sewa.49 29.12.11, 22:20 jak zrobic? Makaron w szerokie paski mam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamalgosia Re: Lasagne 30.12.11, 11:35 ale to konkretnie lasagne potrzeba, nie makaron Odpowiedz Link
aqua48 Re: Lasagne 30.12.11, 11:55 mamalgosia napisała: > ale to konkretnie lasagne potrzeba, nie makaron Da radę i z makaronu. Zrób duuużo sosu beszamelowego, nalej na dno rondla do zapiekania, na to wyłóż suchy (!) makaron dość cienką warstwą, na to daj warstwę podsmażonego z przyprawami mięsa mielonego, podgotowanego, osolonego brokuła, czy co tam masz, połóż następną warstwę suchego makaronu i zalej beszamelem. Wstaw do piekarnika i piecz ok pól godziny, po tym czasie zetrzyj na wierzch ser żółty i zapiecz jeszcze do zrumienienia (10-15 minut). Odpowiedz Link
mamalgosia Re: Lasagne 30.12.11, 13:49 Da radę z wszystkiego. Ja nawet spagetti z ryżu zrobiłam Odpowiedz Link
aqua48 Re: Lasagne 30.12.11, 16:11 mamalgosia napisała: > Da radę z wszystkiego. Ja nawet spagetti z ryżu zrobiłam Przeciągałaś ten ryż przez sitko? Odpowiedz Link