Dodaj do ulubionych

Mocne makijaze młodych dziewczatek

13.05.11, 21:17
Jako, ze dzis piątek to i po spozywke do marketu sie udałam.
I tak sie zawiesiłam kilka razy, bo podlotki miały tony tapety na sobie.
I tak sobie pomyslałam- ze im sie chce...
Podobają wam sie takie wymalowane małolaty? Oko naookoło na czarno, tusz az kapie, podkład szpachla mozna sciągać wink
Obserwuj wątek
    • mearuless Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 13.05.11, 21:24
      no widzialam tez.
      nie wiem czy mi sie podoba.
      moja ma 13 i sie nie maluje, jej kolezanki tuszują rzęsy. ale tylko tyle.
      zadnych cieni, pudrów...

na dodatek pamietam ze jak bylam nastolata to tez podbieralam matce malowidla.
      i jakos zyje, moze nie bylo hipermarketow i takiego zbiegu ludzi w jednym miejscu, ale po okolicznych parkach lansowalam sie w pelnym makijażu, zmywanym na klatce przed wejsciem do domu chusteczkami jednorazowymi i slinabig_grin
    • ez-aw Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 14.05.11, 09:42
      Mea ma rację. My też się malowałyśmy i byłyśmy przekonane, ze wyglądamy rewelacyjne smile
    • grave_digger Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 14.05.11, 12:02
      nie mogłabyś pracować w gimnazjum. nie wychodziłabyś z szoku całymi dniami.
      • olinka20 Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 14.05.11, 15:49
        Hehe, pewnie nie.
        Ja sie w sumie nawet nie szoknełam, ale zastanowiło mnie ogrom pracy jaki muszą poswięcic.
        I wypraszam sobie, ja sie nie malowałamtongue_out
        Zaczelam dopiero kilka lat temu, ale ja dziwna byłam.
        • doral2 Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 14.05.11, 18:20
          a bo tera taki trynd, że piętnastolatki wyglądają jak dwudziestolatki, dwudziestolatki jak trzydziestolatki, a czterdziestolatki jak dwudziestolatki.
          • zales239 Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 14.05.11, 21:02
            święta prawda doralsmile
            ja zazdroszczam tej młodej,jędrnej skory małoletniejwink oczywiscie wolnej od pryszczysmile
            po co one się szpachlują? takie świeże lico hę?
    • iwoniaw Małolaty muszą tak wyglądać, bo one 14.05.11, 20:50
      dopiero się uczą posługiwania sprzętem i materiałami wink Za to na studiach będą już umiały wyglądać świetnie. Ja się nie malowałam jako czternastolatka, to co się potem naeksperymentowałam w dorosłym życiu z mascarą i resztą ze skutkiem różnym, to moje wink A rówieśnice, które się malowały od zarania, w pełnoletności smoky eyes i takie tam to bez lusterka jednym ruchem, panie wink
    • dezetta Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 15.05.11, 08:18
      "Za moich czasów" smilesmile tego nie było. Łażą teraz takie lafiryndy a potem ciąża w gimnazjum bo się dorosłości zachciało..
      • lisia312 Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 15.05.11, 09:10
        miałam na studiach koleżankę, której nie poznałam na basenie- nie miała tapety. Nie chciałybyście jej widzieć po 30 latach...
        • elske Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 15.05.11, 11:00
          Nie malowałam się w podstawówce. Nie mogłam. zasada w moim domu była: makijaż dozwolony po skończeniu podstawówki. Mając 16 lat nie malowałam się , bo w makijażu czułam się głupio big_grin. Pózniej jako 17 latka używałam tylko pudru (nie wyglądał jak szpachla tongue_out). Potrafiłam zrobic delikatny makijaz kolezankom, ale sobie juz nie umiałam, więc nie robiłam. Kiedy miałam 21 lat, pojechałam na ploty do kolezanki .Akurat robila studium kosmetyczne. Zamknęłyśmy się w łazience na pół godziny. "Zrobiła " mi brwi i pojazałam jak się malowaćbig_grin.

Pamiętam jak pewnego dnia jechałam do szkoły. W autobusie spotkałam koleżanke z podstawówki. Zbaraniałam na jej widok. Na twarzy miała fluid i było widać smugi po palcach :p. Przez całą drogę zastanawiałam sie , czy widziała sie rano w lustrzetongue_out.
          • mearuless Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 15.05.11, 11:12
            ja mam taka znajoma ktora jest w moim wieku. widuje ja czasami na ulicy i zawsze ma maske na twarzy. tz szyja jest blada a twarz rowniutko pokryta fluidem/pudrem. wyglada to koszmarnie.
            nie wiem po co kobiey sobie to robia, moze maja kiepskie swietlenie przy robieniu makijażu...
      • prigi Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 15.05.11, 17:45
        chyba trochę przesadziłaś z tym równaniem makijaż = wczesny seks/ciąża. znam dziewczyny wymalowane od podstawówki i jakoś z życim seksualnym nie szalały, a te o wyglądzie intelektualistek opowiadały o seksie na pralce u babciwink

małolaty nie znają jeszcze umiaru w korzystaniu z dobrodziejstw kosmetyków kolorowych, muszą się tego nauczyć, a poza tym- im się jeszcze chce! w odróżnieniu ode mniewink
        • dezetta Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 15.05.11, 17:52
          Może i przesadziłam ale fakt jest taki ze wymalowana dziewczyna jest dla rówieśników większym obiektem zainteresowania niż "szara myszka".
          • orien Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 16.05.11, 10:27
            Mialam w szkole taka szara myszke, ktora do matury w piatym miesiacu ciazy szla. I wymalowane kolezanki, ktore, jak to okreslilas sa wiekszym obiektem zainteresowania dla rowniesnikow, skonczyly liceum bez zaliczenia wpadki.
            • pieskuba Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 16.05.11, 14:48
              Stosowały makijaż antykoncepcyjny?
        • olinka20 Prigi 16.05.11, 10:10
          No własnie, ze im sie chce smile
          Przeciez to kupe czasu trzeba poswięcic.
          Mi by sie nie chciało, ale ja to len patentowany.
    • mme_marsupilami Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 15.05.11, 17:36
      Glupi wiek nastolatek to temat rzeka, nie tylko w kwestii makijazu. Uwazam jednak, ze mlodej skorze (kazdej tak naprawde) najmniej chyba sluza kilogramy tapety i maksymalna opalenizna rodem z solarium.
    • moninia2000 Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 16.05.11, 12:35
      A to chyba jakies takie "normalne" gadac na "dzisiejsza mlodziez", hahahaha.-P
      • prigi Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 16.05.11, 12:53
        to z cyklu "zapomniał wół jak cielęciem był" wink
        ale z tego co zrozumiałam Olince nie codzi o to, że one się malują, tylko o to, że im się chce a nam już nie konieczniewink

"za moich czasów" może nie malowały się dziewczyny aż tak dokladnie i mocno, ale za to panował wszechobecny tapir i litry lakieru, tlenione włosy i mega trwałabig_grin co pokolenie to inne kanony urodywink
        • olinka20 Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 16.05.11, 14:31
          O to to, Prigi.
          Ja je wręcz podziwiam, bo jakbym miała 30 minut poswiecic na malowanie to chyba by mi ręka usłchławink
          • moninia2000 Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 16.05.11, 14:34

Hahahaa, ja nie wiem...ja sie maluje codziennie i starannie, choc raczej wygladam dosc naturalnie. Lubie tosmile
            30 minut nie, haha, wale na pysk w 4 minuty wsio, susze glowe i lece do pracy.
            • olinka20 Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 16.05.11, 14:46
              Kochana, makijaz a la panda to na bank troche dłuzej niz 4 minutywink
    • pszczolaasia Re: Mocne makijaze młodych dziewczatek 16.05.11, 15:04
      mnie to tam obojetne...czasem sie "zachwyce" jak laski- w jakimkolwiek wieku- na jakiejs niebotycznej szpili pomykajawink a tak na powaznie strasznie zazdroszce osobom ktore potrafia w tych narzedziach tortur chodzic i jeszcze wygladaja na zachwycone. fakt nogi w tym genialnie wygladaja... co do tapet na gebie- jakos niezauwazam... serio. wali mne to.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka