryć kolejnymu wynalazkami - błedne koło
        • asiaiwona_1 Już wiem - ja też mam ten shellac 10.05.11, 08:05
          czy jak to się pisze... Czyli nie na każde paznokcie on się nadaje. Jutro idę ściągnąć to cholerstwo, bo na razie muszę chodzić z plastrami na 3 paznokciach big_grinbig_grinbig_grin
          • magiczna_marta Re: Już wiem - ja też mam ten shellac 10.05.11, 10:23
            Idź z reklamacja, bo nie powinno tak być. Może Ci drugi raz za free zrobią w takiej sytuacji.
            • asiaiwona_1 Re: Już wiem - ja też mam ten shellac 10.05.11, 10:26
              nie sądzę, że to wina manikiurzystki. Zanim mi to nałożyła to mówiła, że miała chyba 2 czy 3 takie dziewczyny, którym nijak to się nie trzymało. Innym trzyma się dobrze. Tak więc ja obstawiam, że to z moją płytką coś nie tak jest. Zwykły lakier też wyjątkowo krótko mi się trzyma.
              • doral2 Re: Już wiem - ja też mam ten shellac 10.05.11, 11:23
                łeeee, to żadna atrakcja.
                eksperymenty za osiem dych to ja chromolę uncertain
        • lolinka2 Re: Doral - pamiętasz jak kiedyś o paznokciach 10.05.11, 22:48
          ostatnio pytałam moją panią od akrylu (gdyż w/w mam na paluchach) o shellac - dostałam sporo wiedzy ogólnej: generalnie po żadnym tworzywie dobrze nałożonym nie powinno być akcji pt mam miękkie paznokcie które się rozwarstwiają, odpadają i co tam jeszcze.
          Shellac ma się 3mać 2 tygodnie.
          Kwestia umiejętnego nałożenia i zdjęcia tworzywa (więc osoby manicurzystki). Oraz nie tyle piłowania co zmatowienia powierzchni paznokcia.
          • tysia77 Re: Doral - pamiętasz jak kiedyś o paznokciach 10.05.11, 23:59
            Ja miałam taki z Opi,mnie utrzymał się około tygodnia.Paznokcie mam po nim bardzo brzydkie,prawie takie jak kiedyś po długim noszeniu żelu. Może kosmetyczka zamiast zmatowić je spiłowała za mocno.
            • asiaiwona_1 Poszłam dziś zdjąć to ustrojstwo 11.05.11, 15:53
              i wiecie co? TO wogóle nie chciało schodzić. Trzymało się mocno, że hej. Trzrba było potraktować to pilnikiem. Jakieś dziwnie te moje paznokcie. A ta manikiurzystka też akurat miała to cudo na swoich paznokciach i u niej wyglądało bardzo dobrze - jakby dopiero co to nałożyła. Tak więc teoria o jej niefachowym nałożeniu się nie sprawdza. W każdym razie kazałam sobie normalnie pomalować paznokcie, za co nic nie płaciłam w ramach :"reklamacji".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka