antyka 05.09.11, 13:44 Dziewczyny help!!! Czy mozecie poswiecic chwile na wypelnienie tej ankiety? plizzzz webankieta.pl/ankieta/woc3ai4uacra/p Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antyka Re: mega pilna prosba 05.09.11, 14:59 Bossssko Dziewczyny a odpowiedzcie jeszcze na pytanie. Czy jak czytacie magazyny, np. claudia i takie tam, to patrzycie na przepisy kulinarne pod katem wlasnie obiadu? Odpowiedz Link
olinka20 Re: mega pilna prosba 05.09.11, 15:07 Ja ci odpwiem. Czesto u rodziców przegladam rozne kuchenne dodatki, gazety i wtedy jestem pełna zapału- co bym sobie zrobiła. NIGDY jednak nie ugotowałam nic z takiego przepisu, jakos mnie przerastają Wtedy mowie do mojego chłopa- kochanie a moze bys zrobił.... i on czesto robi Odpowiedz Link
aniuta75 Re: mega pilna prosba 05.09.11, 15:09 Szczerze powiedziawszy to jeżeli kupuję jakies gazetki to tylko kulinarne, a w takich typu Claudia to tylko przepisy mnie interesują . Odpowiedz Link
antyka I jeszcze 05.09.11, 15:22 Dziewczyny help. Pisze prezentacje na temat robienia przygotowywania posilkow dla rodziny, a zwlaszcza rodziny z dziecmi Jestem malo wiarygodna, bo niestety u mnie obiad przygotowuje niania, a poza tym moje dzieciaki sa bezglutenowe, wiec ja sama jestem spaczona Dziewczyny napiszcie plizzz, jak u Was jest z obiadem w domu? Czy gotujecie codziennie, czy raz na kilka dni, czy mrozicie? No i czy nie brakuje Wam pomyslow na obiad (mi akurat brakuje, ale nie wiem, czy akurat mi, czy wszystkim). No i gdzie szukacie inpiracji? czy np. szukacie przepisow w necie, czy po prostu przegladacie magazyny pod tym katem i jak cos zobaczycie fajnego, to wycinacie, wklejacie do zeszytu. Czy macie takie zeszyty? Podzielcie sie opiniami. Pytalam juz kolezanek w firmie, ale u nas same warszawianki i do tego bezdzietne, a mi najbardziej zalezy na opiniach matek i niekoniecznie z Warszawy Odpowiedz Link
cudko1 Re: I jeszcze 05.09.11, 15:58 > Dziewczyny napiszcie plizzz, jak u Was jest z obiadem w domu? Czy gotujecie cod > ziennie, czy raz na kilka dni, czy mrozicie? nie gotuję codziennie, mrożę nałogowo > No i czy nie brakuje Wam pomyslow na obiad (mi akurat brakuje, ale nie wiem, cz > y akurat mi, czy wszystkim). jak mi brakuje pomysłu to nie robię, albo robię mielone > No i gdzie szukacie inpiracji? czy np. szukacie przepisow w necie, czy po prost > u przegladacie magazyny pod tym katem i jak cos zobaczycie fajnego, to wycinaci > e, wklejacie do zeszytu. Czy macie takie zeszyty? Podzielcie sie opiniami. Pyta > lam juz kolezanek w firmie, ale u nas same warszawianki i do tego bezdzietne, a > mi najbardziej zalezy na opiniach matek i niekoniecznie z Warszawy z netu z gazet (swego czasu wycinałam i zbierałam) z własnej głowy aha jam mama i nie z wawy Odpowiedz Link
dlania Re: I jeszcze 05.09.11, 16:49 Gotujemy codziennie, ale od poniedziałku do soboty sa to jednodaniowe obiadokolacje, ktrorych przygotowanie trwa 15-40 min. Nie czytam gazet kulinarnych, troche pomyslów mam z netu, oglądam programy kulinarne, ale i tak podstawę naszej kuchni stanowi jakies 10 sprawdzonych patentów, z małymi modyfikacjami stosowanych w kółko. Na te 5 dni połowa (czyli 2 lub 3) to sa obiady z połproduktów - makatron z dodatkami, pierogi mrożone, kiełbasa sklepowa. Tylko niedzielny obiad jest bardziej wypasiony,w pelni domowy, czasem dwu- lub trzydaniowy, mięsny. Ale ja chyba tez nie jestem typowa pod względem gotowania - od zawsze nienawidziłam kuchni, to dla mnie zło konieczne. Odpowiedz Link