09.06.11, 15:22
jaka? drewniana czy silikonowa??? silikonowa poskaładam i wszedzie schowam, gorzej z drewnianna, ale ktora lepsza w uzyciu?? pomozcie, w wyborze,
Obserwuj wątek
    • zuzanka79 Re: stolnica 09.06.11, 16:08
      Jako forumowa kucharka napiszę że .... nie mam stolnicy.
      Świetnie mi ją zastępuje stół lub blat kuchenny na którym nawet kroję ostrym nożem rozwałkowane ciasto i śladu nie ma.
      Ale gdybym już musiała mieć, to ze względy na brak miejsca wybrałabym silikonową.
      Na szczęście nie muszę, więc nie mam dylematu big_grinbig_grinbig_grin
      • buzka25 Re: stolnica 09.06.11, 16:11
        raz zarabiałam ciasto na blacie kuchennym i rozwałkowywałam, jak mi przysżło myc ten blat to myslalałm ze mnie kurwica weznie, a tak silikonowa do zlewu i juz hmmm
        • doral2 Re: stolnica 09.06.11, 20:40
          zeskrobujesz nożem ty pipko smile

też nie mam stolnicy, robię na blacie kuchennym. jak się coś przykleja to nożem na płasko zeskrobuję.
          kiedyś miałam drewnianą i tej to za hiny myć nie znosiłam, a skrobanie nie bardzo szło, bo się zadziory robiły.
          trzymałam ją za szafką kuchenną, między ścianą a szafką, akurat tam jeszcze kaloryfer rurowy był, więc szafka do ściany nie dochodziła, za to stolnica się mieściła..
          ale jakby mnie naszło, to bym chyba silikonową kupowała, skoro taka łatwa do składania..
          tylko chyba przy silikonowej to trzeba ostrożnie z nożem...
    • buzka25 Re: stolnica 10.06.11, 08:52
      a kij ze stolnica, dzis bede zarabiac ciasto na blacie kuchennym, zobacze jak to jest z myciem go potem, najwyzej drucikiem bede czyscicwink
    • bluemadlen-1 Re: stolnica 10.06.11, 09:32
      mam silikonowa i jak dla mnie do du... kupiłam drewnianą i jest to strzał w 10.
      • bei Re: stolnica 10.06.11, 23:27
        Mam drewnianą- wyjeżdża z szafki jak szuflada i nie uzywam. Robię na blacie, albo na silikonowej.
        Jak ciasto przylepne bardzo- to na silikonowej wałkuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka