Dodaj do ulubionych

Idę sobie

23.11.11, 14:20
Zrobiłam się na bóstwo znaczy uczesałam, umalowałam, założyłam ładną odzież, pakuję ciasto i drę na pazurze do przedszkola. Dziś najmłodsze dziecię ma pasowanie na przedszkolaka i będzie mówiło wierszyk jednozdaniowy. Tzn, nie wiem, czy będzie mówiło bo rano miało dziecię wątpliwości, czy chce mówić. Na pasowanie idą: rodzice, rodzeństwo, ciocia, babcia, wujek. Zapraszało dziecko jeszcze koty ale te nie posiadają godnego przyodziewku znaczy kurtek i muszą zostać w domu bo dostałyby kataru. Słowa dziecka.
A siostra znaczy gwiazdojędza to jeszcze koleżankę zaprosiła. Dobrze, że panie w przedszkolu przyzwyczajone, że nas zawsze dużo.
Obserwuj wątek
    • opium74 Re: Idę sobie 23.11.11, 14:25
      a żmijka też będzie?? suspicious
      • asiaiwona_1 Re: Idę sobie 23.11.11, 14:39
        no właśnie, czy pisząc babcia miałaś na myśli Żmijkę?
        Z opisu wynika, że będziesz najbardziej wylansowaną mamuśką w przedszkolu big_grin I dobrze, trzeba zrobić wielkie wejście big_grin
        • migotka-2 Re: Idę sobie 23.11.11, 17:24
          No przecież piszę, że babcia, a nie Żmijka. Ta druga siedzi na wsi. I na razie jest spokój.
          • asiaiwona_1 Re: Idę sobie 23.11.11, 17:31
            wolałam się upewnić. A nóż widelec coś się odmieniło i ze Żmijki awansowała na babcię big_grin Ale widzę, że wszystko po staremu big_grin
            • doral2 Re: Idę sobie 23.11.11, 18:13
              w ogóle nie wiem jak możesz iść na taką uroczystość, uprzednio się nas nie poradziwszy w kwestii odzieży na tę okoliczność oraz rodzaju ciasta jakie upieczesz.
              toż ty w ogóle nie przygotowana jesteś!! wink
              • magiczna_marta Re: Idę sobie 23.11.11, 18:57
                Doral dobrze mówi. Teraz musisz powklejać zdjęcia a my ocenimy czy odpowiednio wyglądałaś.
                Ciasto musisz zrobić jeszcze raz i wysłać do każdej magielki w celach degustacyjnych.
                • migotka-2 Re: Idę sobie 24.11.11, 10:00
                  Na nic wasze rady, bo w domu remont i, co wydarłam z szafy to nałożyłam, tyle, że bardziej odświętne, a i ciasto było na szybkiego i takie żeby maluchy zjadły. Ale oczywiście dziękuje za troskę i muszę przyznać, że trochę czułam dyskomfort, bo nie miałam waszej aprobaty. Ale jakoś poszło.
    • ez-aw Re: Idę sobie 23.11.11, 14:48
      Nagraj sobie. Takie pasowanie, to fajna rzecz.
      Mój młody nie musiał nic mówić sam - wszystko w grupie. I było dobrze, do czasu aż nas zobaczył. Dzieci skończyły śpiewać i nagle słychać młodego: "mamusia. Ja chcę do domu" big_grin
      • ciepla.kawa Re: Idę sobie 23.11.11, 15:06
        No pięknie, młodzież trzeba wspierać przy takiej waznej uroczystości.
        Moja, jak mnie zobaczyła to cały czas się cieszyła i jęzor mi pokazywała smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka