Dodaj do ulubionych

oddam ubranka niemowlęce

14.07.11, 14:06
wątek cioci mnie natchnął
słuchajcie u mnie na strychu wala się torba albo i torba i trochę ubranek - bodziaki, jakieś koszulki, spodenki itp - raczej chłopięce lub unisex, nie mam nikogo komu mogłabym je oddac nie naruszając jego/jej godności przyjmowaniem używanych rzeczy - nie wszystkie sa w super stanie - może się zdarzyć jakaś niewywabialna plama albo niektóre są lekko poszarzałe od wielokrotnych prań (niektóre sama dostałam inne są po dwójce moich) nie sa to markowe rzeczy raczej no name (dlatego nie piszę na pomocnych itp, bo nie mam ochoty na sterty maili od pań i wyszczególniania, które są jakie, bo ktoś chce je dostać i wystawić na allegro)
piszę uczciwie jak to wygląda bo nie chcę żeby ktoś potem zarzucił, że mu szmaty wysyłam, są to rzeczy w częsci w bardzo dobrym stanie - no bo ile ten niemowlak się tych spodenek nanosi - część do zgnojenia do reszty, ale nic takiego czego bym się sama wstydziła założyć dziecku, jakaś kurteczka sie znajdzie itp - rzeczy ok od 6 do 18 m-ca, oddam za koszty przesyłki
Obserwuj wątek
    • ciociacesia czuje sie zaszczycona 14.07.11, 14:28
      bedac twoja muzą
    • mamba30 Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 15:04
      Jeśli to nie problem, to z chęcią przyjmę, bo z obecnych wyrasta, a zapasów już nie mam rozmiarowych. Zawsze to wspomoże budżet, jestem niepracująca i małż na nas wszystkich tyra. Miszelin ma prawie 7 m-cy i teraz nosi 74 rozmiar, jakbym miała kupować, to od rozmiaru 80, bądź dużego 74. No chyba że znajdziesz kogoś bardziej potrzebującego, bo jakby nie patrzeć na chleb mi nie brakuje.
    • 18_lipcowa1 Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 17:42
      nie naruszając jego/jej godności przyjmowaniem używanych rzeczy

to mi sie spodobało....
      • deela Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 18:09
        no co, mam w rodzinie niemowlaka 3-4 m-cznego ale oni są z rodzaju "dla niuni wszystko MUSI być nowe" to się nawet nie odzywam, mamba ja jutro - bo dzisiaj to nie dam rady - przejrzę to co mam i z grubsza ci opiszę - i resztę dogadamy na maila
        • 18_lipcowa1 Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 18:22
          deela napisała:

> no co, mam w rodzinie niemowlaka 3-4 m-cznego ale oni są z rodzaju "dla niuni w
          > szystko MUSI być nowe" to się nawet nie odzywam, mamba ja jutro - bo dzisiaj to
          > nie dam rady - przejrzę to co mam i z grubsza ci opiszę - i resztę dogadamy na
          > maila

myślalam ze to obserwacje po ematce, bo tam tez podobne klimaty sie przewijaja
          • deela Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 19:42
            nie - z doświadczenia - są tacy ludzie, że od razu wiadomo, że lepiej im nie proponować, bo poczuja obrazę/odrazę
        • mamba30 Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 18:48
          Dziękuję bardzo smile smile smile

Opisywać nie musisz, nie mam jebnięcia na punkcie ubranek, mają być czyste i nie podarte. Pralkę mam jakby co, więc się nie stresuj, mogą być przykurzone, słowem nie brąchnę smile Do tej pory też w większości używane kupowałam.

Po prostu zapakuj to, co uznasz za stosowne. Ja nie mam praktycznie nic z większych. Kupiłam 3 body z krótkim na 80 i dobijam resztkę pajacy. Część jeszcze mam dobrych na styk niemalże, ale już chyba nie będzie tak rósł, więc trochę jeszcze oblecę.

Jak już znajdziesz chwilę, to podaj mi na @ dane i kwotę, to zrobię przelew. I może napisz, jak bym si mogła oddźwięczyć ŁD
          • deela Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 19:45
            > Opisywać nie musisz, nie mam jebnięcia na punkcie ubranek, mają być czyste i ni
            > e podarte. Pralkę mam jakby co, więc się nie stresuj, mogą być przykurzone, sło
            > wem nie brąchnę smile Do tej pory też w większości używane kupowałam.
            o dzięki ci dobra kobieto - to wszystko wyprane - ale na strychu - no niby czysto a ciuchy spakowane, ale wiadomo, że mogło coś tam się przykurzyć - ok to wyszukam z tego rozmiaru, a co do kosztów, to jak wyślę dam ci znać ile było za paczkę i się rozliczymy

oddźwięczysz się big_grin jak je po prostu weźmiesz - u mnie leżą bezużytecznie a może się komuś przydadzą - z tego co pamiętam na bank jest jakaś kurteczka na cienkim polarze na rozmiar 80 - to ci się tego cudownego lata jeszcze może czasem przydać - resztę nie pamiętam
            • deela Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 20:44
              ok, ponieważ mam cos do roboty.... poszłam sortować te ubranka - wyszła paczka ok 4,5 kg - spodenki, bluzy, jakieś body, rampersy itp big_grin
              • mamba30 Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 21:49
                Dzięki Ci dobra kobieto, niech Ci Pani Bozia wynagrodzi... w pieniążkach, ja z innej frakcji niż koleżanki od dzieci big_grin

Kurtki nie ma, miałam właśnie licytować na alle, jutro się aukcja kończy big_grin

Nie piernicz, tylko napisz co mog dla tła zrobić, no serio, będzie mi lepiej na duszy...

O, może jakiś ciuszek, mam kilka, których nie założyłam, ale trzymam z nadzieją, że może założę... jak schudnę... Jaki masz rozmiar? No cokolwiek napisz!
                • deela Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 22:49
                  iiiiiiiiiii jakoś się dogadamy, ale na prv big_grin
                  • deela Re: oddam ubranka niemowlęce 15.07.11, 14:33
                    o mambo, przez te popierdolone ulepszenia na gazecie nie wiem jak mam ci maila wyslać big_grin to mi podaj, albo do mnie napisz na deela@o2.pl bo paczka leży i czeka big_grin
                    poza tym widze, ze sluchamy podobnej muzy big_grin
                    • deela Re: oddam ubranka niemowlęce 15.07.11, 14:36
                      o łeeeeeeeee ty z wawy jesteś hahaha sluchaj ja za tydzien, 23 dokladnie zamiarowuje byc w wawie (centrum, albo bielany mi pasuje) to bysmy sie spotkaly na miescie i byloby chyba najszybciej, tylko napisz do mnie to sie tel wymienimy co by sie zgadac w razie czego
                      • mamba30 Re: oddam ubranka niemowlęce 15.07.11, 15:32
                        Deela, już pisze na @. Mam nadzieję, że do soboty jakoś sie podkuruję z kopytem. Póki co nadal kuśtykam jak paralityk...

Ja z Mokotowa, jakby co wal na kwadrat big_grin

Łeeee, z Warszawy... a dlaczego łeee? smile
                        • deela Re: oddam ubranka niemowlęce 15.07.11, 15:43
                          bo myslalam, że z konca swiata big_grin
                          • mamba30 Re: oddam ubranka niemowlęce 15.07.11, 15:53
                            wiesz, wawa to w sumie taka wioska indiańska... big_grin
    • edycja_kopiuj_wklej Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 17:56

"Edycji coś przelatuje przez głowę i rechocze zlosliwie w duchu" widoczne coś niżej po zaznaczeniu

O, deela bedzie za pol roku w ciazy smile Pooddaje i wpadnie. Khe khe
      • deela Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 18:08
        edycja kurwa czys ty.......
        o ja pierdole
        jesu
        nieeeeeeeeeeeeeeeeeee
        nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
        nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
        • prigi Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 18:16
          oj, deela, na twoim miejscu bym nie oddawała tych ciuchów, tak na wszelki wypadekbig_grin
          • deela Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 18:16
            jebne wam! aaaaaaaaaaaaaaaaaa
            • esofik Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 18:47
              zakonnica prawdę Ci powie tongue_out
              • zuzanka79 Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 20:15
                Deela, ty wiesz że cię lubię ale ...
                Przed BN w 2008 roku oddałam trochę (czytaj większość wink) rzeczy ( łącznie z wózkiem, przewijakiem, wanienką, nosidłem i takimi tam) po Filu dla wnuka mojej koleżanki. I co ... i wiosło bo na walentynki 2009 roku już byłam w ciąży z Miśką. I to w prawie drugim miesiącu.
                Dlatego pierniczę - najwyżej mi piwnica w szwach pęknie, ale ni hu hu nic nie oddam po Marysi nikomu. NEVER big_grinbig_grinbig_grin

PS. No może Olince pożyczę jakby co, ale to się jeszcze porządnie zastanowię tongue_out
                • olinka20 Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 20:26
                  Tak mnie cos tkneło i wlazłam w ten wątek, po maratonie przedwyjazdowego prasowania, a tu Zuzanka sobie mną gebe wyciera big_grin
                  Nieładnie tongue_out
                  • zuzanka79 Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 21:10
                    olinka20 napisała:

> Tak mnie cos tkneło i wlazłam w ten wątek, po maratonie przedwyjazdowego prasow
                    > ania, a tu Zuzanka sobie mną gebe wyciera big_grin
                    > Nieładnie tongue_out

Oj, tam zaraz wyciera. Tak sobie pomyślałam, że jakby ci się taka niunia trafiła to ja ją mogę (jako dobra ciotka maglowa) ubrać od stóp do głów na trzy lata wzwyż. Ba, nawet dwie niunie równocześnie mogę ubrać ubrankami po Miśce wink
                    • olinka20 Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 21:17
                      Wypluj te słowa i jezyk umyj domestosem big_grin
                      Blizniaki to złoooooo.
                      Jedna niunia by mi wystarczyła wink
                      • zuzanka79 Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 22:12
                        olinka20 napisała:

> Blizniaki to złoooooo.
                        Tak, tak. Wiem, że masz traumatyczne przeżycia z dzieciństwa big_grinbig_grinbig_grin
                • deela Re: oddam ubranka niemowlęce 14.07.11, 20:43
                  spadać! ja już nie będę miała następnego dziecka i basta
                  serio chyba bym się wyskrobała
    • deela zostały mi jeszcze 14.07.11, 20:45
      ubranka w rozmiarze 6-9 m-cy, kilka bodziaków na 74 ale na dość szczupłe dziecko big_grin reflektuje ktoś?
      • tamara30 Re: zostały mi jeszcze 17.07.11, 16:20
        a ja mogę?
        • deela Re: zostały mi jeszcze 17.07.11, 19:56
          a możesz
          daj mi znać na prv
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka