Dodaj do ulubionych

Czas zmienić styl - znów o ciuchach

25.11.11, 20:38
Dziewczyny, przejrzałam dziś swoją szafę i ze zgrozą stwierdziłam w niej obecność ciuchów sprzed dokładnie 10 lat, w rozmiarze mikroskopijnym, k†órego to już nie mam big_grin, w ogóle nie dość, że ciuchy jakieś takie nastoletnie, to jeszcze za małe.
Krytycznie spojrzałam i uznałam, że czas najwyższy na zmianę stylu - mam potrzebę zacząć się ubierać kobieco, a nie dziewczęco. Doroślej, rozumiecie. Wszak nie mam już 20 lat, tylko więcej, więcej ;/
A wy zmieniałyście kiedyś radykalnie styl? Da się tak?
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 20:44
      Az tak bardzo radykalnie, 100% towo to nie, bo ja od mniej wiecej 5 lat przestalam chomikowac ciuchy i co 2 lata robie przeglad pt "nie chodze w tym juz 2 lata, won z garderoby".
      Czesci pozbyłam sie tez przy przeprowadzce.
      Nooo przyznam sie, ze zachowałam spodnie ( moze dla córki bedąwink które kochałam wielka miłoscia, ale to kolo 15 kg temu byłowink )
      • doral2 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 20:48
        jedyne co sobie schomikowałam, to stary żakiecik, ale on mi kiedyś farta przynosił i tylko z sentymentu go trzymam, ale na strychu.

poza tym dwa razy do roku robię przegląd garderoby i rozdaję znajomym, potrzebującym, komukolwiek.
        nie ma co trzymać ciuchów w które się tyłek nie mieści, albo były modne 6 lat temu.
        jak już chomikować to ciuchy ponadczasowe, pasujące do każdego tryndu modowego, dobre gatunkowo, dobrze uszyte.
        ciuchy z sieciówek po dwóch latach won.
    • jowitka345 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 20:47
      Eniac.. tez mam takie ciuchy big_grin ale ze sa dobrej jakości to trzymam dla córki.. oczywiście perełki bo inne poszły do kontenerka smile
      Jeżeli chodzi o zmianę stylu to chyba nie miałam takie radykalnej, z wiekiem po prostu garderoba dojrzewała razem ze mną... ale jak spojrzeć wstecz jakieś 20 lat to widac dopiero tą rożnicę w stylu
      • eniac_woman Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 20:58
        jowitka345 napisała:

> Eniac.. tez mam takie ciuchy big_grin ale ze sa dobrej jakości to trzymam dla córki..
        > oczywiście perełki bo inne poszły do kontenerka smile
        > Jeżeli chodzi o zmianę stylu to chyba nie miałam takie radykalnej, z wiekiem po
        > prostu garderoba dojrzewała razem ze mną... ale jak spojrzeć wstecz jakieś 20
        > lat to widac dopiero tą rożnicę w stylu

No właśnie!!! Z wiekiem garderoba dojrzewała z tobą, o to chodzi! Ze mną nie, ja mam ciągle taki sam styl i co gorsza odruchowo jakoś nadal takie ciuchy kupuję. A ponieważ nie pracuję (już) w korporacji (do której kupiłam sobie jakieś tam elegantsze rzeczy, ale też na codzień nie było potrzeby ich nosić), tylko mam wolny, artystyczny dość zawód, to chodzę jak jakaś nastolatka i czuję się fatalnie wśród koleżanek. Może to głupi powód, ale chyba jakiś impuls mam.
        • jowitka345 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 21:03
          No ale ja też nie nosze się jak damesa... nosze dzinsy, sweterki, baleriny.. tylko po prostu te sweterki są bardziej wyszukane teraz, a nie jak te moje dawniejsze nastoletnie tadrachy ( wymysł mojej mamy big_grin nie wiem co to znaczy)
        • olinka20 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 21:06
          A olej sikiem prostym kolezanki, jezeli dobrze wygladasz w artystycznym stylu, a co najwazniejsze dobrze sie w tym czujesz to ubieraj sie tak dalej.
          • jowitka345 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 21:09
            olinka20 napisała:

> A olej sikiem prostym kolezanki, jezeli dobrze wygladasz w artystycznym stylu,
            > a co najwazniejsze dobrze sie w tym czujesz to ubieraj sie tak dalej.

dobrze gada.. polać jej smile dzisiaj piątek to podwójnie a co...

a tak na serio to skoro nie jesteś przekonana, to będziesz się źle czuła w bardziej eleganckim stylu
          • eniac_woman Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 21:10
            olinka20 napisała:

> A olej sikiem prostym kolezanki, jezeli dobrze wygladasz w artystycznym stylu,
            > a co najwazniejsze dobrze sie w tym czujesz to ubieraj sie tak dalej.

No właśnie sęk w tym, że JA przestałam się w tym czuć dobrze - żeby była jasność - nie noszę się artystycznie w sensie jakieś tam spódnice hippie itd - noszę głównie styl "sportowy" (nie do końca wiem, jak to nazwać), czyli maksimum wygody uncertain Np.: jeansy, bluza z kapturem z Croppa, adidasy czarne, kurtka narciara. Generalnei wszystko wygląda fajnie, tylko jakoś przestało być spójne ze mną. I stąd potrzeba zmian. W szpilkach i kostiumiku np albo garniturze czułam się super, tylko co, na codzień mam tak popylać? I tu właśnie ogarnąć się nie mogę, bo nie wiem, jak to wypośrodkwać.
            I tak, nie mam większych problemów big_grin
            • jowitka345 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 21:14
              eniac_woman napisała:

> W szpilkach i kostiumiku np albo garniturze czułam się sup
              > er, tylko co, na codzień mam tak popylać? I tu właśnie ogarnąć się nie mogę, bo
              > nie wiem, jak to wypośrodkwać.
              > I tak, nie mam większych problemów big_grin

ej no ja myślałam, że to towarzystwo na Tobie presję wybiera, ale skoro sama chcesz i się czujesz dobrze w garsonkach to czemu nie miałabyś tak na co dzień chodzić...
            • olinka20 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 21:16
              A to zmienia postac rzeczywink
              Jak w szpileczkach i garniturze czujesz sie dobrze, to wszedzie mozesz tak popylac, wbrew pozorom.
              Nawet z dzieckiem na spacerze, jesli ci wygodnie.
              W ogole to moze wyposrodkuj, czasem bluza, czasem garniturek.
              A swoja drogą ile masz lat?
              • eniac_woman Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 21:25
                Lat mam 32, prowadzę własną działalność, więc nie latam do żadnych biur itd. I może to też jakoś tak mało motywująco wpływa...
                A jak mam 32 lata to co to znaczy? smile Dawajcie wszystkie sugestie, bo z chłopem przecież nie pogadam na ten temat big_grin
                • jowitka345 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 21:30
                  To przecież moja rówieśniczka jesteś.. i Ty się za starą masz???? przecie to wiek nastoletni smile
                  • eniac_woman Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 21:34
                    jowitka345 napisała:

> To przecież moja rówieśniczka jesteś.. i Ty się za starą masz???? przecie to wi
                    > ek nastoletni smile

Nie no, za starą się nie mam big_grin Jesteśmy młode i piękne, ale dam sobie rękę uciąć, że ubierasz się bardziej stosownie do swojego wieku wink
                    • jowitka345 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 21:42
                      czy ja wiem... no tez lubię luźny styl ale przyznam ,że w glanach i narciarce źle bym się czuła. A co do kozaków to kup sobie może na razie na płaskim obcasie. bo jak od razu w wysokie wskoczysz to możesz nie wyrobić z nogami po całym dniu...
                      • eniac_woman Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 21:44
                        No to też jest jakieś wyjście, ale skórzany czarny, nie? Damski, nie sportowy.
                        • jowitka345 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 21:46
                          no przecież od sportowego uciekasz...
                          skóra może być ekologiczna suspicious i tak damski.. nie męski wink
                          • eniac_woman Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 21:48
                            jowitka345 napisała:

> no przecież od sportowego uciekasz...
                            > skóra może być ekologiczna suspicious i tak damski.. nie męski wink

Tak, tak. Masz rację smile No dobra, to jutro kupię i się Wam pochwalę smile
                      • eniac_woman Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 22:00
                        jowitka345 napisała:

> czy ja wiem... no tez lubię luźny styl ale przyznam ,że w glanach i narciarce
                        > źle bym się czuła. A co do kozaków to kup sobie może na razie na płaskim obcas
                        > ie. bo jak od razu w wysokie wskoczysz to możesz nie wyrobić z nogami po całym
                        > dniu...

A jakie buty nosisz do dżinsów? Teraz, zimą?
                        • jowitka345 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 22:07
                          Mam dwie pary kozaków... jedne płaskie w których na co dzień śmigam... do sklepu do przedszkola po starszego a na większe wyjścia typu impreza w przedszkolu lub u męża w pracy teraz się szykuje ( dla dzieci) , lub do dyra mojego jak idę rozmawiać to mam na obcasie.
                          Jak pracowałam czynnie zawodowo to nosiłam te na obcasie do pracy i siłą rzeczy do przedszkola, sklepu również bo odbierałam syna prosto po pracy i z nim robiłam zakupy a te płaskie na szybkie wyjścia do sklepu czy na bazarek, ale już po powrocie do domu.
                          • eniac_woman Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 22:30
                            A te płaskie kozaki zakładasz pod spodnie? Czy masz rurki i wszystko do środka? Czy tylko spódnice?
                            • lucusia3 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 23:56
                              Eniac - kup sobie grudniowy In Style. Tam masz propozycje na 4 tygodnie - z kozaczkami i bez. Zasadniczo na luzie ale elegancko. Myślę, ze możesz się zainspirować. Aha, ja bym prywatnie zmniejszyła obcasy o połowę.
                              Mam taka sama ja ty sytuację - swoją firma, bez sztywnego biura, ale gdy spotykam się z klientem, to bluzy z kapturem nigdy bym nie ubrała. Na luzaka można się ubrać na spacer z dziećmi, na wycieczkę rowerową, na grilla z bliskimi znajomymi, od biedy na codzienne zakupy.
                              Ja na co dzień "popylam" w szpilkach (choć te 10cm zostawiam na wieczorne wyjścia), ale mam też buty na płaskim, sznurowane na koturnie (te łatwo dopasować do każdego stylu). Ale moje ukochane to na stabilnym obcasiku 6-8 cm (dopasuj do swoich preferencji) , o tego typu
                              https://i.ebayimg.com/14/!B7(h2WQEGk~$(KGrHqMOKiEEyVLYHZ)uBMz+eFsDBw~~0_35.JPG
                              to cudo, mnie najlepiej pasujące w brązie (bo mniej sztywne od czarnych, ale czarne tez dobre) - do jeansów, i do spodni eleganckich, i do kostiumu, i do spódnicy, a z sukienką np. dzianinową wyglądają świetnie.
                              • eniac_woman lucusia3 26.11.11, 16:19
                                Lucisua, dzięki za tytuł - właśnie nie byłam pewna, jakie magazyny modowe mają sens.
                                Na codzień chodzisz w obcasach? Pracujesz w jakimś biurze, czy masz biuro w domu?
                                Bo to też ma chyba znaczenie dla wyboru obuwia i stroju...
                            • jowitka345 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 26.11.11, 11:17
                              eniac_woman napisała:

> A te płaskie kozaki zakładasz pod spodnie? Czy masz rurki i wszystko do środka?
                              > Czy tylko spódnice?

niee, spódnice to ja noszę do tych wysokich kozaków..
                              płaskie zakładam pod spodnie, no chyba ze śnieg wysoki to wtedy chowam. A rurek nie noszę..moja figura mi na to nie pozwala sad
                        • olinka20 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 22:07
                          Ja do dzinsow ( od ktorych jestem uzaleznionawink ) nosze
                          oficerki
                          takie polglany
                          takie cichobiegi ponad kostke z zamszyku
                          emu
                          • eniac_woman Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 22:31
                            Oficerki to do rurek, tak?
                            A cichobiegi nad kostkę? Do spodni też i spodnie na zewnątrz?

OLABOGA, help! Jestem lajkonikiem modowym!!
                            • olinka20 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 22:37
                              Oficerki do rurek ofkorswink
                              Cichobiegi nad kostke albo do rurek, albo do normalnych, jakos upycham.
                              Ja tez lajkonik, mi wygoda mowi co mam jaki nosicwink
                              • eniac_woman Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 22:44
                                olinka20 napisała:

> Oficerki do rurek ofkorswink
                                > Cichobiegi nad kostke albo do rurek, albo do normalnych, jakos upycham.
                                > Ja tez lajkonik, mi wygoda mowi co mam jaki nosicwink

Aha, czyli upychasz. Cholera. Mam kapitalne jeansy, które wyglądają naprawdę elegancko, tylko to nie są rurki, nie da się ich w nic wepchnąć. No i noszę je do butów górkskich, no masakra!! Jakie buty do takich spodni?

Olinka, dzięki za cierpliwość smile
                                • olinka20 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 22:50
                                  Znaczy proste dzinsy?
                                  To moze do nich jakies kozaczki, które sie zmieszcza pod dzinsy?
                                  Nie wiem, bo nie wiem jaki fason.
                                  Napisaalm, ze upycham, ale to w sumie przekłamanie, bo ja glownie rurki noszewink
                                  • eniac_woman Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 22:56
                                    Nie, te moje się lekko rozszerzają:
                                    Krój mają podobny do tych na zdjęciu, ale są jednolite, bez przetarć. No i jakie buty ZIMĄ do takich?

https://www.new-true-religion-jeans.com/ProductImg/true-religion-Disco-Joey-Big-T-jeans-women--s0.jpg
                                    • olinka20 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 22:59
                                      Ja do takich nosze polglany, znaczy ponad kostke, albo cichobiegi ponad kostke.
                                      Ale ja sie słabo znam na modziewink
                                      • eniac_woman Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 23:06
                                        No dobra, mam dużo spódnic smile
                                        • gadziulinka Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 26.11.11, 18:56
                                          Ja do takich założyłabym botki, mogą być płaskie lub na obcasie lub koturnie
                                          --
                                          Najgorsze jest pierwsze pięć dni po weekendzie

...spraw, żeby te wszystkie kalorie poszły w cycki...
                                    • jowitka345 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 26.11.11, 11:20
                                      eniac_woman napisała:

> Nie, te moje się lekko rozszerzają:
                                      > Krój mają podobny do tych na zdjęciu, ale są jednolite, bez przetarć. No i jaki
                                      > e buty ZIMĄ do takich?
                                      >
                                      > https://www.new-true-religion-jeans.com/ProductImg/true-religion-Disco-Joey
> -Big-T-jeans-women--s0.jpg

Ja nosze podobne tyle, że nie rozszerzane a proste ale efekt podobny.. i do tego to raczej buty na obcasie, do płaskich juz bym nie założyła bo mam za krótkie nogisad
                • olinka20 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 21:33
                  A tak z ciekawosci pytamwink
                  Ja mam 31 ( od miesiacatongue_out)
                  Jak działalnosc prowadzisz to jednak do ZUSu czy skarbowego chadzasz co nie?
                  A oni jakos lepiej patrzą na wykostiumikowanych niz zbluziałych ( przetestowane)
                  • eniac_woman Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 21:36
                    No chadzam, chadzam czasami. Generalnie w różne miejsca chadzam przecież... Jutro jadę kupić sobie buty i właśnie rozważałam zakupienie albo czegoś totalnie w moim obecnym (odruchowym) stylu (np. zimowe conversy big_grin), albo może jednak kozak na obcasiku? Nie mam kasy, żeby mieć 5 par butów, więc mam dylemat i od czegoś muszę zacząć te zmiany wprowadzać, więc może ten kozak jednak?
                • gadziulinka Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 22:13
                  Też mam 32 lata. Lubię wygodne ciuchy, jednak do pracy muszę bardziej oficjalnie. Zauważyłam jednak, że nikt się nie czepia jak sobie wypośrodkuję. I tak np. noszę dżinsy (najczęjciej czarne, granatowe lub ciemno niebieskie, ale bez przetarć) do tego koszula i marynarka. Buty czasem eleganckie na szpilce, coraz częściej płaskie, ale nie adidasy.
                  • eniac_woman Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 22:30
                    gadziulinka napisała:

> Też mam 32 lata. Lubię wygodne ciuchy, jednak do pracy muszę bardziej oficjalni
                    > e. Zauważyłam jednak, że nikt się nie czepia jak sobie wypośrodkuję. I tak np.
                    > noszę dżinsy (najczęjciej czarne, granatowe lub ciemno niebieskie, ale bez prze
                    > tarć) do tego koszula i marynarka. Buty czasem eleganckie na szpilce, coraz czę
                    > ściej płaskie, ale nie adidasy.

Ale jakie płaskie zimą a nie adidasy? z czubkiem, bez czubka? Jakie są płasnie buty do dżinsów na zimę?
                    Ale eleganckie, nie półglany?
                    • gadziulinka Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 26.11.11, 19:03
                      Ja lubię uniwersalność. Kupuję buty, które mogę założyć i do garnituru (jak już się nie da tego uniknąć) i do dżinsów. Płaskie kozaki kupuję wyłącznie z okrągłym czubkiem. Mam wrażenie, że płaskie i czubate strasznie optycznie wydłużają stopę i wyglądam jak w kajakach. Kiedyś nosiłam kozaki szpilki z czubkiem, ale jak dwa lata temu zahaczyłam czubkiem o nogawkę spodni od garnituru i spadłam ze schodów, przerzuciłam się na okrągłe noski, lub krótkie czubki, tak, żeby się nie zabić. Moim zdaniem do dżinsów pasują nawet kozaki podobne do kowbojek (obcas taki 2-3cm), ale to wyłącznie pod spód
        • lucusia3 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 25.11.11, 23:41
          Teraz to na czasie - elegancki żakiecik do jeansów i koszulki/sweterka/bluzki + szal i stosunkowo płaskie buty= najbardziej na czasie strój.
          Białą koszulę do jeansów można dodatkami i butami podtunigować na praktycznie każdą okazję.
          Ja praktycznie nie rezygnuję z ciuchów "klasycznych". Takie awangardowe lecą po dłuższym czy krótszym czasie z szafy bez miłosierdzia, bo moda na nie nigdy nie wróci. Co innego klasyczne - ja mam ciuchy mojej mamy sprzed 40 lat (mamy ten sam rozmiar) i dalej wyglądają świetnie. Tyle, że to doskonały kaszmir, wełna, jedwab. Fasony klasyczne wracają. Byle tego nie zniszczyć złym praniem.
    • eniac_woman A ZNACIE TO? 25.11.11, 21:50
      looklet.com/create#/clothes//10109274A102773202AC618016705F0918
      Pobawcie się, jest cudowne big_grin
      • mona_mayfair Re: A ZNACIE TO? 26.11.11, 10:32
        Zajebistebig_grin zrobiłam siebietongue_out
      • doral2 Re: A ZNACIE TO? 26.11.11, 17:54
        eniac_woman napisała:

> rel="nofollow">looklet.com/create#/clothes//10109274A102773202AC618016705F0918
        > Pobawcie się, jest cudowne big_grin.."

bardzo fajne smile
        szkoda, że siebie tam wkleić się nie da i na sobie popróbować..
    • anna_sla Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 26.11.11, 01:47
      da się, da big_grin Ja się tak ze stylu chłopczycy.
      • eniac_woman Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 26.11.11, 09:12
        anna_sla napisała:

> da się, da big_grin Ja się tak ze stylu chłopczycy.

Anna, ale to napisz, jak to zrobiłaś, ile trwał cały proces i kiedy się przyzwyczaiłaś do nowego "looku" big_grin
        • anna_sla Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 26.11.11, 11:30
          to trwało lata. Nie mogłam tak radykalnie nagle zmienić. Dużo mi tu pomógł fakt zakochania się (w moim obecnym mężu). Dla niego chciałam być kobiecą kobietą, więc z wytartych dżinsów i ogrodniczek przerzuciłam się na miniówki. Miałam tylko jeden problem. Z doborem butów. Ja mam na piętach tzw. "ostrogi", to jest kość wystająca w miejscu gdzie powinno być zagłębienie, na którym trzymają się pantofle. No bo przecież nie ubiorę trampków do miniówki, chociaż nieraz zrezygnowana i tak się ubierałam. Ubierałam się kobieco, ale źle się w tym czułam + wiecznie obdarte nogi do krwi przez buty. Kiedy zamieszkaliśmy ze sobą z moim obecnym mężem powoli zaczęłam skłaniać się ku wygodnemu trochę sportowemu stylowi. Coś w ten deseń, ale obuwie płaskie głównie sportowe i częściej bojówki spodnie i kaptur. Uwielbiam kaptury mogę je mieć nawet w sukienkach:
          https://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/40/06/39/1940063960
          https://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/40/06/42/1940064239
          https://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/57/44/30/1957443049
          https://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/40/63/24/1940632484
          https://img19.allegroimg.pl/photos/oryginal/19/52/16/12/1952161280
          • jowitka345 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 26.11.11, 11:32
            zdjęcie nr 1... to mój styl smile
            • jowitka345 Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 26.11.11, 11:39
              jowitka345 napisała:

> zdjęcie nr 1... to mój styl smile

oczywiście dzisnsy mam całe nie podarte tongue_out
          • anna_sla Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 26.11.11, 11:52
            a dodam tylko, że mi to zajęło tyle czasu dlatego, że ja totalne bezguście wyrosłam. Wychowana byłam na lumpeksach i na tym co było (czyli w biedzie), co mi mama kazała ubrać/kupiła ja to musiałam ubrać. I jak miałam cokolwiek kupić sobie sama już jako nastolatka już prawie pełnoletnia zawsze potrzebowałam pomocy koleżanki bo ja wchodziłam do sklepu i wychodziłam z niczym zrozpaczona.
          • eniac_woman Re: Czas zmienić styl - znów o ciuchach 26.11.11, 16:16
            Anna, dzięki za odpowiedz! Mój styl to ten ostatni i jego zamierzam zmienić - nawet, jak patrzę na tę dziewczynę ze zdjęcia, to widzę, że MNIE się te jej buty nie podobają jako wykończenie całości, mimo, że same w sobie są super.

Ja może nie byłam wychowywana na bezguście, ale zdecydowanie nie nauczono mnie kobiecości, ja cały czas, nieustająco, czuję się fizycznie jak dziewczynka uncertain
    • eniac_woman KUPIŁAM BUTY 26.11.11, 16:21
      Kupiłam czarne oficerki!!!
      Jestem przeszczęśliwa, ponieważ przymierzyłam dziś milion par butów, od tanich po takie za 500 zł (z ciekawości) i WSZYSTKIE były za szerokie w łydce ;| A to jest dla mnie niepojęte, bo ja nie mam chudych nóg! Wszystkie buty mi odstawały jak kotu w butach, masakra.
      No, ale kupiłam, mam, są śliczne i kobiece (wg mnie). I jest to mały krok dla człowieka, ale wielki krok dla mojego osobistego samopoczucia smile))
      • gadziulinka Re: KUPIŁAM BUTY 26.11.11, 19:08
        Teraz tak jakoś szyją te buty. Kiedyś nie miałam problemu z zakupem kozaków, a teraz też wszystkie za szerokie, a nie schudłam wcale, a wręcz odwrotnie. A botki z kolei robią strasznie szerokie w kostce... Też się sporo muszę nagimnastykować, żeby mieć fajne zimowe buty
        • eniac_woman Re: KUPIŁAM BUTY 26.11.11, 19:11
          gadziulinka napisała:

> Teraz tak jakoś szyją te buty. Kiedyś nie miałam problemu z zakupem kozaków, a
          > teraz też wszystkie za szerokie, a nie schudłam wcale, a wręcz odwrotnie. A bot
          > ki z kolei robią strasznie szerokie w kostce... Też się sporo muszę nagimnastyk
          > ować, żeby mieć fajne zimowe buty

Tak, botki to też masakra, w ogóle nie brałam pod uwagę. Kozaki mam teraz dopasowane w łydce tylko dlatego, że mają taką klamrę ala pasek i mogę przepiąć. A też nie schudłam i też wręcz przeciwnie.
      • jowitka345 Re: KUPIŁAM BUTY 26.11.11, 20:06
        noo to teraz jakieś foto daj, żebyśmy obraz miały jak wyglądają smile
        • eniac_woman Re: KUPIŁAM BUTY 26.11.11, 20:35
          Są prawie identyczne jak te:

https://www.sklepkamil.pl/galerie/o/oficerki-acord-1198-08_3270.jpg
          • jowitka345 Re: KUPIŁAM BUTY 26.11.11, 20:39
            ja mam takie tylko obcas wyższy.
            te Twoje uważam,że są uniwersalne i można je nosić i do spódniczki i do spodni
            brawo!!!!smile
            • eniac_woman Re: KUPIŁAM BUTY 26.11.11, 20:44
              jowitka345 napisała:

> ja mam takie tylko obcas wyższy.
              > te Twoje uważam,że są uniwersalne i można je nosić i do spódniczki i do spodni
              > brawo!!!!smile

AAA SUPER! Do spódniczki już dzisiaj chodziłam i widzę, że jest super. Do spodni pod spód wybróbuję, no i do rurek (o ile się w nie wbiję:/). Dzięki wielkie, dziewczyny!
              • gadziulinka Re: KUPIŁAM BUTY 26.11.11, 21:24
                jak masz zamiar nosić pod spodnie, sprawdź czy klamra jest cała gładka, ja kiedyś sobie fajne spodnie takimi klamrami załatwiłam, bo się okazało, że jakieś zadziory czy coś miały
          • olinka20 Re: KUPIŁAM BUTY 28.11.11, 09:56
            Zajefajne oficerki!
            Dobre buty to podstawa sukcesuwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka