doral2 27.12.11, 20:51 żeby było łatwiej przypominam wacik zeszłoroczny moje postanowienia nadal bez zmian, przeć do przodu i pojechać w jedno takie miejsce. z zeszłorocznych postanowień oba mi się nawet wyszły, więc i teraz też się uda a jak u was? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja-02 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 20:53 no to żeś mnie wyprzedziła no więc ja powtarzam w tym wątku - nauczę się wklejać zdjęcia Odpowiedz Link
doral2 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 20:58 mmaja-02 napisała: > no to żeś mnie wyprzedziła .." to usunę twój wacik, żeby się nie dublowało.. Odpowiedz Link
maja-02 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:03 pewnie ja już od wczoraj chciałam założyć ale stwierdziłam że trzeba poczekać do "poświąt" Odpowiedz Link
karra-mia Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 20:56 moje również, w tym roku się nie udąło, przekładam na rok następny, może się uda Odpowiedz Link
olinka20 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:00 Ja programowo takich postanowien nie robie, bo mi potem przykro jak sie nie uda. Moze postaram sie byc bardziej pomocna w kuchni Odpowiedz Link
maja-02 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:05 ja programowo też nie, ale to które poczyniłam powyżej jest realne raczej i może mnie zmobilizuje w końcu do ogarnięcia tematu i postawienia zaległych trunków wkupnych Odpowiedz Link
olinka20 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:06 Powiem ci, ze ja ogarnełam wklejanie zdjęc, to kazdy sobie z tym poradzi. Odpowiedz Link
maja-02 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:10 największy problem to znaleźć to 5 minut żeby przeczytać co i jak i spróbować ale ambitnie postanawiam stawić czoło jak już się naumiem to wstawię mojego psa Odpowiedz Link
prigi Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:12 cofnęłam się do poprzednich lat i ....gdzie są te osóbki, bernimy, iskierka itd? moim postanowieniem na 2012 jest tym razem: -nie rozwieść się z mężem (to może nie być takie proste) -nie dokonać dzieciobójstwa (oooo!!!!) -nie wyrzucić mojej szefowej wszystkeigo co o niej myślę i tym samym nie stracić pracy Odpowiedz Link
olinka20 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:18 Bern z tego co pamietam to zmieniła nicka bo ją ktos podczytywał. Kilka nickow sie wykruszyło, fakt. Odpowiedz Link
amoreska Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:21 Przedłużam okres wykonalności zeszłorocznych postanowień noworocznych , no może w zmniejszonym wymiarze (coś tam jednak udało się poprawić chyba...) Odpowiedz Link
sewa.49 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:36 W zeszlym roku obiecywalam sobie: Miec wiecej cierpliwosci dla dzieci i meza szczegolnie Ograniczyc palenie i nie przytyc. Wiecej sie ruszac, moze jakis sport zaczac uprawiac ? 1) sie nie sprawdzilo, przechodzi do postanowien w przyszlym roku 2) sprawdzilo sie w 120% procentach fajki rzucilam i nie przytylam 3)sprawdzilo sie w 100% biegam po schodach w domu gora dol, no i sie ruszam Czyli do cierpie na deficyt cierpliwosci i obiecuje poprawe w 2012 r. Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 21:52 Nie wpisywałam się w żadnym z wącików poprzedniorocznych, wpiszę się teraz a za rok mnie rozliczycie: - nie zrezygnować z siłowni i chodzić tam 3 razy w tygodniu - nie zamordować ex męża za jego buractwo - zrobię wszystko co w mojej mocy żeby znaleźć pracę którą będę mogła pogodzić z wychowywaniem moich chłopców - odłożę na tą cholerna konsolę którą wymarzył sobie Starszak - będę sumiennie chodziła na kontrole lekarskie i brała leki (bo ostatnio przeginam pałę w niedbaniu o siebie) - będę na bieżąco sprzątać, zmywać, prać i opróżniać kocią kuwetę Ameeeeen. Odpowiedz Link
doral2 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 22:00 wow! co za ambitne plany! coby ci się spełniły Odpowiedz Link
zuzanka79 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 22:17 Nie kupiłam tego dywanu. Ale w sumie jeszcze trzy dni czasu mam. Jak się sprężę to wykonam Odpowiedz Link
i_b13 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 23:17 postanawiam nigdy więcej nie dać się ani wykorzystać i ani oszukać przez tzw "przyjaciół" postanawiam mieć w doopie problemy innych postanawiam utworzyć finansowy fundusz kryzysowy i chcę schudnąć i trochę się przebadać Odpowiedz Link
aaadddaaa83 Re: Noworoczne Postanowienia 27.12.11, 23:40 1. Przebadać się. 2. Polecieć gdzieś na tydzień doooopę wygrzać. 3. Zacząć pracę nad dzieckiem. I to właśnie w takiej kolejności. Chciałabym uwinąć się tak do połowy roku... Odpowiedz Link
tysia77 Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 00:31 Postaram się przełamać strach,żeby naczyć się podstaw jazdy figurowej na łyżwach i nie robić obciachy młodemu Chciałaby w końcu naczyć się angielskiego. Odpowiedz Link
sylki Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 02:33 hmmm niech pomyślę...wiem no przecież - przede wszystkim jak co roku nie pozabijać dzieci...póki co wszystkie żyją, więc postanowienie mi wychodzi całkiem nieźle - nie pozabijać urzędników w UM ( jak mi Bóg świadkiem kilku przydałoby się ubić) - bardziej przyziemne, po prostu schuść te 5 kg w końcu , moja święta trójca nie jest mnie wstanie przeganiać, by matka "schuśćła" te 5 kg Odpowiedz Link
aga9001 Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 06:39 Jak przeczytałam z tamtego roku.... To już nawet nic nie będę pisać... Odpowiedz Link
opium74 Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 08:47 być trochę mniej leniwą ale równie szczęsliwą Odpowiedz Link
aqua48 Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 09:09 Kompletnie nie widzę sensu, ani celu noworocznych postanowień, po co się katować czymś czego i tak nie ma się zamiaru dotrzymać ? Ja lubię siebie taką jaką jestem. Odpowiedz Link
mme_marsupilami Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 09:11 Spelnilo sie ! Tak sie wyluzowalam, ze prawdopodobnie piszac zeszlorocznego posta bylam juz w ciazy Postanowienie numer dwa czeka do przyszlego roku. W tym postanawiam: - odzyskac sylwetke jak Heidi Klum - kontynuowac prozdrowotny tryb zycia Odpowiedz Link
asiaiwona_1 Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 09:18 oczywiście, że się nie sprawdziło Tak więc nie robię więcej żadnych noworocznych postanowień. Odpowiedz Link
paciaty Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 10:06 1.Znaleźć po macierzyńskim pracę którą pogodzę z wychowaniem dwójki dzieci-najchętniej we wspaniałym miejskim urzędzie pracującym w godzinach 8.30-14.30 gdzie panie są wiecznie zajęte piciem kawy i plotkami(jak kto z mojego miasta pisać ile i komu mam dać coby zrealizować postanowienie) 2.Jeśli pkt 1 nie uda się, zebrać du.p w kupę, odważyć się i wziąść potężny kredyt i założyć własny sklep 3. Jeśli pkt 1 i 2 nie dojdzie do skutku znaleźć inne źródło dochodu które pozwoli mi opłacić rachunki i kupić chlib 4. Nie rozwieść się 5. Kupić sobie ten cholerny piękny stół co mi się śni po nocach 6. Po ciąży zrzucić 30 kilo Odpowiedz Link
kiecha3 paciaty 28.12.11, 11:54 a ty rozejrzyj się za jakaś dotacja na ten sklep - jedna z grup celowych są kobiety powracające na rynek pracy!! nie dość że można wyhaczyć kasę na remont, wyposażenie i towar, to jeszcze są wsparcia pomostowe ( 1100 zł na miesiąc na księgową, ZUS, telefon, itp)... poszukaj info.. Odpowiedz Link
akasya Re: paciaty 29.12.11, 00:37 Kiecha3 dobrze radzi! Koniecznie jeszcze dowiedz się w swoim urzędzie pracy o bezzwrotną pożyczkę dla osób, które otwierają swoją działalność gospodarczą. Ja w zeszłym roku się ubiegałam o to i przyznali mi ok 15 000 zl ale musiałam zrezygnować, bo terminowo mi to nie pasowało A ponoć w innej opcji można było dostać nawet do 40 000 zł. I było to bezzwrotne jeśli bodajże przez rok funkcjonowała ta działalność - czyli odprowadzało się składki zusowskie, nawet bez zysku. Nie wiem czy i jak to działa teraz, ale warto poszukać bo wcale nie jest ciężko dostać takie dofinansowanie. Odpowiedz Link
kiecha3 Re: paciaty 29.12.11, 11:49 w PUPie dostać można do 20 tyś. - w zależności jaki region no i jest wymóg bycia zarejestrowanym bezrobotnym i po otrzymaniu nie można podjąć pracy na etacie przez rok. Ja piszę o dotacji z inkubatora przedsiębiorczości - do tej pory było 40 tyś na działalność z możliwością przyznania wsparcia pomostowego na pół roku ( to te 1100 na zusy, srusy, itp.)... w obu przypadkach staje się bezzwrotne po utrzymaniu działalności przez rok. Jeśli nigdy nie miałaś działalności to możesz (poza dotacją) skorzystać z preferencyjnego zusu i przez dwa lata płacić tylko 400 zł, a nie 900 Odpowiedz Link
cudko1 Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 10:06 a ja postanowiłam zdawać na aplikacje pewnie za pierwszym razem się nie uda... ale zaczynam wkuwanie od 1 stycznia... dużo przede mną bo niestety moja wiedza ze studiów gdzieś się ulotniła Odpowiedz Link
ez-aw Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 10:14 Nie pisałam wtedy, więc nie miało się co sprawdzać. Ale teraz spróbuję: - zmienić pracę - godnie znieść wszystko co życie przyniesie, - zadbać o zdrowie - schudnąć. Odpowiedz Link
akasya Re: Noworoczne Postanowienia 28.12.11, 23:02 Nie było mnie tu w zeszłym roku, a postanowienia na 2012: 1. Ruszyć dooope nie tylko żeby schudnąć, ale też dla własnej satysfakcji. 2. Kontynuować rozstawanie się z fałszywymi przyjaciółmi i nie rozmieniać się na drobne przy osobach, które nie są tego warte. 3. Pielęgnować dalej te prawdziwe przyjaźnie. 4. Na przełomie zimy i wiosny najpierw jechać tam hen daleko, a później trochę bliżej w ramach nagrody za cierpliwość w pracy i brak normalnych wakacji w ciągu ostatnich 5 lat. 5. Jesienią znaleźć wreszcie stałe mieszkanie i mieć święty spokój ze "służbowymi" i przeprowadzką co pół roku. 6. W stałym mieszkaniu w czasie wolnym od pracy uczyć się języków zamiast opierd***** się całymi dniami przed kompem (to będzie najtrudniejsze chyba ). Ciekawe co z tego uda mi się zrealizować w 100%. Odpowiedz Link
eniac_woman Re: Noworoczne Postanowienia 29.12.11, 13:55 Zaczęłam spisywać postanowienia, po czym uświadomiłam sobie, że czeka nas dość przęłomowy rok i mi siły odebrało... Ale dobra, z takich moich prywatnych postanowień: 1. Schudnąć ok 5 kg, czyli wrócić do MWI (Moja Waga Idealna) 2. Podszkolić się w gotowaniu Odpowiedz Link