czarnaalineczka 07.09.11, 09:08 macie moze przepis czy mam sama kombinowac ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinka20 Re: winogrona z chilli 07.09.11, 09:27 Ja ci pomoge pomoc, ale nie szkoda ci tych winogron i chili? Odpowiedz Link
czarnaalineczka Re: winogrona z chilli 07.09.11, 11:19 no wlasnie szkoda i musze posloikowac zeby sie nie zmarnowaly Odpowiedz Link
doral2 Re: winogrona z chilli 07.09.11, 12:27 lepiej wino z winogron zrób, a z chilli przecier, tylko w malutkich słoiczkach, można dodawać do sosów czy cuś. albo zamrozić. a te winogrona z chilli to niby że co to ma być? dżem, przecier, kompot czy jak?? Odpowiedz Link
czarnaalineczka Re: winogrona z chilli 07.09.11, 13:11 sałatka a wina nie umiem robic i miejsca nie mam nawet Odpowiedz Link
doral2 Re: winogrona z chilli 07.09.11, 13:23 aaa, sałatka.. no więc zapewne rukola, winogrona bez skórki, feta, drobno posiekane chilli, oliwa, sól (ale ostrożnie), pieprz (też ostrożnie). albo kurczaka gotowanego zamiast chilli... a wino to prosto, robisz szczepionkę z drożdży, po dwóch dniach dodajesz do ugniecionych winogron z cukrem, po dwóch dniach odwirowujesz sok, do gąsiora z rurką fermentacyjną. postoi 6 tygodni, zlać z nad osadu, znów do gąsiorka, ze 3-4 tygodnie, a potem zlać do butelek, zakorkować i już. i czekać aż mocy urzędowej nabierze i nie mów, że nie masz miejsca na mały gąsiorek Odpowiedz Link
czarnaalineczka Re: winogrona z chilli 07.09.11, 13:38 no nie mam a ta salatka to do sloika ma byc winogronka chilli cebula i co jeszcze dodac? i jaka zalewe? Odpowiedz Link
doral2 Re: winogrona z chilli 07.09.11, 13:53 uuu, do słoika powiadasz... to już na pewno nie z rukolą. i nie mam innego pomysłu. Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: winogrona z chilli 08.09.11, 22:27 zalewa octowa z cukrem taka jak na sałatke szwedzka Odpowiedz Link
mandziola Re: winogrona z chilli 08.09.11, 22:58 Zrób chutney kobieta.interia.pl/news/chutney-z-winogron-do-mies-wedlin-i-serow,1333090 a z chili marynate, albo jak Doral radzi w słoiczkach przecier. Albo od razu wywal.. bo co tu kombinowac?? Odpowiedz Link