Dodaj do ulubionych

Noworoczne Postanowienia

27.12.11, 20:51
żeby było łatwiej przypominam wacik zeszłoroczny

moje postanowienia nadal bez zmian, przeć do przodu i pojechać w jedno takie miejsce.
z zeszłorocznych postanowień oba mi się nawet wyszły, więc i teraz też się uda smile

a jak u was?
Obserwuj wątek
    • maja-02 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 20:53
      no to żeś mnie wyprzedziła big_grin

no więc ja powtarzam w tym wątku - nauczę się wklejać zdjęcia wink
      • doral2 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 20:58
        mmaja-02 napisała:

> no to żeś mnie wyprzedziła big_grin.."

to usunę twój wacik, żeby się nie dublowało..
        • maja-02 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:03
          pewnie smile ja już od wczoraj chciałam założyć ale stwierdziłam że trzeba poczekać do "poświąt" wink
    • karra-mia Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 20:56
      moje również, w tym roku się nie udąło, przekładam na rok następny, może się udabig_grin
    • olinka20 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:00
      Ja programowo takich postanowien nie robie, bo mi potem przykro jak sie nie uda.
      Moze postaram sie byc bardziej pomocna w kuchniwink
      • maja-02 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:05
        ja programowo też nie, ale to które poczyniłam powyżej jest realne raczejwink i może mnie zmobilizuje w końcu do ogarnięcia tematu i postawienia zaległych trunków wkupnych wink
        • olinka20 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:06
          Powiem ci, ze ja ogarnełam wklejanie zdjęc, to kazdy sobie z tym poradzi.
          • maja-02 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:10
            największy problem to znaleźć to 5 minut żeby przeczytać co i jak i spróbować big_grin
            ale ambitnie postanawiam stawić czoło wink jak już się naumiem to wstawię mojego psa wink
    • prigi Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:12
      cofnęłam się do poprzednich lat i ....gdzie są te osóbki, bernimy, iskierka itd?

moim postanowieniem na 2012 jest tym razem:
      -nie rozwieść się z mężem (to może nie być takie prostetongue_out)
      -nie dokonać dzieciobójstwa (oooo!!!!)
      -nie wyrzucić mojej szefowej wszystkeigo co o niej myślę i tym samym nie stracić pracy
      • olinka20 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:18
        Bern z tego co pamietam to zmieniła nicka bo ją ktos podczytywał.
        Kilka nickow sie wykruszyło, fakt.
    • amoreska Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:21
      Przedłużam okres wykonalności zeszłorocznych postanowień noworocznych wink , no może w zmniejszonym wymiarze (coś tam jednak udało się poprawić chyba...)
      • sewa.49 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:36
        W zeszlym roku obiecywalam sobie:

Miec wiecej cierpliwosci dla dzieci i meza szczegolnie
        Ograniczyc palenie i nie przytyc.
        Wiecej sie ruszac, moze jakis sport zaczac uprawiac ?

1) sie nie sprawdzilo, przechodzi do postanowien w przyszlym roku suspicious
        2) sprawdzilo sie w 120% procentach fajki rzucilam i nie przytylam big_grin
        3)sprawdzilo sie w 100% biegam po schodach w domu gora dol, no i sie ruszam wink

Czyli do cierpie na deficyt cierpliwosci i obiecuje poprawe w 2012 r.
    • magiczna_marta Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:52
      Nie wpisywałam się w żadnym z wącików poprzedniorocznych, wpiszę się teraz a za rok mnie rozliczycie:
      - nie zrezygnować z siłowni i chodzić tam 3 razy w tygodniu
      - nie zamordować ex męża za jego buractwo
      - zrobię wszystko co w mojej mocy żeby znaleźć pracę którą będę mogła pogodzić z wychowywaniem moich chłopców
      - odłożę na tą cholerna konsolę którą wymarzył sobie Starszak
      - będę sumiennie chodziła na kontrole lekarskie i brała leki (bo ostatnio przeginam pałę w niedbaniu o siebie)
      - będę na bieżąco sprzątać, zmywać, prać i opróżniać kocią kuwetę
      Ameeeeen.
      • doral2 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 22:00
        wow! co za ambitne plany!
        coby ci się spełniły smile
    • zuzanka79 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 22:17
      Nie kupiłam tego dywanu. Ale w sumie jeszcze trzy dni czasu mam. Jak się sprężę to wykonam big_grin
    • i_b13 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 23:17
      postanawiam nigdy więcej nie dać się ani wykorzystać i ani oszukać przez tzw "przyjaciół"
      postanawiam mieć w doopie problemy innych
      postanawiam utworzyć finansowy fundusz kryzysowy
      i chcę schudnąć i trochę się przebadać

• aaadddaaa83 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 23:40
        1. Przebadać się.
        2. Polecieć gdzieś na tydzień doooopę wygrzać.
        3. Zacząć pracę nad dzieckiem.

I to właśnie w takiej kolejności.
        Chciałabym uwinąć się tak do połowy roku...
        • tysia77 Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 00:31
          Postaram się przełamać strach,żeby naczyć się podstaw jazdy figurowej na łyżwach i nie robić obciachy młodemuwink Chciałaby w końcu naczyć się angielskiego.
    • sylki Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 02:33
      hmmm niech pomyślę...wiem no przecież
      - przede wszystkim jak co roku nie pozabijać dzieci...póki co wszystkie żyją, więc postanowienie mi wychodzi całkiem nieźle wink
      - nie pozabijać urzędników w UM ( jak mi Bóg świadkiem kilku przydałoby się ubić)
      - bardziej przyziemne, po prostu schuść te 5 kg w końcu tongue_out, moja święta trójca nie jest mnie wstanie przeganiać, by matka "schuśćła" te 5 kg
    • aga9001 Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 06:39
      Jak przeczytałam z tamtego roku....
      To już nawet nic nie będę pisać...
      • opium74 Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 08:47
        być trochę mniej leniwą ale równie szczęsliwą big_grin
        • aqua48 Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 09:09
          Kompletnie nie widzę sensu, ani celu noworocznych postanowień, po co się katować czymś czego i tak nie ma się zamiaru dotrzymać ? Ja lubię siebie taką jaką jestem.
    • mme_marsupilami Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 09:11
      Spelnilo sie !
      Tak sie wyluzowalam, ze prawdopodobnie piszac zeszlorocznego posta bylam juz w ciazy big_grin
      Postanowienie numer dwa czeka do przyszlego roku.
      W tym postanawiam:
      - odzyskac sylwetke jak Heidi Klum
      - kontynuowac prozdrowotny tryb zycia
      • asiaiwona_1 Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 09:18
        oczywiście, że się nie sprawdziło big_grin Tak więc nie robię więcej żadnych noworocznych postanowień.
        • paciaty Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 10:06
          1.Znaleźć po macierzyńskim pracę którą pogodzę z wychowaniem dwójki dzieci-najchętniej we wspaniałym miejskim urzędzie pracującym w godzinach 8.30-14.30 gdzie panie są wiecznie zajęte piciem kawy i plotkami(jak kto z mojego miasta pisać ile i komu mam dać coby zrealizować postanowienie)
          2.Jeśli pkt 1 nie uda się, zebrać du.p w kupę, odważyć się i wziąść potężny kredyt i założyć własny sklep
          3. Jeśli pkt 1 i 2 nie dojdzie do skutku znaleźć inne źródło dochodu które pozwoli mi opłacić rachunki i kupić chlib
          4. Nie rozwieść się
          5. Kupić sobie ten cholerny piękny stół co mi się śni po nocach
          6. Po ciąży zrzucić 30 kilo big_grin
          • kiecha3 paciaty 28.12.11, 11:54
            a ty rozejrzyj się za jakaś dotacja na ten sklep - jedna z grup celowych są kobiety powracające na rynek pracy!! nie dość że można wyhaczyć kasę na remont, wyposażenie i towar, to jeszcze są wsparcia pomostowe ( 1100 zł na miesiąc na księgową, ZUS, telefon, itp)... poszukaj info..
            • akasya Re: paciaty 29.12.11, 00:37
              Kiecha3 dobrze radzi! Koniecznie jeszcze dowiedz się w swoim urzędzie pracy o bezzwrotną pożyczkę dla osób, które otwierają swoją działalność gospodarczą. Ja w zeszłym roku się ubiegałam o to i przyznali mi ok 15 000 zl ale musiałam zrezygnować, bo terminowo mi to nie pasowało uncertain A ponoć w innej opcji można było dostać nawet do 40 000 zł. I było to bezzwrotne jeśli bodajże przez rok funkcjonowała ta działalność - czyli odprowadzało się składki zusowskie, nawet bez zysku. Nie wiem czy i jak to działa teraz, ale warto poszukać bo wcale nie jest ciężko dostać takie dofinansowanie.
              • kiecha3 Re: paciaty 29.12.11, 11:49
                w PUPie dostać można do 20 tyś. - w zależności jaki region no i jest wymóg bycia zarejestrowanym bezrobotnym i po otrzymaniu nie można podjąć pracy na etacie przez rok. Ja piszę o dotacji z inkubatora przedsiębiorczości - do tej pory było 40 tyś na działalność z możliwością przyznania wsparcia pomostowego na pół roku ( to te 1100 na zusy, srusy, itp.)...
                w obu przypadkach staje się bezzwrotne po utrzymaniu działalności przez rok.
                Jeśli nigdy nie miałaś działalności to możesz (poza dotacją) skorzystać z preferencyjnego zusu i przez dwa lata płacić tylko 400 zł, a nie 900 wink
        • cudko1 Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 10:06
          a ja postanowiłam zdawać na aplikacje suspicious

pewnie za pierwszym razem się nie uda... ale zaczynam wkuwanie od 1 stycznia... dużo przede mną bo niestety moja wiedza ze studiów gdzieś się ulotniła uncertain
        • ez-aw Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 10:14
          Nie pisałam wtedy, więc nie miało się co sprawdzać. Ale teraz spróbuję:
          - zmienić pracę
          - godnie znieść wszystko co życie przyniesie,
          - zadbać o zdrowie
          - schudnąć.
    • dziewczyna_bosmana Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 20:16
      Swoje spełniłam tongue_out
    • akasya Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 23:02
      Nie było mnie tu w zeszłym roku, a postanowienia na 2012:
      1. Ruszyć dooope nie tylko żeby schudnąć, ale też dla własnej satysfakcji.
      2. Kontynuować rozstawanie się z fałszywymi przyjaciółmi i nie rozmieniać się na drobne przy osobach, które nie są tego warte.
      3. Pielęgnować dalej te prawdziwe przyjaźnie.
      4. Na przełomie zimy i wiosny najpierw jechać tam hen daleko, a później trochę bliżej w ramach nagrody za cierpliwość w pracy i brak normalnych wakacji w ciągu ostatnich 5 lat.
      5. Jesienią znaleźć wreszcie stałe mieszkanie i mieć święty spokój ze "służbowymi" i przeprowadzką co pół roku.
      6. W stałym mieszkaniu w czasie wolnym od pracy uczyć się języków zamiast opierd***** się całymi dniami przed kompem (to będzie najtrudniejsze chyba big_grin ).

Ciekawe co z tego uda mi się zrealizować w 100%.
    • eniac_woman Re: Noworoczne Postanowienia 29.12.11, 13:55
      Zaczęłam spisywać postanowienia, po czym uświadomiłam sobie, że czeka nas dość przęłomowy rok i mi siły odebrało... Ale dobra, z takich moich prywatnych postanowień:

1. Schudnąć ok 5 kg, czyli wrócić do MWI (Moja Waga Idealna)
      2. Podszkolić się w gotowaniu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka