13.12.11, 18:56
orientuje sie ktora czy rossman ma "swoje" pampersy takie jak biedronka, tesco , czyli tanszy wyrob?? do biedronkowych moj 5 latek sie juz nie miesci w obwodzie, no ta chamca trza zapinac, wazy 22kg, potrezbuje takowe do lewatyw, dzis mi poszlo 25 szt takich z pampersa a szkoda mi ich, no a moze sa tu jakies mamy ktore chca sie pozbyc pampersow po swych odpieluchowanych pociechach? chetnie przyjme, wazne zeby rozm spasowały,
Obserwuj wątek
    • hedna Re: pampersy 13.12.11, 19:00
      wiesz co,w rossmanie są fajne pieluchy baby dream,polecam
    • dziewczyna_bosmana Re: pampersy 13.12.11, 19:02
      Rossmann ma BabyDream, bardzo sztywne i mało chłonne ale jak nie będą noszone cały czas to mogą być.
    • mamakarolla Re: pampersy 13.12.11, 19:29
      a nie mogłabyś mieć zlecenia od lekarza, żeby kupować w medycznym sklepie?
      • buzka25 Re: pampersy 13.12.11, 19:40
        mam zlecenie, ale na 3 mies przysługuje mijedynie 180szt i to wykupuje pampersy z "pampersa" natomiast do lewatyw kupuje te najtansze bo np dzis mi poszlo 25sztsad a tamtych mi szkoda, tak wywalac co 2 minuty, a z biedronkowych wyrósł juz, niestety,
        • mamakarolla Re: pampersy 14.12.11, 07:18
          no to spróbuj rossmanowskie, mają oni nawet takie próbki po 2 szt.
          I w lidlu też są pieluchy, może te byłyby dobre?
    • magiczna_marta Re: pampersy 13.12.11, 19:40
      W Rossmannie mają też rozmiar 6.
      Jakościowo bez rewelacji ale da się przeżyć.
      • buzka25 Re: pampersy 13.12.11, 19:41
        a jak cenowo?? w biedronce/tesco cos z 27zł kosztowała duza paka,
    • karra-mia Re: pampersy 13.12.11, 19:48
      ma takie duże pieluchomajtki baby dream
    • karra-mia Re: pampersy 13.12.11, 19:52
      www.rossnet.pl/Produkt/babydream-Premium-Junior-5-12-25-kg-Pieluszki-dla-dzieci,98265
    • red-truskawa Re: pampersy 13.12.11, 20:23
      Przy papmersach te babydream nie sa rewelacyjne i na pewno mniej chłonne równiez od biedronkowych. Czy wieksze? moze ciut.
      A moze poszukac takich tanszych odpowedników pieluch na noc? one sa dla starszych dzieci. Rossmanowskie na pewno sa, ale jakie duze nie wiem, huggies tez ma i chyba kaufland tez. W necie były kiedys dostepne pieluchy higieco czy jakos tak, dziewczyny je chwaliły, dosc tanie były i ponoc dobre. Poszukaj moze maja i duze, nocne wersje. Ja ci taki sklep znalazłam
      pieluchy.net/index.php
      • 3-mamuska Re: pampersy 14.12.11, 02:05
        Przepraszam ze pytam ,ale nie mozna mlodego na nocnik posadzic zamiast pieluch jesli finansowo jest to obciazenie.A musisz i tak zmieniac co 2 minuty.
        Ot taki luźny pomysł, bo nie wiem w jakim stanie jest twoj synek.

Wiem ze kiedys kuzynka kupowala takie z odrzutu .Takie wielkie paki dostawala do domu.Spytam moze bedzie pamietac jak to zalatwiala.
        • buzka25 Re: pampersy 14.12.11, 06:54
          to jakbys sie kuzynki dopytała i jeszcze szansa by jakas była chetnie bym załatwiła cos takowego, a jak zrobie synowi lewatywe tosiedzi na ubikacje i grubsza sprawe zrobi do ubikacji (ok godizny to trwea) potem schodzi śluż , czasem zejdzie 5 pieluch, a czasem ponad 20, i on tego "sluzu" nie czuje, wola jak juz w pieluszce jestsadsaddltego posadzenie na ubikacje i trzymanie go kolejne 2 godizny to bez sensu bo a noz nic nie pojdzie, bo bywa i tak,
          • agacia.s Re: pampersy 14.12.11, 09:52
            ja mam fajna strone gdzie zamawiam pieluch dla mojego 2 latka za 310 szt place 159 zl a sa całkiem wporzadku maja tez wieksze rozmiary wiec jak cos to pisz bo niewiem czy tu moge umiescic link
            • buzka25 agacia 14.12.11, 09:59
              pisz na priva, chetnie przeogladam stronke, a z pieluszek jestes zadowolona?? zreszta ja i tak potrzebuje do lewatyw wiec od razu do wywalania
    • ib_k Re: pampersy 14.12.11, 10:52
      potrezbuje takowe do lewatyw

rany, dlaczego ty robisz dziecku lewatywy????
      • buzka25 Re: pampersy 14.12.11, 10:57
        bo ja mam dziecko niepełnosprawne, i wyobraz sobie ze go tez cewnikuje co 3-4 godziny bo sikac tez niepotrafi
        • agacia.s Re: pampersy 14.12.11, 11:31
          napisałam
          • buzka25 agacia 14.12.11, 12:06
            a ja zamowiłam probki;D
          • red-truskawa Re: agacia.s 15.12.11, 14:42
            czy ja tez moge dostac adres tej stronki?
            • buzka25 higieco 15.12.11, 15:47
              wpisz sobie, nie wiem czy pierwszy link nie bedzie jako sprzedaz dywanikow samochodowych, ale to jest tosmile pozdrawima, ja zamowilam probke 6szt
        • ib_k Re: pampersy 14.12.11, 11:56
          buzka25 napisała:
          ...

przepraszam nie wiedziałam
          • buzka25 Re: pampersy 14.12.11, 12:07
            spoko, nie kazdy musi znac zyciorys drugiej osoby
    • jopi76 Re: pampersy 14.12.11, 21:47
      Przejrzałam szafki i mam do oddania:
      -14 pieluch jednorazowych rozm. 5-6
      -majteczki "treningowe (flanetowo-ceratowe )
      -otulacze
      -kilka pieluch tetrowych

Napisz jak u was wygląda możliwość zastosowania pieluch wielorazowych
      -jak z praniem/suszeniem ?

Może to by był sposób na oszczędności -otulacz+ wkład chłonący ?
      • 3-mamuska Re: pampersy 15.12.11, 16:47
        Hej,niestety ona to kupowala od pana ktory pracowal w fabryce pieluch,i niestety juz tam nie pracuje.Bo ona syna urodzila i tez chciala.

Poszperalam troche w internecie i co dziewczyna radzi:
        Popytaj w hurtowniach o pieluszki jednorazowe z tzw. odrzutu. Ja takie kupowałam
        po 19 zł. za paczkę [50 sztuk] w ubiegłym roku. Te pieluszki są w większości
        super chłonne, ale mają małe niedociągnięcia produkcyjne - różnica w szerokości
        falbanek [około 3-4mm.], delikatnie zaprasowany pasek gdzie przylepia się rzepy,
        nie dodrukowane obrazki. W jednej dużej paczce trafiały się czasami 2-4 sztuki
        pieluszek z folią. W ubiegłym roku sprzedawano je w prześwitujących paczkach z
        włożoną do środka kartką i napisem na niej "MIX". Takie pieluszki kupowałam w
        Mogilnie [około 70km. od Poznania i podobno były właśnie z Poznania do hurtowni
        przywożone]. Pieluszki są klasy "pampersa" i "huggies". Nie ma na nich napisu
        producenta, jest jedynie nazwa dystrybutora.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka