Dodaj do ulubionych

dowiedziałam się

17.11.11, 12:21
jakiś czas temu z telewizji, a konkretnie z reklamy Fervexu, że przeziębienie jest zaraźliwe. Dotychczas myślałam, że ta choroba wynika z nadmiernego przechłodzenia organizmu (jak sama nazwa wskazuje) a nie powstaje od wirusa. Aha, grypę podobno można wyleczyć samodzielnie w domu za pomocą leków bez recepty, zawierających paracetamol i kofeinę plus kilka innych dupereli. Debil ze mnie straszny..
Obserwuj wątek
    • saguaro70 Re: dowiedziałam się 17.11.11, 12:48
      Nie tylko Ty jesteś debilem smilesmilesmile. Ja tyż smilesmile
      Pomijam juz fakt, że Polacy są na 1ym miejscu w świecie pod wzgledem brania różnych paraleków, czy leków bez recepty. Moja tesciowa to nawet u swojej najmłodszej córki zdiagnozowała depresje. I poszła do apteki po Asertin i Hydroxizinę. i kurka, dostała.. Bo pani w aptece miała trochę lewizny.. To się nazywa miec w rodzinie lekarza. Ja idę po Parogen do psychiatry, ale chyba przestanę wink
      Polacy generalnie ogladają za dużo ogladają telewizji i reklam. Bo...
      Superniania- od dzieci
      Athea- Perfekcyjna Pani Domu
      Trinny i Sussanah- ubierają Polskę
      Pani Kwasniewska- nie dość, że reklamuje rutinoscorbin, to jeszcze uczy dobrych manier.
      A kto od psów- nie pamiętam
      Kto od kotów- nie pamiętam.
      Czekamy na rybki papugi chomiki, świnki morskie.
      Acha, Polki nie mają ładnych cycków. Bo w Top Model pewnien pan powiedział- Twoje cycki wiszą jak u starej murzynki.
      Twarzy też- owy pan stwierdził- koń na zdjęciu wyglada lepiej.
      Dlatego, żeby nie popaść w kompleksy nie patrzę w telewizor. I kieruje się swoim rozumem.
      W lekach również.
      Pozdrawiam cieplutko smilesmile
      • beataj1 Re: dowiedziałam się 17.11.11, 12:58
        A propos cycków - najlepsza jest reklama jakiś tabletek ziołowych, które nawet z obwisłego biustu robi ideał.
        Świetna koncepcja - cycki ci wiszą - bierzesz tabletkę i stoją na sztorc.
        Że tez pozwalają na opowiadanie takich bzdur w mediach...
      • rose.rouge Re: dowiedziałam się 17.11.11, 19:51
        > Pomijam juz fakt, że Polacy są na 1ym miejscu w świecie pod wzgledem brania róż
        > nych paraleków, czy leków bez recepty.
        O to to. Nie mówię, żeby żyć bez lekarstw, ale czasami faszerujemy się świństwami zupełnie niepotrzebnie. Sama staram się to ograniczać u siebie w domu...
      • doral2 Re: dowiedziałam się 17.11.11, 20:48
        saguaro70 napisała:

"...Pomijam juz fakt, że Polacy są na 1ym miejscu w świecie pod wzgledem brania różnyc.h paraleków, czy leków bez recepty..."

sądzę, że wątpię.
        amerykanie są w tej dyscyplinie lepsi od nas o 200%.
        oni nie mają bezpłatnej opieki medycznej czyli świadczeń z zusu.
      • olinka20 Re: dowiedziałam się 18.11.11, 10:02
        A ja mam to wszystko w dupie, bo na te wszystkie fervexy, gripexy i inne cuda jestem uczulona i jak cos mnie łapie to zarzucam goraca herbatę z cytryną plus kołdra i przechodzi, albo niewink
    • esofik Re: dowiedziałam się 17.11.11, 22:21
      imho
      przeziębienie to jest właśnie wirusowe zapalenie górnych dróg oddechowych - katar, kaszel, ból gardła i przenosi się drogą kropelkową np przez kichanie
      • dziewczyna_bosmana Re: dowiedziałam się 18.11.11, 10:19
        No właśnie nie, przeziębienie to przeziębienie a wirusowe zapalenie to swoją droga. Moi lekarze to odróżniają wyraźnie, miałam nie raz obie te choroby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka