Dodaj do ulubionych

O Mikołaju będzie

04.12.11, 11:06
Do wczoraj byłam święcie przekonana, że mój ośmiolatek już nie wierzy w Mikołaja. Pytał o coś więc mu mówię, że przecież byliśmy w aquaparku cały dzień i to był prezent na mikołajki od nas ( rodziców)
Ale kiedy mówił o piernikach i szklance mleka na parapecie i o PRAWDZIWYM MIKOŁAJU ... nie, nie mogę mu tego zrobić i ... uszykuję jakiś drobiazg, wypiję to mleko i pokruszę piernika - chce wierzyć niech wierzy smile
Obserwuj wątek
    • baduura.pl Re: O Mikołaju będzie 04.12.11, 11:10
      z moją podobnie.. z jednej strony wie i sama mówi każdemu że to mama kupuje prezent na mikołaja.. a z drugiej strony pisze list do świętego mikołaja i o nim taaaak opowiada smile
      tylko że ona dopiero 5 lat ma, wiec na razie z tym zamieszaniem nic nie robie
      • bei Re: O Mikołaju będzie 04.12.11, 11:55

Moje dorosłe dzieci twierdzą-" by Mikołaj przyszedł z prezentem, trzeba w niego wierzyćsmile", więc udają, ze "wierzą"
        • doral2 Re: O Mikołaju będzie 04.12.11, 13:43
          gdy dzieciak przestaje wierzyć w świętego mikołaja, to znak że kończy się jego dzieciństwo.
          taka moja teoria smile
    • zuzanka79 Re: O Mikołaju będzie 04.12.11, 22:01
      Dziś u szwagra na wsi sołtys dla dzieci zorganizował Mikołaja. Były piosenki, tańce, wspólne oczekiwanie prezenty dla wszystkich ( my po kryjomu dostarczyliśmy dla naszych dzieci) dzieci, ognisko z kiełbaskami i grzaniec dla dorosłych wink. Zajeżdżamy do szwagra, parkujemy na podwórku, jego syn coś o Mikołaju napomniał, ja, że może na spacer pójdziemy to go spotkamy, a Fil ... w płacz, że on nie idzie bo ruzgę albo węgiel dostanie big_grin . Jego mina bezcenna.
      Nie wiecie nawet ja musiałam się nagimnastykować by z nami poszedł tego Mikołaja szukać.
      A gdy już prezent dostał, to Mikołaja zapytał skąd on wiedział, że on ( Filip) do Karolka dziś przyjedzie big_grin
      Ja ubaw miałam dziś po pachy i uświadamiać młodego mikołajowo NIE MAM ZAMIARU. A koledzy - jeśli mają siłę przebicia niech uświadamiają wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka