grave_digger 21.06.11, 20:12 czy po założeniu spirali, krwawi się jakoś na początku? czy wcale? jak to jest - są jakieś objawy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: doral 21.06.11, 20:14 siem krwawi albo plami, zależy... przy mirenie nawet do trzech miesięcy mamrać się może Odpowiedz Link
grave_digger Re: doral 21.06.11, 20:19 ja nie chcę mireny tylko zwykłą. czy tak jest na początku? a potem? Odpowiedz Link
doral2 Re: doral 21.06.11, 20:43 osobiście wybrałabym mirenę, trzymiesięczne plamienie wynagradza 4-letni brak okresu. przy zwykłej wkładce krwawienie kilka dni, tak jak miesiączka, nie dłużej, potem może parę dni jeszcze plamić, ale to nie powinno być zbyt mocne, takie mamlanie.. Odpowiedz Link
grave_digger Re: doral 21.06.11, 20:48 to teraz ostatnie pytanie - czy spiralę zakłada się podczas okresu? Odpowiedz Link
doral2 Re: doral 21.06.11, 21:08 tak, bo wtedy szyjka rozpulchniona i łatwiej założyć. zakłada się również poza "konkursem", ale odradzam, bo poszerzanie kanału szyjki to słaba atrakcja, że tak powiem... przeżyłam tę atrakcję i never forever Odpowiedz Link
beata985 Re: doral 22.06.11, 22:46 jeszcze dodam, że przy zwykłej wkładce miesiączki są bardzo obfite i długo trwają-ja tak miałam, nie wiem czy to standart... za drugim razem załozyłam mirenę i nie załuję. Odpowiedz Link
tysia77 Re: doral 22.06.11, 23:26 Ja założyłam mirenę tydzień temu,od dwóch dni nie mam już plamień .Miałam zakładaną po okresie i było to mało komfortowe. Bardzo bolało mnie podbrzusze jeszcze przez kilka godzin,lżejszy ból utrzymywał się jeszcze przez jakieś trzy dni. Odpowiedz Link
grave_digger Re: doral 02.07.11, 15:58 doral, jeszcze jedno pytanie - ile trwa zakładanie wkładki?? i czy potem będę żyć? Odpowiedz Link
doral2 Re: doral 02.07.11, 16:07 samo zakładanie traw 2-3 minuty, dłużej trwają przygotowania, jakieś 5 minut. żyć będziesz, jeno na zakupy się nie wybieraj, lepiej sobie poleżeć w domu... Odpowiedz Link
grave_digger Re: doral 02.07.11, 16:16 przy dwójce dzieci jakie leżenie? dopiero wieczorem. czyli nie trwa to niewiadomoile. no to ok Odpowiedz Link
doral2 Re: doral 02.07.11, 16:25 no w każdym bądź razie nie planuj prania na tarze w balii, pastowania podłóg czy orania w polu. oszczędzaj się w tym dniu, no i nie zapomnij dużo no-spy sobie zaaplikować.. spróbuj tak umówić wizytę, żeby pod wieczór wypadła, chłopa wrób w obrządek dzieci, a sama odpoczywaj. niech się wkładka ułoży na spokojnie.. Odpowiedz Link
grave_digger Re: doral 02.07.11, 16:39 jakiego chłopa doral ja samotna mama. zakładanie wkładki mam o 10:00, więc przede mną jeszcze cały dzień. Odpowiedz Link
grave_digger Re: doral 16.07.11, 10:02 to znowu ja. jak długo krwawiłaś po założeniu zwykłej wkładki?? pamiętasz? Odpowiedz Link
doral2 Re: doral 16.07.11, 19:49 tydzień abo dwa... a potem takie mamranie brązowe... pierwszy cykl jest do dupy Odpowiedz Link