29.06.11, 21:18
Byłyście na premierze? Jakie wrażenia? Pytam, bo chce wiedzieć czy tylko ja mam takie kiepskie.
Dla tych co nie były, a zastanawiają się czy iść z dzieckiem - film jest przekombinowany i to na maksa. Pierwsza historia była fajna, prosta, opowiadająca o miłości i przyjaźni. Auta 2 natomiast to bajka przede wszystkim dla starszych dzieci. Jest tam duży, bardzo rozbudowany wątek szpiegowski, taki a'la J. Bond, w którym nawet ja się zgubiłam uncertain Auta bardzo często mówią szybko i niewyraźnie, a co najlepsze - z włoskim i rosyjskim akcentem, którego dziecko po prostu nie zrozumie. Moja 5-letnia córka śmiała się przede wszystkim z wygłupów Złomka, większości wątków wcale nie zrozumiała. Tak jak mówiłam - bajka przekombinowana, za trudna. Pierwsza część dużo lepsza, ta im nie wyszła, a szkoda. A może ktoś był i ma inne zdanie?
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: Auta 2 29.06.11, 21:45
      Nie załamuj mnie sad. Starszak idzie w weekend z tatą... Nie chcę, żeby się zawiódł, bo kocha Zygzaka i Złomka miłością ogromną wink. Może sama miłość wystarczy?
      • zoja.pl Re: Auta 2 29.06.11, 21:54
        Może wystarczy, nie wiem. Ile Twój syn ma lat, bo jeśli powyżej 8-9 to ma większe szanse zrozumienia bajki, jeśli mniej to prawdopodobnie nie zrozumie wszystkiego. No i jeszcze coś - Zygzak w tej bajce jest tylko dodatkiem, główną rolę gra natomiast Złomek. Niektórych postaci wcale nie ma (wójt Hudson), albo pojawiają się bardzo rzadko (Sally). Wg mnie to minus.
        • aniuta75 Re: Auta 2 29.06.11, 21:57
          Ma 5,5.
          Czyli przekombinowali krótko mówiąc sad. Nic to, dzieciak nastawiony na maxa, więc mu przyjemności odbierać nie będę...
    • aniuta75 Re: Auta 2 29.06.11, 22:20
      A i jeszcze jakbys mogła - ile trwało to wszystko razem z reklamami i innymi?
      • zoja.pl Re: Auta 2 29.06.11, 22:26
        Poszliśmy na seans o 18:20, a wyszliśmy ok. 20:15.
        • tysia77 Re: Auta 2 29.06.11, 22:46
          Często tak jest z kolejnymi częściami filmów,że nie spełniają naszych oczekiwań po pierwszej.Mój prawie sześciolatek bardzo chce iść,więc się wybierzemy w przyszłym tyg.
          • buzka25 Re: Auta 2 30.06.11, 08:42
            dziewczyny nie straszcie, moj niespelna 5 latek nastawiony i obiecane ma ze w wakacje pojdzie, a ze wyplata ma za tydzien ma obiecane wycieczke pociagiem i senasn Auta2, kurde nie chce zeby sie zawiodł,
            • opium74 Re: Auta 2 30.06.11, 09:00
              ech... mój 4 latek też fan Aut.
              Ostatnio kupiłam mu na DVD "Bujdy Na Resorach" i zaśmiewa się przy tym i potrafił kilka razy pod rząd oglądnąć /jak jechaliśmy samochodem/
              Auta 2 ma oczywiście też obiecane...
              • a-ronka Re: Auta 2 30.06.11, 09:57
                idę w sobotę z 8 latkiem i mężemsmile
                Chyba tylko Shrek ma świetne powtórki (części) reszta zobaczymy.
    • margotka28 Re: Auta 2 30.06.11, 11:07
      też idę w sobotę, moje dzieci są starsze, więc mam nadzieję, że im się spodoba.
      • zoja.pl Re: Auta 2 01.07.11, 18:02
        Ja absolutnie nie chce nikogo straszyć smile Poza tym myślę że dzieciom i tak spodoba się ta bajka, tylko jej nie zrozumieją! Pierwszy z brzegu przykład: w pewnej scenie Złomek bierze wasabi do sushi za lody i każe sobie dużo nałożyć na talerzyk, po czym zjada i po sekundzie lata z wywieszonym jęzorem i szuka wody. Dorośli zrozumieją że to "coś zielone" co zjadł Złomek to wasabi i że jest to bardzo ostre dlatego Złomek tak zareagował. Dziecko będzie pewnie się śmiało z tego że Złomek robi śmieszne miny i lata z wywieszonym językiem, ale nie sądzę aby 5-6 latek wiedział co to wasabi.
        Jest tam też bardzo dużo dialogów i sytuacji, które są bardzo "dorosłe" i dziecko ich nie zrozumie. W pierwszej części raczej tego nie było. Tutaj ogólnie cała akcja jest dość skomplikowana.
        I jeszcze coś - z tego co wiem można tą bajkę obejrzeć już online, tylko nie wiem jaka jest jakość.
    • amoreska Re: Auta 2 01.07.11, 20:37
      Wg mnie to film wybitnie dla starszych dzieci, co najmniej ośmioletnich - młodsze nie nadążą z rozumieniem większości dialogów, a bawić się będą jedynie ogólnym wrażeniem.
      Ogólnie zabawny, ale nie dla maluchów.
      • kubek0802 Re: Auta 2 02.07.11, 19:44
        Właśnie wrócił moj 9 i pół latek z tatą z kina. Film podobał się obu. Mówią że lepszy niż jedynka, znaczy cytuję "mniej rozlazły, śmieszniejszy, z lepszymi tekstami i szybszą akcją".
        • e.logan Re: Auta 2 i transformers 3 03.07.11, 22:22
          Byłam dzis z moim 6 latkiem. Zachwycony.Twierdzi ze lepszy niz 1.
          Ale fakt film tak dla dzieci od 6-7 wzywz . Bardzo zwrotna akcja, nie ma miejsca na nude.

Co innego transformersy 3.Syn 10lat zadowolony a maz znudzony.Twierdzil ze akcja sztucznie rozciagnieta.No i prawie 3h filmu to zdecydowanie za długo jak na jego tresc.

• magdabis83 Re: Auta 2 i transformers 3 03.07.11, 23:28
            ja byłam z synkiem 7 letnim na premierze i młody wyszedł zachwycony i najlepiej poszedł by od razu na drugi seanssmile
    • margotka28 Re: Auta 2 04.07.11, 10:41
      moje 9 latki były zachwycone 2 częścią. Uważają, że jest zdecydowanie lepsza niż 1.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka