Dodaj do ulubionych

Poszukuję

15.02.12, 12:25
Dziewczyny, chcę mieć kotka.
W życiu kotka nie miałam i nie wiem z czym się go je.
Mój mąż nie chce się zgodzić na kota, bo się boi niszczenia i srania po kątach.
Zatem potrzebuję kota, który spełni kilka warunków:
1. Sra i szcza do kuwety
2. Nie niszczy mienia i drapie tylko w swój prywatny drapak
3. Lubi dzieci, bo mam córę.
4. Lubi psa, bo mam Cavalierkę.
5. I który nie jest dzikus, tylko pokocha mnie od pierwszego wejrzenia, będzie spał ze mną w łóżku i mruczał.

Jak któraś ma takiego kota na stanie, to jestem chętna do adopcji. Wygląd nie ma znaczenia. Dla mnie wszystkie koty są piękne.
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: Poszukuję 15.02.12, 13:12
      Baxteria, zapraszam na koci zakątek:
      forum.gazeta.pl/forum/w,10264,133180595,133180595,strach_wyjsc_z_domu.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,10264,133305165,133305165,Musze_sie_pochwalic_.html
      Zobacz jakie slicznosci, tylko brac i kochac.
      I powiem tak, mam 3 koty, brane w róznym wieku, wszystkie zaapały od razu co to kuweta, mebli nie niszczą, przed dziecmi większosc ucieka, ale jak jest spokoj to przyłazą zaciekawione i daja sie miziac.
      • balba01 Re: Poszukuję 15.02.12, 13:30
        nie ma takich, jak lubią dzieci to drapią meble, jak używają kuwety, to drapią meble, jak są kochane to drapią meble, a jak nie meble to tapicerowane meble. tongue_out
        • balba01 Re: Poszukuję 15.02.12, 13:31
          a w ogóle umiecie mi tą sygnaturkę ustawić, tego kota aby chcę, a nie napisy i pierdoły
          • bruni76 Re: Poszukuję 15.02.12, 13:33
            Umiecie, umiecie:

https://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRX3XVdH3FbxriGwawOKYklJ7WRy66BXCsOAQlLNhIdoemUfLgF

voila

Dzieci są jak pierdy - znieść można tylko własne tongue_out
            • balba01 Re: Poszukuję 15.02.12, 13:40
              bruni, ale jak mam to zrobić, żeby się w mojej sygnaturce zdjęcie pojawiało, a nie odnośnik,
              • bruni76 Re: Poszukuję 15.02.12, 13:54
                Kliknij sobie na moja wypowiedź "odpowiedz cytując" , skopiuj cały link, wejdź w ustawienia na swoim profilu, tamto usuń, a wklej ten skopiowany i zapisz.
                Wyloguj się z konta, po czym znowu zaloguj i powinno już być ok.
                A bardziej łopatologicznie: do tego linka co masz wstaw na początku [img] a na końcu linka [/img].

Dzieci są jak pierdy - znieść można tylko własne tongue_out
      • best-agulina Re: Poszukuję 15.02.12, 13:36
        "mebli nie niszczą" ?
        Moja zniszczyła(podrapała) kanapę i gryzie rogi szafy...
        • olinka20 Re: Poszukuję 15.02.12, 13:42
          To ja mam cudowne zwierzęta!
          Pies nie zniszczył nic nieswojego ( bo obgryzionych zabawek, jego, nie licze)
          Koty próbowały drapac meble, ale były konsekwentnie odganiane i im przeszło.
          Gryzc gryzą tylko siebie, czasem mniewink
          • baxteria Re: Poszukuję 15.02.12, 14:05
            No nie pocieszyłyście mnie.
            Ja najpierw miałam owczarka niemieckiego, który na swoim sumieniu miał wiele, m.in. wygryzienie dziury wielkości leja po bombie w nowej kanapie, takiej super nowej-dzień wcześniej kupionej, pogryzienie nowej komórki męża, sranie na kilogramy, kiedy byliśmy akurat w pracy (niestety, miał problemy zdrowotne).
            Po jego śmierci rok temu postanowiłam - zero zwierząt - chce mieć piękne, nowiutkie i czyściutkie mieszkanko.
            Minęły dwa tygodnie i koleżanka namówiła mnie, żeby wziąć Cavalierkę z hodowli. Pojechałam po nią do Białegostoku, gdzie hodowla okazała się być pseudohodowlą - pies całe życie mieszkający w kojcu, który się bał własnego cienia. No, ale jak już pojechałam, to nie miałam sumienia się wycofać na widok tej bidy. Po powrocie do domu okazało się, że sra i szczy gdzie popadnie, bo w końcu w kojcu żyła, nie kumała o co cho. Leczenie jej i doprowadzenie do porządku zajęło mi kupę kasy i czasu. Z większych strat - wymiana paneli w dużym pokoju.
            No i minął rok, a mi się zachciało kotka. Czuję, że moja rodzina kolejnych dewastacji nie zniesie, przynajmniej nie takiego kalibru, no i mam zagwozdkę - chciałabym sprawdzonego, takiego, którego ktoś z jakiś powodów nie może zatrzymać, ale kot ogarnięty jest jakoś.
            • olinka20 Re: Poszukuję 15.02.12, 14:11
              JA cie nie pocieszyłam??
              Mam 3 koty, pierwszy miał okolo 2 miesiecy, 2 kolo 4,5, a trzeci mieszkał na ulicy i jak ją wzielismy to nie miała roku.
              Wszystkie od razu załapały kuwete, nie leją i nie kupcza poza.
              Koty sa duzo czystsze od psów.
              • baxteria Re: Poszukuję 15.02.12, 14:22
                Olinka, to może daj mi swojego jednego porządnie wychowanego smile
                • olinka20 Re: Poszukuję 15.02.12, 14:31
                  Którego chcesz? winkwinkwink
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/kh/txcs/veTRYEkrO1u9hThujB.jpg
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/kh/txcs/oMmGWJVLNGJjGAY82B.jpg
                  https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/lh/kh/txcs/ZxRBgGcMaMTCbyD8aB.jpg
              • opium74 Re: Poszukuję 15.02.12, 14:36
                też mam 3 koty.
                Każdy ma inny charakter ale:
                Mamba - nie niszczył NIC, przytulasty i myziasty do nas domowników, obcych ogląda z dystansu. Na początku sikał na legowisko psa. Trafił do nas jak miał około 10miesięcy
                Środa - próbował drapać kolumny i krzesła - pilnowanie obcinania pazurów oraz zapewnienie drapaka rozwiązało problem. Zawsze trafia do kuwety, jest łajzą zaczepiająca każdego obcego. Też do nas trafił jako 10m kocurek
                Koka - największy łobuz. zniszczyła mi dracene. Niszczy reguralnie papier toaletowy. Drapie ładnie drapak, korzysta z kuwety. Bardzo towarzyska. Trafiła do nas jakos jak miała 3m
                Ja bym brała takiego podrośniętego. Nie szaleją tak jak małe kociaki.
    • fajnyrobal Re: Poszukuję 15.02.12, 14:40
      Mam egzemplarz w domu który wie co to kuweta i z niej korzysta, nie drapie i nie niszczy mebli, nie łazi po parapetach, nie usiłuje wyfrunąć przez balkon, nie usiłuje zadrapać mi na śmierć dziecia, daje się ugniatać na wszelkie możliwe sposoby, głośno mruczy i śpi w nocy wyłącznie ze mną smile Nie jest bardzo urodziwy, o proszę smile
      http://i41.tinypic.com/qsnthl.jpg
      I nie łasi się, ale poza tym bezwonny i bezproblemowy. Wzięty ze schroniska. Nie oddam.
      • opium74 Re: Poszukuję 15.02.12, 14:55
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/mb/ci/ib3n/xNKPqlefQPoflhDvYX.jpg
        o! Moje 3 sztuki smile
      • baxteria Re: Poszukuję 15.02.12, 14:56
        Dziewczyny, już do Was dziś nie zaglądam, bo jedną za Ibisza wypieprzą, a mnie za to, że brechtam się do zdjęć tych waszych kotów. Są przeurocze.
        Olinka biorę latającego, kupię mu obroże z obciążnikiem.
        • akasya Re: Poszukuję 16.02.12, 22:01
          https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/ludzie/f640x640/66/56/663a7f2a3c.jpg
          To mój "firmowy" wink

Do kuwety trafia zawsze (no raz nie wytrzymał jak zapomniałam o kuwecie schnącej na balkonie tongue_out), drapie "tylko" panele i drzwi, które są bezczelnie zamknięte wink ale to też nasz wina, bo drapak się rozwalił, a jakoś nie po drodze nam do nowego... Ale jest super i nie zamieniłabym go na żadnego innego - przytulaśny, murczący i charakterny wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka