24.05.11, 10:46
Wiem,że temat już był.Czytałam,ale proszę posiadaczki o podzielenie się jeszcze raz swoimi wrażeniami. Zastanawiam się nad rezygnacją z pigułek i coraz bardziej skłaniam się ku mirenie.
Obserwuj wątek
    • prigi Re: Mirena 24.05.11, 10:51
      ha!
      ja ca. 2 tygodnie temu przeszłam rozmowę ze swoim ginem na temat założenia Mirenysmile nie powiem, że trochę skusiły mnie posiadaczki tegoż ustrojstwa. mile byłam zaskoczona wielkością Mireny, tym, że jest taka mini (nie wiem czemu, ale spodziewałam się jakiegoś kolosa). cena u mnie dość przystępna-zakup oraz założenie 820zł.
      myślę nad tym intensywnie i chyba się skuszę. trochę boję się bólu przy zakładaniu, ale wierzę w delikatność lekarzawink
    • lady.godivia Re: Mirena 24.05.11, 17:35
      mam już trzy lata i jestem zadowolonasmile
      zakładanie nie bolało ani trochę, to chyba zasługa mojej pani ginekolog, powiem więcej byłam zdziwiona, że to jużsmile
      • doral2 Re: Mirena 24.05.11, 19:04
        na forum antykoncepcja jest cały wacik o mirenie
        • tysia77 Re: Mirena 24.05.11, 20:44
          Dzięki. Zadzwoniłam dzisiaj do mojej lekarki i się umówiłam. Poczytam jeszcze na tej antykoncepcji.
          • doral2 Re: Mirena 24.05.11, 21:00
            osobiście bardzo polecam.
            cztery lata bez okresu smile
    • iksa29 Re: Mirena 24.05.11, 21:55
      mam ponad dwa lata i jestem mega zadowolona.
      Przy zakładaniu lekki dyskomfort, potem przez nockę ból podbrzusza jak przy bolesnej miesiączce, ale potem to już tylko sama przyjemność....
      • tysia77 Re: Mirena 24.05.11, 22:31
        A miałyście ją zakładaną w czasie miesiączki? Ja umówiłam się przed planowanym końcem,powiedziała mi lekarka,że wtedy nie boli zakładanie.
        • beata985 Re: Mirena 24.05.11, 23:00
          tak, w trakcie miesiączki
          do autorki wacika-jeżeli chcesz założyc to superr sprawa, jak wyżej już dziewczyny pisałay...jednak teraz latem, żebys nie była niemile zaskoczona, gdyż to nie jest tak, że od razu okresu nie ma...przez pierwsze tygodnie mogą występoać plamienia...oczywiście minimalne ale może to być dyskomfortem jezeli planujesz urlop, plażowanie, basenowanie...
          • tysia77 Re: Mirena 24.05.11, 23:32
            Urlop planuję w drugiej połowie lipca.Mam nadzieję,że do tej pory się to unormuje.
            • beata985 Re: Mirena 25.05.11, 00:46
              nadzieję możesz mieć.....u mnie trwało to niec dłuzejuncertain już myślałam, że coś nie tak, że jakieś problemy, komplikacje....az w koncu unormowało się
              • tysia77 Re: Mirena 25.05.11, 09:37
                A brałaś wcześniej tabletki antykoncepcyjne? Ja biorę już kilka lat i nigdy nie miałam żadnych problemów,więc liczę na to,ze i teraz tak będziesmile
                • beata985 Re: Mirena 25.05.11, 14:37
                  pigułki brałam przed ciążami- od ok 10 lat wkładki,, najpierw zwykła miedziana a teraz właśnie mirena..juz chyba 2 rok
    • agamama123 Re: Mirena 25.05.11, 13:21
      A ja z nią walczę już ponad 3 lata... Najpierw wiele miesięcy krwawienia, plamienia i inne cyrki a jak to się unormowało to niestety - pojawiły się koszmarne problemy z cerąsad
      • opium74 Re: Mirena 25.05.11, 14:40
        koleżanka pokazywała mi ostatnio zdjęcie swojego synka...śliuczny chłopczyk....
        Miała MIRENĘ ale jej wypadła
    • donerkasia Re: Mirena 25.05.11, 14:58
      hehe... z tym okresem czasem jest tak, że nawet przy mirenie jest i już. W każdym razie mam swoją 2 lata i normalnie miesiączkuję. Być może u mnie ma to związek z 2-tygodniowymi mega miesiączkami zanim założyłam mirene. teraz okres mam 4-6 dni.
      • prigi Re: Mirena 25.05.11, 15:59
        szczerze, to wolę mieć regularnie okres, bo inaczej cały czas będę myślała, że jestem w ciąży (tfu tfu przez lewe ramię) i wykupię hurtową ilość testówbig_grin
        • iksa29 Re: Mirena 26.05.11, 21:30
          Wpadka z Mireną była, bo wypadła a wypadła, bo pewno była źle włożona.
          Mój lekarz po założeniu zrobił mi od razu USg, potem znowu po 2 tygodniach od założenia, aby skontrolować, że wszystko dobrze się ułożyło tam w środku.
          Mam już od ponad dwóch lat i super. Plamienia faktycznie miewałam tak przez ok pół roku, dokładnie w tym czasie co powinnam mieć miesiączkę. Minimalne, wkładka higieniczna wystarczała.
          Zero efektów ubocznych jeśli o mnie chodzi, same plusy...
          • tysia77 Re: Mirena 26.05.11, 23:12
            Bardzo jestem ciekawa jak będzie u mnie,mam nadzieję,że nie będę miała żadnych problemów. Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka