karolina17w 26.11.11, 19:17 Gdzie przechowywać tą miksturę? W lodówce? Ale będzie za zimne do podania bezpośrednio po wyjęciu. W temp. pokojowej? Nie zepsuje się za szybko? Inne? No i z ciekawości, jak już robicie to jakie proporce? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eniac_woman Re: Syrop z cebuli i miodu 26.11.11, 19:29 Mnie tu dziewczyny namówiły i od razu mówię, że ten syrop czyni cuda. Ja robię tak: siekam dwie cebule wieczorem, wrzucam do słika, zasypuję cukrem i zostawiam na noc w cieple. Następnego dnia podaję 3 razy i robię wieczorem nowy. Trzymam w lodówce, daję po kilkunastu minutach od wyjęcia. Odpowiedz Link
doral2 Re: Syrop z cebuli i miodu 26.11.11, 19:38 miód konserwuje, zatem nie widzę potrzeby trzymania syropu w lodówce. no, chyba że zrobisz 3 litry ps. miałam gdzieś przepis na syrop z czosnku i miodu, muszę poszukać. Odpowiedz Link
dziewczyna_bosmana Re: Syrop z cebuli i miodu 26.11.11, 20:16 Trzymałam zawsze w temp. pokojowej i nigdy się nie zepsuł. Kroję wieczorem 3 cebule i "układam" w słoiku na zmianę warstwę cebuli i 2-3 łyżki stołowe cukru, na wierzch leję ok 4 łyżek stołowych miodu. Rano syrop gotowy. Odpowiedz Link