Dodaj do ulubionych

głupi dylemat - facebook

18.01.12, 13:34
Miałam Grono ale usunęłam bo było nudne, Naszej Szkapy nie miałam (porypany ex mnie szpiegował po necie) i Facebooka nie zakładałam. Powiedzcie mi dziewczyny co Wam daje posiadanie konta na fb poza rozrywką i spędzaniem czasu. Umawiacie się przez fb ze znajomymi, gadacie nie wychodząc z domu? Czy Wasze życie byłoby dużo uboższe bez tego portalu? Łamię się bo widzę ile rzeczy mnie omija tylko dlatego że nie zalogowałam się w serwisie. Zastanawiam się i wiem, że raczej mogę bez tych rzeczy żyć szczęśliwie ale z drugiej strony zostałam w jaskini a inni świetnie się bawią na zewnątrz niej. Warto się w to bawić? Aha, jeśli założę to z minimalną ilością informacji i zdjęć. Nie, nie mam na chwilę obecną poważniejszych problemów tongue_out
Obserwuj wątek
    • melancho_lia Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 13:40
      Tez jestem ciekawa co takiego fajnego jest w fb. Jestem chyba jakims dinozaurem bo nie mam konta na żadnym tego typu portalu.
      • sewa.49 Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 15:04
        Swieta prawda co gada grawejowa. Potwierdzam wink
        Farma tez jest fajna smile
    • grave_digger Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 14:43
      przez fejsbuk kontaktuję się z wszystkimi maglownicami-palaczkami, z którymi nie mam kontaktu w realu. kontaktuję sie też z uczniami, czy oni ze mną.
      poza tym, fejsbuk to nie tylko ludzie a serwisy - ulubione czasopisma i ich artykuły, czy cenione osoby i ich wypowiedzi (magdalena środa, tomasz raczek... nergal big_grin) fejsbuk jest wszechstronny.
      czy fejsbuk to też różne eventy - nasz szkolny np. przeciwko likwidacji naszej szkoły.

mam bardzo bogate życie w realu, co można zobaczyć na fejsbuku big_grin (wszystkie dziołchy, które mają mnie w znajomych to potwierdą wink huehue)

zanim jednak go rozpracowałam, rok konto było martwe. nie wiedziałam, że muszę je rozkręcić, by wall był żywy wink

konta na nk nie posiadam. tylko to gazetowe i fejsbukowe.
    • esofik Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 15:53
      daje mi mniej więcej tyle samo co magiel tongue_out
    • mona_mayfair Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 16:09
      Gadam z ludźmi, którzy sa daleko, dostaje info o koncertach i innych interesujacych mnie imprezach, lubie sobie wrzucic nagie zdjęcie i popatrzeć na reakcję...wink
      • 3-mamuska Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 17:05
        Nic mi nie daje,pisze tylko z kuzynka maile.
        Tak samo jak nasz klasa,ogladam zdjecia rodziny i wstawiam swoich dzieci, zeby zobaczyli jak rosna nic wiecej.
      • grave_digger Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 18:00
        właśnie, dzięki fb zobaczyłam cycki mony big_grin
        • mona_mayfair Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 18:04
          To dopiero przeżycie, co Grave?big_grinD udało Ci sie oderwać wzrok ?tongue_out
          • grave_digger Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 18:22
            wzrok oderwałam, ale wciąż mam go przed oczami big_grin
            • grave_digger Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 18:22
              go - tego, no wiesz co big_grin
              • mona_mayfair Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 18:31
                SUTEK, a teraz powtórz big_grin
                • grave_digger Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 18:33
                  big_grin
      • cura_domestica Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 18:09
        potwierdzam , grabarzowa jest very aktywna wink
        i mony roznegliżowane zdjęcia też widziałam , ale kazała omijać cycki w komentarzach tongue_out
        • mona_mayfair Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 18:12
          A ja za to wiem, że Cura ma blisko do lasu, to jej nogi nie zmarzną, jak ja zawiniemy w przymały dywan ;p
          • asiaiwona_1 Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 20:45
            o curze to można jeszcze inne rzeczy powiedzieć - na ostatniej focie pomyliłam ją z jej córką - taka jest piękna i młoda big_grin
            A mony cycki przegapiłam. Idę chyba poszperać w galerii mony to może jeszcze coś znajdę big_grin
            • mona_mayfair Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 21:13
              Spokojnie Asiowa, cycki sa i będawink
              • asiaiwona_1 Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 21:18
                kurde, wypiłam 2 kieliszki wina i cycków znaleźć nie mogę big_grinbig_grinbig_grin
                • mona_mayfair Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 21:22
                  cycki sa w galerii "różne", pt. home-made G.I. Jane;p
                  • asiaiwona_1 Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 21:28
                    łał, teraz widzę. Normalnie takie cycki, że aż paski się opinają big_grinbig_grinbig_grin
                    • mona_mayfair Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 21:33
                      xD a tak w sumie, to ja raczej plaska jestem dość big_grin
    • lavinka Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 18:31
      Jako serwis daje mi wygodę. Sporo ludzi umieszcza ciekawe linki i wydarzenia (bez tego pewnie nie wiedziałabym o ich istnieniu). Choć nie ukrywam, gieplus jest w tym zdecydowanie lepszy (dowolność dodawania każdego do obserwowanych no i trochę inny profil przeciętnego użytkownika). FB jest nikłym promilem mojej sieciowej działalności, raczej miejscem gdzie sama wrzucam linki do wpisów na blogach lub galerii zdjęć.
      Jeśli łamiesz się, bo Cię cokolwiek omija, to nie nic Cię nie omija, o ile masz znajomych których działalność ogranicza się do wrzucania fotek z imprezy czy przedruków z kwejka. Zawsze możesz założyć fikcyjne konto pod fałszywym nazwiskiem i doobserwować ludzi, którzy na to pozwalają. Albo lecieć na samych stronach a nie profilach osób (wielu ludzi tak robi i sobie chwali). FB daje spore możliwości, ale kiepsko chroni dane i naszą aktywność. Niby blokujemy coś w jednym miejscu ale i tak widać w drugim. Także trzeba być świadomym braku jakiejkolwiek anonimowości w sieci i luz blues. smile
    • mamakarolla Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 19:11
      nie mam konta na fb i żyję wink
    • prigi Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 19:42
      nie mam fb ani nk
      żyję, chociaż tak naprawdę podobno mnie nie mabig_grin

wiem, że nie poznam dziewczyn, nie zobaczę ich zdjęć (chociaż jestem bardzo ciekawa jak wygladają co poniektóre), ale wolę nie wsiąkać w ten pożeracz czasu. i tak mam go za mało
    • karra-mia Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 20:41
      fb jest fajną sprawą. mam kontakt z forumkami, z którymi z racji odległości się nie moge widzieć lajf. Dowiaduje się najważniejszych wiadomości w skrócie, potem se czytam więcej. Na bieżąco śledzę wszystkie moje ulubione blogi i mój blog może byż tez dzięki temu śledzonybig_grin
      mam go i tyle, nie demonizuję portali po prostu, nie idę za trendem, że nie mam, bo ci co mają to idioci, nie żyję tylko na FB ale też normalnie. Taka z tego rozrywka jak z forum, więc ok.
    • akasya Re: głupi dylemat - facebook 18.01.12, 21:40
      Ja mam dlatego, że pomiędzy mną a rodziną lub przyjaciółmi jest ok. 3500km w linii prostej, więc dzięki temu wiem w miarę co u nich i na odwrót. Poza tym bardzo często znajduję na tablicach innych różne ciekawe piosenki, zdjęcia, artykuły, informacje o wydarzeniach, o których mogłabym nie wiedzieć, gdyby właśnie nie fb. Dodatkowo jak się dobrze pogrzebie w prywatności, to nikt obcy nie wlezie na mój profil i nie będzie oglądał zdjęć. Generalnie ja lubię z niego korzystać, ale pożeracz czasu jest straszny.
      • doral2 Re: głupi dylemat - facebook 19.01.12, 20:16
        mam konto na szajsie bo mam, ale o co tam kaman to nie mam bladego pojęcia.
        nie wstawiam zdjęć, opinii, komentarzy, nie dodaję znajomych (bo nie bardzo widzę cel), zaglądam tam raz na miesiąc.
    • mme_marsupilami Re: głupi dylemat - facebook 20.01.12, 08:54
      Mam konto i sluzy mi do wymiany info ze znajomymi, tymi bliskimi i dalszymi. Kontaktuje sie z ludzmi z pracy, jakies organizacje polonijne wysylaja zaproszenia na imprezy, gram w FotoKrakow. Zaloz, zawsze mozesz zlikwidowac.
    • paskudek1 Re: głupi dylemat - facebook 20.01.12, 12:04
      ostatnio fb głównie służy mi do grania smile wsiąknełam w gierkę i tyle. Ale dzięki tej gierce poznałam tez fajnych ludzi, których w życiu bym nie poznała bo nie zapraszam do znajomych osób nieznanychsmile A tak namiętność okazała się silniejsza. Ale tez mam kontakt ze znajomymi w cenie internetu, mogę sobie poczytać komentarze (co uwielbiam) mogę wreszcie trafić na coś, czego nie znalazłabym inaczej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka