30.09.11, 11:49
wiedzialyscie ze jest serial o prywatnym zyciu saddama husajna?
kolezanka polecila mi skinsów i skierowala mnie na stronke pełna badziewia. skinsy mnie akurat odrzucily troche chociaz uwielbiam tego angielskiego slodziaka, ale znalazlam sobie totalnie badziewne 'akward' i odrobine mniej badziewne 'shameless' ale maja tylko po 1 sezonie.
no i zastanawiam sie co by tu jeszcze
na razie wypróbowalam 'heven' - bleh
mysle o borgiach, tudorach i innych rzymach, ale to chyba ciezkawe, a ja nie chce sie zamatrwiac tylko wyluzowac - starczy mi ze na killing sie skusilam ostatnio

tez tak macie ze ostatni odcinek w sezonie was wkurza bo scenarzysci wywracaja wszystko do gory nogami coby ludnosc czekala na nastepny sezon? do killinga mnie to totalnie zniechecilo. do diabla ile odcinkow mozna ciagnac jedno durne sledztwo?
Obserwuj wątek
    • aniuta75 Re: seriale 30.09.11, 13:43
      Shameless nie jest ani trochę badziewne! smile
      Heven bleh? Poczekaj na American Horror Story big_grin.
      Jak się chcesz wyluzowac to sobie Glee zobacz tongue_out.

No i cóż, seriale mają to do siebie, że maja zachęcić do oglądania kolejnych odcinków smile. Na tym to chyba polega smile.
      • ciociacesia ale ja bym byla bardzo zachecona bez takiego 30.09.11, 14:36
        cholernego wywracania wszystkiego do gory nogami. killinga drugiego ogladac nie bede. skoro heven fajne to moze dam mu szanse, ale sztampowosc pierwszego odcinka mnie bardzo zniechecila.
        • aniuta75 Re: ale ja bym byla bardzo zachecona bez takiego 30.09.11, 14:48
          Wywrócone do góry nogami po to, aby widza zaintrygować. Jakby wszystko było jak na tacy podane, to by już takie fascynujące nie było smile.
          Ale oczywiście zgadzać się ze mną nie musisz tongue_out.
          • ciociacesia mnie to frustruje i wkurza 30.09.11, 14:54
            zwlaszcza jak to ostateczne wywrocenie calkowicie zmienia tezy z calego sezonu, i niekiedy sparawia ze wszystko sie kupy trzymac przestaje.
            ciekawe co zrobia z gra o tron... widzisz tam wywracali wszystko systematycznie przez caly sezon, no ale to pisal prawdziwy pisaz a nie scenarzysta myslacy co najwyzej dwa odcinki w przod i pamietajacy nie wiecej jak 3 do tyłu...
            • ciociacesia a pomijajac moje marudzenie, co polecasz? 30.09.11, 14:55

• aniuta75 A to zależy co lubisz :> 30.09.11, 15:12

• ciociacesia shameless 30.09.11, 15:45
                  gre o tron
                  kochane klopoty
                  csi las vegas
                  killing ale bez ostatniego odcinka smile
                  akward
                  • aniuta75 Re: shameless 30.09.11, 16:17
                    To może Castle? Mentalist?
                    Z nowości Person Of Intrest? Terra Nova (mi akurat średnio podpasowało, ale kto wie, może Tobie tak smile).
                    Wampiry lubisz? To Vampire Diaries. Bo True Blood to troszki na psy zeszło tongue_out.
                    No i zawsze i wszędzie będe polecała Supernatural big_grin.
                    • ciociacesia w castle 30.09.11, 16:33
                      nie podchodzi mi glowny aktor i wkurza mnie explatowanie schematu ambitna policjantka i glupi castle
                      w mentaliscie - aktor uroczy, ale rzygam jednowymiarowymi postaciami po 1,5 sezonie. i motyw z poszukiwaniem mordercy zony. kaszaniaste troche.
                      w wanmpire diaries wkurza mnie ze facet majacy te 200 czy 300 lat zachowuje sie gorzej niz 17 latek
                      supernaturals sie boje
                      • aniuta75 Re: w castle 30.09.11, 16:38
                        Hehehe to nie pomogę smile.
                        Musisz sama poszukać, poczytać, pomacać po pilocie smile.
                        A Supka przestaniesz się bać po pierwszym sezonie big_grin.
                        • ciociacesia przestane sie bac? 30.09.11, 16:53
                          dalej spac nie moge jak mi sie co krwistrze odcinki przypomna. a ogladalam tylko w dzien, na macierzynskim jeszcze
                          • inia33 Re: przestane sie bac? 30.09.11, 22:00
                            hmmm, a może spróbuj Pretty Little Liars?
                            ja to w ogóle fanką jestem klimatów "nie z tej ziemi" i oglądam (oglądałam):
                            Dollhouse (fajny pomysł, chociaż po jakimś czasie poczułam się nieco znużona)
                            Eastwick (ale chyba pod koniec sezonu coś się pokiełbasiło, nie ma polskich wersji)
                            FlashForward (niestety nie pociągnęli tego...)
                            Gra o tron (wiadomo, o co chodzi)
                            Happy Town (też mnie nieco zmuliło, poza tym też nie za długo pociągnęli)
                            Haven (baardzo fajny, może na początku sztampowy i może trochę dziwnie się patrzy na
                            podejście bohaterki do "dziwnych" spraw, ale można się przyzwyczaić, a drugi sezon z każdym
                            odcinkiem jest lepszysmile)
                            Hex (nie polecam)
                            Lost Girl (o sukubie, baardzo luźno oparte na książkach Richelle Mead-tak mi się wydaje, ale
                            generalnie średniawe, nieco się zawiodłam...)
                            Miracles (jeśli boisz się Supernatural-nie polecamwink)
                            No Ordinary Family (zaczęłam, jeszcze sobie nie wyrobiłam zdania, ale chyba sympatyczny)
                            Teen Wolf (o wilkołakach-średnie, raczej nie polecam)
                            The Gates (dla mnie r e w e l a c j a, nie wiem, czemu przerwali po 1 sezonie, w każdym
                            razie pełno postaci nie z tej ziemi, ale to wszystko jakoś łagodniej i bardziej prawdopodobnie
                            pokazane, niż w Supernatural)
                            The Nine Lives of Chloe King (hm, średnie)
                            The Walking Dead (dla mnie super, ale hardcore, nie polecam bojącym sięwink)
                            Zagubiony pokój (bardzo fajne, dość zaskakujące, ale nie pamiętam, czy wszystko się wyjaśniło)

oprócz tego oczywiście wszelkie wampiry, w każdej postaciwink
                            ale i normalniejsze seriale typu Gotowe na wszystko czy Plotkara (chociaż tutaj wszyscy kiszą się
                            we własnym sosie, co robi się nużące po kilkudziesięciu odcinkach, ale ten cudny, literacki
                            angielski, którym się posługują!...)

aha, uwielbiam Skins, wersję brytyjską, zwłaszcza 4 pierwsze sezony, ta ich "gwara" jest
                            swietna, rewelacyjnie się oglądało na zmianę z Plotkarąsuspicious

a co do Supernatural-niestety przestałam oglądać, zmulił mnie...

hm, okazuje się, że sporo tych seriali oglądam, odwyk by się przydał...
                            • aniuta75 Re: przestane sie bac? 30.09.11, 22:21
                              > The Gates (dla mnie r e w e l a c j a, nie wiem, czemu przerwali po 1 sezonie,
                              > w każdym
                              > razie pełno postaci nie z tej ziemi, ale to wszystko jakoś łagodniej i bardziej
                              > prawdopodobnie
                              > pokazane, niż w Supernatural)

Przerwali, bo oglądalność była mała. Co zresztą nic dziwnego, bo serial mocno średni był smile.
                              • inia33 Re: przestane sie bac? 30.09.11, 22:27
                                no to chociaż mam satysfakcję, że nie jestem "typową" publicznościątongue_out
                            • ciociacesia gotowe na wszystko 30.09.11, 22:45
                              ogladalam namienie do sezony chyba 6tego - tego po ktorym natepny jest 10(?) lat pozniej
                              co najlepsze ogladalam to z nastoletnim bratem i mu sie podobalo. no i nigdy nie chcialo sie nam szukac napisow - uwielbiam ten serial za to ze prawie wszystko rozumialam.
                              • aniuta75 a Fringe? 01.10.11, 10:06

Patrzyłaś kiedyś na to? suspicious
                                • ciociacesia eczyłam pilota 01.10.11, 12:08
                                  lubie tego oblecha z jeziora marzeń, wiec moze sie skusze na ciag dalszy, ale ciagle szukam cegos co mnie telepnie jak shameless, porwie jak gra o tron(nie mam nawet jednego malutkiego zastrzezenia do niej) albo wejdzie lekko jak akward czy gilmore girls
                            • ciociacesia pretty little liars 02.10.11, 15:35
                              OMFG
                              pomijajac 'zmijowatosc' bohaterek (fu nie lubie takich klimatow) to rozwali mnie wielki podryw w barze. wysiolili sie scenarzysci nie ma co. scena i tekst faceta tak absurdalny ze chyba tylko wymyslona 16latka moglaby w to uwierzyc 'jestes taka madra' stwierdzil to po sposobie jak ona mowi czesc czy co? matko
                              • doral2 Re: pretty little liars 02.10.11, 19:31
                                dzięki za linka do seriali.
                                może sobie coś wybiorę do oglądania smile
                                macie jeszcze jakieś inne stronki z filmami??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka