26.07.11, 15:11
Jednakże naszym udało się odkryć coś nowego!

"Dali pełen gaz i pociągnęli wolant do siebie"

A ja durny myślałem, że im się w ostatniej chwili pokrólikowało zupełnie i najpierw ciągnęli za rogi a dopiero dodali gazu...
A tu masz babo placek! Ruski wszystko zmataczyli!

Co prawda dojście do tej największej prawdy, ba najprawdziwszej z najprawdziwszych, zajęło naszym specjalistom 15 miesięcy a ruskom do przeciwnego wniosku 1 i 1/3 m-ca ale i tak chwała im za to!
Udowodniono bowiem, że nasza załoga działała sprawnie i szybko. Co prawda nieskutecznie ale to już wina ruskich zapewne!

Brawo ATM, brawo specjaliści, brawo dziennikarze. Brawo!

Czekam z niecierpliwością na dalsze rewelacje!
Obserwuj wątek
    • jot-es49 Re: Eureka! 26.07.11, 20:51
      I jeszcze jeden kwiatek - tamże.

"Jak wynika z rejestratora polskiej "czarnej skrzynki" QAR piloci Tu 154 M 101 rozpoczęli „ręczną” procedurę odejścia - ujawnia tvn24.pl. Odnotowała ona zwiększenie mocy silników przed uderzeniem w ziemię. Piloci pociągnęli wolant do siebie, by poderwać w górę spadającą maszynę."

Panowi pismacy z TVN24 nie czytają nawet tego co piszą! Bo jeśli prawdą jest "podrywanie w górę spadającej maszyny" (z czym jestem skłonny nawet się zgodzić) to jak to ma się do "rozpoczęcia procedury odejścia"?
      To tak trochę jakby napisać o kierowcy, który zbiegł z miejsca wypadku, że oddalił się w celu wezwania pierwszej pomocy...
      Niby chwalebne a jednak nie do końca...

A więc może lepiej nie pisać "w eter" zanim korekta tego nie sprawdzi?
      • absurdello Fakt, jakie to wszystko odkrywcze ... 26.07.11, 21:01
        tylko dlaczego ratowali ponad 9 sekund po czasie ?

Przy następnej katastrofie, nie będę się wgłębiał, żeby się nie denerwować poziomem "odkryć" ziewnikarskich tylko będę łykał podawane "kluski" bez oglądania :(
        • jot-es49 Re: Fakt, jakie to wszystko odkrywcze ... 26.07.11, 21:15
          Oj mam jakieś takie dziwne przeczucie, że nie przyjdzie nam długo czekać na kolejne forum o katastrofie w...

Postępowanie naszych śledczych z Komisji jak i z Prokuratury coraz bardziej zaczyna mi przypominać taniec św. Wita!

Wiją się i wierzgają na wszystkie strony tylko nic z tego nie wynika.

Nie uważam bowiem aby to Prokuratura miała najwięcej do powiedzenia na tematy techniczne - od nich bowiem oczekujemy zarzutów karnych.
          Od specjalistów Millera oczekuję rzeczowej i merytorycznej oceny wydarzeń - a zatem co i kiedy a także dlaczego przestało działać aby nie wynikały z tego bzdurne, kolejne teorie zamachowe. Ze wskazywaniem winnych niech sobie dadzą spokój.

Takie oto pomieszanie z poplątaniem kompetencji dwóch organów śledczych naraża je tylko na śmieszność - pożytku z tego żadnego.
        • madameblanka Re: Fakt, jakie to wszystko odkrywcze ... 26.07.11, 21:23

> tylko dlaczego ratowali ponad 9 sekund po czasie ?

bo dopiero pierwsze drzewa były kubłem zimnej wody i po tym pieprznięciu była słynna komenda ku*rwa mać (nie jezus jezus) po czym nastąpiło chwytanie za wszystko co może unieść samolot do góry. No ale można to nazwać wykonaniem odejścia na II krąg,...
          • jot-es49 Re: Fakt, jakie to wszystko odkrywcze ... 26.07.11, 21:30
            madameblanka napisała:
            > nastąpiło chwytanie za wszys
            > tko co może unieść samolot do góry. No ale można to nazwać wykonaniem odejścia
            > na II krąg
            ,...

Na II krąg? Jak w "What Dreams May Come" (Między piekłem a niebem)?
            Moim zdaniem stanowczo za blisko!
            • madameblanka Re: Fakt, jakie to wszystko odkrywcze ... 26.07.11, 21:32

> Moim zdaniem stanowczo za blisko!

Jotes, moim zdaniem też,
              słowa o II kręgu to była ironia z mojej strony, heh jak to coś w panice można nazwać odejściem na II krąg:)
              • jot-es49 Re: Fakt, jakie to wszystko odkrywcze ... 26.07.11, 21:39
                No wiem. Dlatego właśnie i podrzuciłem ten link...
                A mnie się filmy popie...
                No ale tego o kręgach piekielnych sobie nie przypomnę chwilowo...
                Ale z tego co pamiętam to najwyżej na IX krąg sobie zasłużyli (no może z wyjątkiem kilku belzebubów znanych redakcji)...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka